Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Οι τράπεζες μαζεύουν σαν τρελές Χρυσό. Βλέπεις από 1/1/23 ξεκινάει η Βασιλεία 4 και κάποιες θα αναγκαστούν να κλείσουν..Οι τράπεζες μαζεύουν σαν τρελές Χρυσό. Βλέπεις από 1/1/23 ξεκινάει η Βασιλεία 4 και κάποιες θα αναγκαστούν να κλείσουν.. Εδώ να θυμίσουμε ότι μετά το “Βασιλεία 3” που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις τράπεζες εκεί γύρω στον Μάρτη που μας πέρασε και ήταν ο προάγγελος του νέου συστήματος, έρχεται το “Βασιλεία 4” το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1/1/2023.. Και στο οποίο θα πρέπει όλες οι τράπεζες να έχουν συμβληθεί μέχρι τότε.. Δηλαδή με απλά λόγια να διαθέτουν τα πολύτιμα μέταλλα τα οποία θα μπορούν να εγγυηθούν το χρήμα που θα έχουν..

Όσες τράπεζες δεν καταφέρουν να έχουν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται, θα κλείνουν!!! Και επειδή να είστε σίγουροι ότι οι περισσότερες δεν διαθέτουν τα αποθέματα χρυσού που τους χρειάζονται, πρόκειται να κλείσουν.. Το σοκ βέβαια για τον κόσμο θα είναι πολύ μεγάλο, ειδικά όταν δει ολόκληρη τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και έχει εκεί τις καταθέσεις του, να κλείνει… Μεγάλο σοκ επίσης θα πάθουν και όσοι πάνε σε ΑΤΜ και τα δουν απενεργοποιημένα…. Πάμε να δούμε όμως το ρεπορτάζ που δεν πρόκειτε βέβαια να αποκαλύψει όσα μόλις γράψαμε!!!

Γιατί αν τα αποκαλύψει θα πρέπει και να πει για το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα που έρχεται και το οποίο παίρνει τα χρήματα από τους λίγους και εκλεκτούς.. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά λίαν συντόμως!!! Ας γυρίσουμε όμως στις τράπεζες…

Οι τράπεζες μαζεύουν σαν τρελές Χρυσό.

Οι κεντρικές τράπεζες μαζεύουν χρυσό με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1967, με τους αναλυτές να δείχνουν Κίνα και Ρωσία ως τους μεγαλύτερους αγοραστές, ένδειξη ότι ορισμένες χώρες θέλουν να απομακρύνουν τα αποθέματά τους από το δολάριο.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, που χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία, δείχνουν ότι η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ τα τελευταία 55 χρόνια. Οι εκτιμήσεις για τον περασμένο μήνα ξεπερνούν κατά πολύ τα επίσημα αναφερόμενα στοιχεία των κεντρικών τραπεζών, πυροδοτώντας εικασίες στον κλάδο σχετικά με την ταυτότητα των αγοραστών και τα κίνητρά τους.

Η στροφή των κεντρικών τραπεζών προς τον χρυσό «υποδηλώνει ότι το γεωπολιτικό σκηνικό είναι ένα περιβάλλον δυσπιστίας, αμφιβολίας και αβεβαιότητας» αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πάγωσαν τα αποθέματα δολαρίου της Ρωσίας, δήλωσε ο Adrian Ash, επικεφαλής έρευνας στο BullionVault.

Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε αυτό το επίπεδο αγοράς σηματοδότησε μια ιστορική καμπή για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Το 1967, οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες αγόρασαν τεράστιους όγκους χρυσού από τις ΗΠΑ, οδηγώντας σε πτώση της τιμής. Αυτό επιτάχυνε την κατάρρευση του συστήματος Bretton Woods που συνέδεσε την αξία του δολαρίου ΗΠΑ με το πολύτιμο μέταλλο.

Τον Νοέμβριο η WCG υπολόγισε ότι τα επίσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου έχουν αγοράσει 673 τόνους χρυσού. Μόνο το τρίτο τρίμηνο οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν σχεδόν 400 τόνους χρυσού, η μεγαλύτερη αγορά που έχει γίνει από το 2000 που κρατούνται τριμηνιαία αρχεία .

Οι συντηρητικές εκτιμήσεις του WGC ξεπερνούν τις αναφερόμενες αγορές προς το ΔΝΤ και από μεμονωμένες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες ανέρχονται σε 333 τόνους το εννεάμηνο, έως τον Σεπτέμβριο.

Επισήμως, το τρίτο τρίμηνο η Τουρκία ηγήθηκε στην αγορά χρυσού, με 31 τόνους, αυξάνοντας στο 29% τα συνολικά αποθέματά της. Ακολούθησε το Ουζμπεκιστάν με 26 τόνους, ενώ τον Ιούλιο το Κατάρ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μηνιαία αγορά που έχει καταγραφεί από το 1967.

Η ασυμφωνία μεταξύ των εκτιμήσεων του WGC και των επίσημα αναφερόμενων στοιχείων που παρακολουθεί το ΔΝΤ μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες στη Ρωσία εκτός των κεντρικών τραπεζών, την Κίνα και άλλες χώρες που μπορούν να αγοράζουν και να διατηρούν χρυσό χωρίς να το αναφέρουν ως «αποθεματικά».

Κίνα και Ρωσία απομακρύνονται από το δολάριο

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ανέφερε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι τον Νοέμβριο πραγματοποίησε την πρώτη της αύξηση σε αγορά χρυσό από το 2019, με 32 τόνους αξίας περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η βιομηχανία χρυσού αναφέρει ότι οι η Κίνα έχει αγοράσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Για τη Ρωσία, οι κυρώσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη βιομηχανία εξόρυξης χρυσού – τη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα – στις πωλήσεις της στο εξωτερικό. Παράγει περίπου 300 τόνους κάθε χρόνο, αλλά έχει εγχώρια αγορά μόνο για 50 τόνους, σύμφωνα με την MKS PAMP.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σταμάτησε να αναφέρει μηνιαίους αριθμούς για τα αποθέματά της αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο Carsten Menke, επικεφαλής έρευνας στην Julius Baer, ​​εκτιμά ότι οι αγορές από τη Ρωσία και την Κίνα δείχνουν μια αυξανόμενη απροθυμία των χωρών να βασίζονται στο δολάριο.


«Το μήνυμα που στέλνουν αυτές οι κεντρικές τράπεζες τοποθετώντας μεγαλύτερο μερίδιο των αποθεματικών τους σε χρυσό είναι ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από το δολάριο ΗΠΑ ως το κύριο αποθεματικό τους στοιχείο», είπε ο Μένκε.

Ορισμένοι στον κλάδο εικάζουν ότι οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν τα έσοδα από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων για να αγοράσουν χρυσό, πιθανότατα μέσω κρατικών επενδυτικών ταμείων.

το δανειστήκαμε από ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου