Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

" Σχετικά με τον Donald Trump"


Όποια κι αν είναι η γνώμη που έχει σχηματίσει ο αναγνώστης, ή έχει φροντίσει να του σχηματιστεί-εμφυτευθεί η προπαγανδιστική υστερία των ελεγχόμενων ΜΜΕ, για την "εξωφρενική" μέχρι και "παλαβή" προεδρία του Τραμπ, αξίζει πιστεύω να διαβαστούν προσεχτικά οι παρακάτω αναλύσεις. Εξάλλου, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν η πλουραλιστική ενημέρωση και η άντληση ερεθισμάτων για προσωπική έρευνα και εξαγωγή απρόβλεπτων συμπερασμάτων..Όλο το παιχνίδι παίζεται στο πεδίο της κυριαρχίας πρώτα στο μυαλό των ανθρώπων, εκεί όπου δαιμονοποιούνται και χλευάζονται "αιρετικές" απόψεις και αντιλήψεις, ό,τι αντιστρατεύονται τις δημοφιλείς διδαχές και αντιλήψεις.

Ο Ένοικος... 


 Ο γενικός του στόχος (του Donald Trump) είναι τόσο φιλόδοξος που πρέπει να ακολουθήσει τυχαία μαθήματα ελλειπτικού για να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β, χρησιμοποιώντας μοτίβα που μπερδεύουν τους ανθρώπους και τους απομακρύνουν από την κατανόηση του Trump και της στρατηγικής του. Αυτό περιλαμβάνει και τους περισσότερους ανεξάρτητους δημοσιογράφους και τους λεγόμενους εναλλακτικούς αναλυτές, όσο και τους επίσημους εκδότες ψεύτικων ειδήσεων της
Δυτικής Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρωπομαζών που ελέγχεται από τα συστημικά ΜΜΕ.

Σχετικά με την στρατηγική του, κάνε μια γρήγορη κι ακριβή αναλογία με τα φάρμακα: τα περισσότερα χάπια έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύουν αποτελεσματικά ένα πρόβλημα, αλλά έχουν και μια σειρά από δευτερεύοντα αποτελέσματα. Λοιπόν, ο Trump χρησιμοποιεί φάρμακα αποκλειστικά για τα αποτελέσματα τους, ενώ η πρόθεση του είναι αυτή που τον κρατά στην εξουσία και ζωντανό. Αυτή η μεταφορά ισχύει για κάθε απόφαση, κίνηση ή δήλωση που έχει κάνει. Μόλις καταλάβεις τι είναι ο Trump, θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις την εκπληκτική Προεδρία που διεξάγει, όπως κανένας προηγούμενος δεν πλησίασε καν, ποτέ. Άλλωστε καθόλου τυχαίος δεν είναι ο πόλεμος εναντίον του σχεδόν απ’ όλα τα ΜΜΕ που είναι ανίκανα ν’ αντιληφθούν τι κάνει.

Ας ξεκαθαρίσουμε την μοναδική πτυχή της αποστολής του, η οποία είναι απλή και τρομερά άμεση: είναι ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός Πρόεδρος που δείχνει ολοφάνερα το χειρότερο συλλογικό ελάττωμα της ανθρωπότητας, την πλήρη άγνοια της πραγματικότητας. Επειδή τα ΜΜΕ χειραγώγησης και η εκπαίδευση ελέγχονται από μια χούφτα δισεκατομμυριούχων που ελέγχουν ασφυκτικά τις ανθρωπόμαζες, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ιστορία μας που έχει γραφτεί από τους νικητές και δεν έχουμε ιδέα για την σημερινή μας πραγματικότητα.

Καθώς ανέβηκε στην πολιτική σκηνή, ο Donald διακήρυξε την έκφραση «ψεύτικες ειδήσεις» για να δείξει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς και τον παγκόσμιο πληθυσμό, ότι τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης λένε συνεχώς ψέμματα. Η έκφραση «fake news» έχει γίνει πλέον συνηθισμένη και συνώνυμη με τα συστημικά ΜΜΕ. Επομένως αντιλαμβάνεσαι πόσο βαθειά συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις, όλα αυτά που σου λένε, είναι εντελώς πλαστά;

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι στην πραγματικότητα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης και δεν καλύπτουν μόνο την ιστορία και την πολιτική, αλλά έχουν διαμορφώσει εσφαλμένη και ψεύτικη αντίληψη σε θέματα όπως η οικονομία, το φαγητό, το κλίμα, η υγεία, οι επιστήμες, οι τέχνες, η αρχαιολογία, το σύμπαν, το σώμα μας, η φύση … σε όλα. Αν σου πω ότι είναι ξεκάθαρα γνωστό  ποιος πυροβόλησε τον JFK, ότι η προκαταρκτική γνώση του Pearl Harbor έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο, ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου CO2 είναι επιστημονικά παράλογο, ότι τα χρήματά μας δημιουργούνται με δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες που όταν το κάνουν δεν έχουν ακόμη τα χρήματα, ότι τα τρόφιμα που αγοράζεις είναι δηλητήρια ή ότι η επιστήμη αποδεικνύει με 100% βεβαιότητα ότι η 9/11 ήταν μια προβοκάτσια περιωπής; Άκουσες ποτέ έναν συστημικό δημοσιογράφο, έναν ντοκιμαντέρ ή έναν καθηγητή Πανεπιστημίου να λέει δημόσια κάτι τέτοιο; Οι Πρόεδροι έρχονται και φεύγουν χωρίς να μιλάνε καν γι’ αυτά τα τεράστια προβλήματα. Ο Trump ξέρει ότι η απελευθέρωση των ανθρώπων από αυτή την άγνοια είναι το πρώτο βήμα προς την συνολική ανεξαρτησία από τον εναγκαλισμό με την διεστραμμένη ελίτ.

«Χιλιάδες επαγγελματίες ψυχικής υγείας συμφωνούν με τον Woodward και τον συντάκτη της New York Times: Ο Trump είναι επικίνδυνος». Bandy X. Lee, The Conversation 2018

«Το ερώτημα δεν είναι αν ο Πρόεδρος είναι τρελός αλλά αν είναι τρελός σαν αλεπού ή τρελός σαν
τρελός». Masha Gessen, The New Yorker 2017

Ο Trump σίγουρα δεν είναι διανοητικά αμφισβητήσιμος, αλλά επίσης σίγουρα θεωρείται εντελώς διαφορετικός απ’ ότι είχαν συνηθίσει από τους Προέδρους. Από τότε που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, ο Trump απεικονίστηκε από τα ΜΜΕ ως ναρκισσιστής, ρατσιστής, σεξιστής και κλιματολογικός σκεπτικιστής, γεμάτος σκιερά παρελθοντικά ιστορικά και ψυχικά ζητήματα. Παρόλο που το 80% του Αμερικανικού λαού (αλλά και παγκόσμια) δεν εμπιστεύεται καθόλου τα ΜΜΕ, πολλοί έχουν χάψει το fake news ότι ο Trump μπορεί να είναι ελαφρώς τρελός ή ακατάλληλος για να κυβερνήσει κι αυτή η προπαγάνδα  αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν βγεις από τις ΗΠΑ.

Φυσικά, ο Trump δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, ούτε καν ενδιαφέρεται ν΄αλλάξει την βαθιά αρνητική αντίληψη που έχουν γι’ αυτόν οι ανθρωπόμαζες και οι συστημικοί δημοσιογράφοι. Είναι ανοιχτά εξωφρενικός και προκλητικός στο Twitter, ακούγεται παρορμητικός και χαζός τις περισσότερες φορές, πράττει παράλογα, βρίσκεται σε καθημερινή βάση παντού και ρίχνει κυρώσεις και απειλές σαν να ήταν καραμέλες και ζαχαρωτά σε παρέλαση. Αμέσως, καταστρέφεται ένα fake news των ΜΜΕ, η εικόνα που προβάλλει ο Trump είναι αυτοκαταστροφική και είναι ακριβώς το αντίθετο από το πως ενεργούν οι παθολογικοί ναρκισσιστές, καθώς προσπαθούν κι επιδιώκουν να τους αγαπούν και να τους θαυμάζουν όλοι. Ο Trump απλά δεν ενδιαφέρεται αν τον συμπαθείς ή όχι, γεγονός που τον καθιστά τον απόλυτο αντιναρκισιστή και κόντρα στον ψυχολογικό ορισμό. Κι αυτό δεν είναι ούτε καν γνώμη, είναι ένα πολύ απλό και αναμφισβήτητο γεγονός.

Το γενικό του σχέδιο εμπνέεται από ένα αγαπημένο του σύνθημα «Θα δώσουμε την εξουσία στον λαό», επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ιμπεριαλιστικός ιστός που υφαίνουν στον πλανήτη έχει βρεθεί στα χέρια μιας χούφτας παγκοσμιοποιημένων τραπεζιτών, στρατιωτικών βιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών και πολυεθνικών για περισσότερο από έναν αιώνα. Για να επιτύχει το σχέδιό του, πρέπει να τερματίσει τους πολέμους στο εξωτερικό, να επαναφέρει τους στρατιώτες στην πατρίδα τους, να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την CIA, να πάρει τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, να κόψει κάθε σύνδεσμο με ξένους «συμμάχους», να καταργήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα Swift, να καταστρέψει την προπαγανδιστική δύναμη των ΜΜΕ, να ξηράνει τον βαλτώδη βόρβορο του βαθέως κράτους που διευθύνει τις υπηρεσίες κατασκοπείας και να απενεργοποιήσει την σκιώδη κυβέρνηση που παραμονεύει στο Συμβούλιο για τις εξωτερικές σχέσεις και τα γραφεία της Τριμερούς Επιτροπής. Εν ολίγοις, πρέπει να καταστρέψει την Νέα Παγκόσμια Τάξη και την παγκοσμιοποιημένη ιδεολογία της.

Το έργο του είναι τεράστιο και το λιγότερο, επικίνδυνο. Ευτυχώς δεν είναι μόνος.

Πριν ν’ αντιληφθείς τις τεχνικές και τις τακτικές του, πρέπει να γνωρίζεις λίγο περισσότερο για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο.

[...]
 
Το πετρέλαιο είναι χίλιες φορές πιο πολύτιμο από τον χρυσό.

Τα φορτηγά, τα αεροπλάνα και τα στρατεύματα δεν κινούνται με μπαταρίες, ούτε με τον αέρα. Ως εκ τούτου, για να αντιμετωπίσει τους παγκοσμιοποιητές, ο Putin ανέπτυξε τα καλύτερα επιθετικά και αμυντικά συστήματα πυραύλων, με αποτέλεσμα η Ρωσία να μπορεί πλέον να προστατεύει κάθε ανεξάρτητο παραγωγό πετρελαίου όπως η Συρία, η Βενεζουέλα και το Ιράν. Οι κεντρικοί τραπεζίτες και η Αμερικανική σκιώδης κυβέρνηση εξακολουθούν να κρέμονται από το θανάσιμο σχέδιο τους, διότι χωρίς νίκη στην Συρία δεν υπάρχει διεύρυνση του Ισραήλ, και μένουν με τους ευσεβείς τους πόθους της ενοποίησης παραγωγής πετρελαίου στην Μέση Ανατολή στα χέρια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ρώτα και τον Λόρδο Balfour εάν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία. Αυτός είναι το πραγματικός λόγος του πολέμου στην Συρία, δεν είναι τίποτε λιγότερο από αυτό… κέρδισε ή πέθανε.

Ενας αιώνας ψεμάτων.

Επειδή μια σκιώδης κυβέρνηση δίνει άμεσες εντολές στην CIA και το ΝΑΤΟ στο όνομα των τραπεζών και των βιομηχανιών, ο Trump δεν ελέγχει τον στρατό. Το βαθύ κράτος είναι ένα συνονθύλευμα μόνιμων αξιωματούχων που κυβερνούν την Ουάσινγκτον και το Πεντάγωνο κι ανταποκρίνονται μόνο στα δικά τους συμφέροντα. Εάν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο «επικεφαλής διοικητής» είναι υπεύθυνος, εξήγησε γιατί κάθε φορά που ο Trump διέταξε να αποχωρήσει από την Συρία και το Αφγανιστάν, μπήκαν περισσότερα στρατεύματα;

Στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απομακρύνθηκαν από τις κουρδικές ζώνες, πήγαν στο Ιράκ και επέστρεψαν με βαρύτερο εξοπλισμό γύρω από τα αποθέματα πετρελαίου της Συρίας. Ο Trump έχει ν’ αποστραγγίσει πολύ βάλτο στην Αμερική προτού κάνει το Πεντάγωνο ν’ ακούει ό,τι διατάζει.
Ο Trump πρέπει να εξοργισθεί και να καταγγείλει δημόσια ότι η στρατιωτική διοίκηση δεν υπακούει τον Πρόεδρο, στις εντολές και την πολιτική του, αλλά αυτό θα δημιουργούσε ένα αδιανόητο χάος, ακόμη κι έναν εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ, ειδικά αφού οι πολίτες κατέχουν κατά προσέγγιση 400 εκατομμύρια όπλα στα σπίτια τους, τι θα κάνουν όταν μάθουν από το στόμα του Προέδρου τους, ότι μια χούφτα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεύθυνα για τον στρατό των ΗΠΑ; Θα οδηγούσε επίσης σε ένα πολύ απλό αλλά δραματικό ερώτημα: «Ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός της δημοκρατίας;» Αυτά τα όπλα στα σπίτια των Αμερικάνων είναι οι τιτάνιοι φράχτες που φυλάσσουν τον πληθυσμό από ένα ολοκληρωτικό Big Brother. Γι’ αυτό κάνουν τόσες -ευτυχώς αποτυχημένες- προσπάθειες να αφοπλίσουν την Αμερική σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ.

Είναι αληθινά δύσκολο να συνειδητοποιήσεις πόσο κόπο έχει κάνει ο αμερικανικός στρατός και οι υπηρεσίες κατασκοπείας στην δημιουργία επιχειρήσεων με ψεύτικη σημαία για περισσότερο από έναν αιώνα, ώστε οι παρεμβάσεις τους να φαίνονται πάντα δίκαιες, στο όνομα της προώθησης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης γύρω από τον πλανήτη.
Ανατίναξαν το πλοίο Maine το 1898 για να εισέλθουν στον ισπανικό-αμερικανικό πόλεμο, στην συνέχεια το Lusitania το 1915 για να εισέλθουν στο WW1. Έσπρωξαν την Ιαπωνία για να επιτεθούν στο Περλ Χάρμπορ το 1941, ήξεραν για την επίθεση δέκα μέρες νωρίτερα και δεν είπαν τίποτα στην βάση της Χαβάης. Κατασκεύασαν μια επίθεση τορπιλών στο Βόρειο Βιετνάμ στα πλοία τους στον κόλπο Tonkin για να δικαιολογήσουν την αποστολή δολοφόνων στο έδαφος του Βιετνάμ. 
 Κατασκεύασαν μια ιστορία Ιρακινών στρατιωτών που καταστρέφουν φυτώρια για να εισβάλουν στο Κουβέιτ το 1991. Έφτιαξαν όπλα μαζικής καταστροφής για να επιτεθούν στο Ιράκ και πάλι το 2003 και οργάνωσαν την 9/11 για να καταστρέψουν το Σύνταγμα του 1789, να επιτεθούν στο Αφγανιστάν και να ξεκινήσουν έναν πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας». Αυτή η εντελώς ψεύτικη μάσκα αρετής πρέπει να διατηρηθεί για τον έλεγχο της άποψης των Αμερικανών πολιτών και του εγχώριου οπλοστασίου τους, οι οποίοι πρέπει να πιστεύουν ότι φορούν τα λευκά καπέλα της δημοκρατίας.

Πως αντέδρασε ο Trump όταν έμαθε ότι τα Αμερικανικά στρατεύματα εισέρχονται ξανά στην Συρία παρά τις ρητές εντολές του; Συνέχισε ξανά και ξανά σε κάθε συνέντευξη και στην δήλωση του ότι «εξασφαλίσαμε τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας» και πρόσθεσε «Σκέφτομαι να στείλω την Exxon στην περιοχή για να φροντίσει το Συριακό πετρέλαιο». Οι υπερσυντηρητικοί, οι Σιωνιστές και οι τράπεζες ήταν ενθουσιασμένοι, αλλά όλοι οι άλλοι είναι εξοργισμένοι, επειδή η μεγάλη πλειοψηφία δεν καταλαβαίνει ότι ο Trump κατάπιε αυτό το χάπι μόνο και μόνο για τις συνέπειές του. Σ’ αυτό το μπουκάλι γράφεται με έντονα γράμματα ότι «η χρήση αυτού του φαρμάκου θα μπορούσε να εξαναγκάσει στρατεύματα Αμερικανικού-ΝΑΤΟ από την Συρία υπό την πίεση της ενωμένης παγκόσμιας κοινότητας και να επιπλήξει τον αμερικανικό πληθυσμό». Ο Trump κατέστησε την κατάσταση μη βιώσιμη για το ΝΑΤΟ να παραμείνει στην Συρία και πως επαναλαμβάνει αυτή την βαθιά συγκλονιστική, πολιτικά λανθασμένη θέση, δείχνει σαφώς την πραγματική του πρόθεση. Καταστράφηκε πάνω από ένας αιώνας ψεύτικης αρετής σε μια ενιαία πρόταση.Ο Trump είναι μια ιστορική ανωμαλία.

Το Trump είναι ο τέταρτος πρόεδρος της ιστορίας των ΗΠΑ που αγωνίζεται πραγματικά για τον λαό, σε αντίθεση με όλους τους 41 άλλους, οι οποίοι διοχέτευαν κυρίως τα χρήματα των ανθρώπων σε έναν αγωγό δολαρίων που κατέληγε σε ιδιωτικές τράπεζες. Πρώτα υπήρξε ο Andrew Jackson ο οποίος πυροβολήθηκε αφού κατέστρεψε την Δεύτερη Εθνική Τράπεζα και κατηγόρησε ανοιχτά ότι ήταν ελεγχόμενη από τον Rothschild και το The City του Λονδίνου. Κατόπιν ήταν ο Abraham Lincoln, ο οποίος δολοφονήθηκε μετά την εκτύπωση των εθνικών χρημάτων που το κράτος εξέδωσε για να πληρώσει τους στρατιώτες επειδή ο Lincoln αρνήθηκε να δανειστεί χρήματα από τον Rothschild με τόκο 24%. Στην συνέχεια υπήρξε ο JFK, ο οποίος σκοτώθηκε για μια ντουζίνα λόγους που αντιστάθμισαν κυρίως τα κέρδη των τραπεζών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τώρα είναι ο Donald Trump, ο οποίος φώναξε ότι «θα δώσει την Αμερική πίσω στον λαό» και «Πρώτα η Αμερική».

Όπως οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ο Trump μισεί τις τράπεζες, λόγω της τεράστιας δύναμης που έχουν στην οικονομία. Απλά ρίξε μια ματιά στο μοναδικό βιβλίο του Henry Ford, «Ο Διεθνής Εβραίος», για να μάθεις πόσο βαθιά είναι η δυσπιστία και το μίσος για τις διεθνείς τράπεζες.

[...]

 Στις αρχές της θητείας του, ο Trump προσπάθησε αφελώς την άμεση προσέγγιση, περικυκλώνοντας τον εαυτό του με αντάρτες του κατεστημένου όπως ο Μάικλ Φλιν και ο Στιβ Μπάνον, στην συνέχεια ενοχλώντας όλους τους ξένους «συμμάχους» του, καταστρέφοντας τις συνθήκες ελεύθερου εμπορίου, επιβάλλοντας φόρους στις εισαγωγές και προσβάλλοντας τους καταπρόσωπο στις συναντήσεις της G7 το 2017 και το 2018. Η αντίδραση ήταν ισχυρή από την Νέα Τάξη και αμέσως διπλασίασαν τον παραλογισμό Russiagate, καθώς έμοιαζε με την μόνη επιλογή για να σταματήσει ο Trump την πορεία του για την καταστροφή της παγκοσμιοποίησης. Ολοφάνερα η άμεση προσέγγιση, η αλήθεια και η διαφάνεια δεν πήγαιναν τον σκοπό του Trump πουθενά. Ο Flynn και ο Bannon έπρεπε να φύγουν και έμπλεξαν τον Trump σε μια σειρά από έρευνες, που τον έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα πετύχαινε τίποτα με την διαφάνεια. Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να εξολοθρεύσει τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά την ίδια στιγμή, να παραμείνει στην εξουσία και ζωντανός. Έπρεπε να κάνει κάτι πιο έξυπνο.

Τότε ήταν που η μεγαλοφυΐα του εξερράγη στον κόσμο. Έχει αλλάξει εντελώς την στρατηγική και την προσέγγισή του και άρχισε να παίρνει παράλογες αποφάσεις και να ανεβάζει περίεργα tweeting με εξωφρενικές δηλώσεις. Ως απειλητικές και επικίνδυνες, κάποιες από αυτές, ο Trump δεν τις χρησιμοποίησε για την σπουδαιότητα τους, αλλά στόχευε στα δεύτερα αποτελέσματα που θα είχαν οι κινήσεις του. Και δεν τον νοιάζει για το τι σκέφτονται οι ίδιοι οι άνθρωποι με αυτά που έκανε, διότι μόνο τα αποτελέσματα μετράνε στο τέλος. Παίζει τον παλιάτσο στο Twitter, για να δείχνει αφελής, νευρικός ή εντελώς idiot, με την ελπίδα να εμποτίσει την πεποίθηση ότι δεν ξέρει τι κάνει και ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνος. Είναι εσκεμμένα πολιτικά ανακριβής για να δείξει το άσχημο πρόσωπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες κρύβουν πίσω από την μάσκα της δημοκρατίας τους.

Η πρώτη δοκιμή στην νέα του προσέγγιση ήταν να προσπαθήσει να σταματήσει τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας επίθεσης και εισβολής της Βόρειας Κορέας από το ΝΑΤΟ. Ο Trump επέπληξε τον Kim Jung-Un μέσω Twitter, τον αποκαλούσε Rocket Man και απειλούσε να πυροδοτήσει πυρηνικά στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Η φρικτή πολιτική πλάνη του συνεχίστηκε για εβδομάδες μέχρι να εντυπωθεί στο μυαλό όλων ότι δεν ήταν καλός λόγος για να επιτεθεί σε μια χώρα. Παρέλυσε το ΝΑΤΟ. Ο Trump συναντήθηκε στην συνέχεια με το Rocket Man και περπάτησαν στο πάρκο στην αρχή μιας όμορφης φιλίας, γελώντας μαζί, ενώ δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα στις διαπραγματεύσεις τους, αφού δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν. Πολλοί μιλούσαν για το Νόμπελ Ειρήνης και στους δύο, επειδή οι πολλοί δεν ξέρουν ότι συνήθως τα Νόμπελ Ειρήνης παραδίδονται σ’ όποιους λεηλατούν, στους εγκληματίες πολέμου όπως ο Ομπάμα ή ο Κίσινγκερ.

Μετά ήρθε η Βενεζουέλα κι ο Trump έσπρωξε την τακτική του ένα βήμα παραπέρα, για να βεβαιωθεί ότι κανένας δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια επίθεση στην ελεύθερη χώρα. Έβαλε τους χειρότερους νεοφιλελεύθερους που ήταν διαθέσιμοι για την υπόθεση, ο Elliott Abrams, ο οποίος καταδικάστηκε προηγουμένως για συνωμοσία στην συμφωνία Ιράν-Αντς στην δεκαετία του ’80 και ο John Bolton, διάσημος προπαγανδιστής πρώτου βαθμού. Ο Trump επιβεβαίωσε τότε τον Juan Guaido ως την επιλογή του για πρόεδρο της Βενεζουέλας, μια κενή μαριονέτα τόσο χαζή που δεν μπορεί καν να δει πόσο πολύ χρησιμοποιείται. Και πάλι, ο Trump απείλησε να κάψει την χώρα, ενώ η παγκόσμια κοινότητα έβλεπε με δέος την απόλυτη έλλειψη λεπτότητας και διπλωματίας στην συμπεριφορά του Trump, με αποτέλεσμα η Βραζιλία και η Κολομβία να απομακρυνθούν και δήλωσαν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με μια επίθεση στην Βενεζουέλα. Το φάρμακο του Trump άφησε μόνο 40 δορυφορικές χώρες παγκοσμίως, με τους Προέδρους και τους Πρωθυπουργούς να είναι αρκετά νεκροί για να υποστηρίξουν με σθένος τον Γκουάιντο τον ηλίθιο. Ο Trump έλεγξε το παιχνίδι στην Βενεζουέλα και συνεχίζει ακάθεκτος.

Τότε ήρθαν τα δύο δώρα στο Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και τα Συριακά Όρη του Γκολάν ως επιβεβαιωμένη κατοχή του. Ο Νετανιάχου, που δεν είναι και το αιχμηρότερο μολύβι στο κουτί, πήδηξε με χαρά και όλοι φώναζαν ότι το Τραμπ ήταν Σιωνιστής. Το πραγματικό αποτέλεσμα μετά το κάθισμα του κουρνιαχτού ήταν ότι ολόκληρη η Μέση Ανατολή ενώθηκε εναντίον του Ισραήλ, το οποίο κανείς δεν το υποστηρίζει πια. Ακόμα και ο ιστορικός συνεργός τους, η Σαουδική Αραβία έπρεπε να απορρίψει ανοιχτά αυτό το τεράστιο χαστούκι στο πρόσωπο του Ισλάμ. Τα δύο δώρα του Trump ήταν στην πραγματικότητα μαχαιριά στο κράτος του Ισραήλ, του οποίου το μέλλον δεν φαίνεται πολύ λαμπρό, καθώς το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή.

Καθώς η πραγματικότητα βυθίζεται

Αλλά υπάρχουν περισσότερα! Με την έλλειψη ελέγχου του ΝΑΤΟ και του στρατού, ο Trump είναι πολύ περιορισμένος στις ενέργειές του. Με την πρώτη ματιά, ο εξαιρετικός πολλαπλασιασμός των οικονομικών κυρώσεων σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα, το Ιράν, η Βενεζουέλα και άλλα έθνη φαίνονται σκληρές και ανελέητες, αλλά η πραγματικότητα αυτών των κυρώσεων ώθησε αυτές τις χώρες εκτός του ταχέως χρηματοδοτούμενου συστήματος Swift μέσω της ηγεμονίας του δολαρίου κι όλα γλιστρούν μακριά από την συμμορία των διεθνών τραπεζών. Αναγκάστηκε η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό σύστημα εμπορικών πληρωμών με βάση τα εθνικά τους νομίσματα, αντί του παντοδύναμου δολαρίου. Η διπολική πραγματικότητα του κόσμου είναι πλέον επίσημη και με τις επερχόμενες επόμενες κυρώσεις, ο Trump θα ωθήσει περισσότερες χώρες να ενταχθούν στην άλλη πλευρά, έξω απ’ το σύστημα Swift.

Ακόμη και στον πολιτικό τυφώνα ο Trump είναι μέσα, εξακολουθεί να βρίσκει τον χρόνο να προβάλλει το παιδικό του αλαζονικό χιούμορ. Κοίτα την μεγαλοπρεπή κοροϊδία του για την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς κάθισε με τους πιο ευθείς στρατηγούς που μπορούσε να βρει, για να τραβήξει μια φωτογραφία στην «αίθουσα επιχειρήσεων», καθώς παρακολουθούσαν την δολοφονία του Baghdadi, ακριβώς όπως οι εγκληματικοί προκάτοχοί του έκαναν πολύ καιρό πριν την ψεύτικη δολοφονία του Μπιν Λάντεν. Έσπρωξε ακόμη πιο πολύ την φάρσα προσθέτοντας τις λεπτομέρειες ενός σκύλου που αναγνωρίζει τον ψεύτικο χαλίφη του Daesch, μυρίζοντας τα εσώρουχά του.

«Έχουμε εξασφαλίσει τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας» πράγματι, με αυτή την σύντομη πρόταση, ο Trump ένωσε την φωνή του με αυτή του στρατηγού Smedley Butler, ο οποίος ταρακούνησε τον κόσμο πριν από 80 χρόνια με ένα μικροσκοπικό βιβλίο με τίτλο «Ο πόλεμος είναι μια ρακέτα». Η λεηλασία και η κλοπή πετρελαίου δεν είναι οπωσδήποτε τόσο ενάρετη όσο η προώθηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτό που εκπλήσσει είναι εκείνοι οι πολυάριθμοι «εναλλακτικοί» δημοσιογράφοι και αναλυτές, που ξέρουν την προβοκάτσια γύρω από την 9/11, ή την επιστημονική πραγματικότητα σχετικά με την παράλογη ιστορία της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά ακόμα δεν έχουν ιδέα για το τι κάνει ο Trump, επειδή αγόρασαν τον νοητικό χυλό από τα συστημικά ΜΜΕ που έπεισαν όλους τους εύπιστους ότι ο Trump είναι διανοητικά αμφισβητήσιμος.

Εξακολουθείς να διατηρείς αμφιβολίες σχετικά με την ατζέντα του Trump, πιστεύεις πραγματικά ότι η προφανής έκρηξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στον πλανήτη είναι σύμπτωση; Πιστεύεις ακόμα ότι λόγω της Ρωσικής επιρροής στις εκλογές του 2016, η CIA, το FBI, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Αμερικανικό Κογκρέσο, το Federal Reserve, το Δημοκρατικό Κόμμα και οι μισοί από τους Ρεπουμπλικάνους εργάζονται εναντίον του, προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσουν; Όπως τα περισσότερα πράγματα που προέρχονται από τα ΜΜΕ η πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σας λένε. Ο Trump είναι ο πιο αφοσιωμένος άνθρωπος που βρισκόταν ποτέ στο οβάλ γραφείο και σίγουρα ο πιο φιλόδοξος και πολιτικά ανορθόδοξος.


Ο κόσμος θα αλλάξει δραστικά μεταξύ του 2020 και του 2024.

Η δεύτερη και τελευταία θητεία του Trump συμπίπτει με την τελευταία εντολή του Putin ως Προέδρου της Ρωσίας. Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ άλλη σύμπτωση όπως αυτή, εδώ και πολύ καιρό, και οι δύο γνωρίζουν ότι το παιχνίδι είναι τώρα ή ποτέ. Μαζί, πρέπει να τερματίσουν το ΝΑΤΟ, το Swift και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταρρεύσει. Η έντεχνα κατασκευασμένη τρομοκρατία και η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη θα πηδήξουν στην δίνη και θα εξαφανιστούν με τους δημιουργούς τους. Ο Trump πρέπει να στραγγίξει τον βάλτο της CIA και του Πενταγώνου και πρέπει να εθνικοποιήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Μαζί με τον Xi και τον Modi, θα μπορούσαν να τερματίσουν την εμπλοκή του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα στις δημόσιες υποθέσεις, αρνούμενοι να πληρώσουν τα χρέη τους και να επαναφέρουν την παγκόσμια οικονομία με μετάβαση στα εθνικά νομίσματα που παράγονται από τις κυβερνήσεις, καθώς οι ιδιωτικές τράπεζες θα καταρρέουν σαν ντόμινο αφού δεν θα διαθέτουν άλλον υπάλληλο σαν τον Ομπάμα να τους διασώσει με δικά μας έξοδα. Μόλις γίνει αυτό, η πολυπόθητη ειρήνη κι ευημερία θα περιπλανηθούν στον πλανήτη, καθώς οι φόροι μας θα πληρώνουν για την ανάπτυξη των χωρών μας, αντί να αγοράζουν άχρηστα στρατιωτικά εργαλεία και να πληρώνουν δάνεια σε τραπεζίτες που δεν διέθεταν καν τα αρχικά χρήματα, παρά αέρα κοπανιστό.

Εάν ακόμα δεν καταλαβαίνεις τον Donald Trump μετά την ανάγνωση των παραπάνω, είσαι αγαπητέ μου απελπισμένα φοβισμένος ή ίσως να είσαι οπαδός των Trudeau, Macron, Guaido, ή οποιουδήποτε άλλου χρήσιμου ηλίθιου κι αγνοείς ότι το χαλί της ΝΤΠ κάτω από τα πόδια σου έχει ήδη φύγει.


Σχεδόν ολόκληρο το άρθρο  Σχετικά με τον Donald Trump
 Sylvain LAFOREST /15-11-2019 / orientalreview.org
Σε ελεύθερη μετάφραση και διασκευή: Ηω Αναγνώστου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου