Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΡ 2022 – Το Μουντιάλ του Θανάτου (“Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντροπής”)

 

" Υπήρξαν κινήσεις στις γαλλικές πόλεις για να μην μπουν γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι, Μασσαλία, Μπορντό, Στρασβούργο, Λιλ κτλ. Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που αφαίρεσε τις ζωές και τα όνειρα χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων, για τους οποίους κανείς δεν νοιάστηκε. Για 8 σιχαμερά γήπεδα που για 30 μέρες ήταν γεμάτα οπαδούς. Και θα είναι άδεια, για όλη την αιωνιότητα. Από ένα καπρίτσιο της οικογένειας Αλ Θάνι. Σε έναν κόσμο σε κρίση…"

ΚΑΤΑΡ 2022 – Το Μουντιάλ του Θανάτου

Είναι αναμενόμενο που η Αργεντινή έφτασε στον τελικό και έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς έπρεπε να εκπληρωθεί η ατζέντα… Και η ομάδα του Μέσι (μαριονέτα της σκοτεινής ελίτ) έπρεπε να πάρει το τρόπαιο! Ο συμβολισμός της κατσίκας GOAT (Baphometh: Το ισλάμ δημιούργημα του Βατικανού) για τον Μέσι μόνο τυχαίος δεν είναι. Ούτε το σήμα MK-ULTRA του Μέσι.

Ζήτω το ποδόσφαιρο!

Ενώ ο λαός της Αργεντινής υποφέρει κάτω από τον ζυγό της οικονομικής ελίτ… 12 χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 2010, ο Joseph Blatter, πρόεδρος της FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ… Οι μόνοι που πήδηξαν από την χαρά τους, ήταν μέλη της οικογένειας Αλ Θάνι. Είναι η ελίτ και οι άρχοντες του Κατάρ. Το Κατάρ βρίσκεται στην κορυφή του τρίτου παγκόσμιου αποθέματος πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 250.000 Καταριανούς. Και 2.750.000 μετανάστες εργάτες… Ναι το 80% του πληθυσμού είναι αλλοδαποί.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η οικογένεια Αλ Θάνι εξαγόρασε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022… Και ότι πλήρωσαν ένα εκατομμύριο δολάρια σε ορισμένους εκπροσώπους του Concacaf (Κεντρική Αμερική)… μερικά παραπάνω σε άλλους του Conmebol (Νότια Αμερική) και κάποια εκατομμύρια από εδώ και από εκεί… Ακούγεται ότι ο Μισέλ Πλατινί έβγαλε 7.5 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμα κι Χούλιο Γκροντόνα (πέθανε το 2014) εξαγοράστηκε για να πει το ‘ναι’ στο Κατάρ 2022.

Αμέσως οι βασιλείς του Κατάρ έπιασαν δουλειά. Έπρεπε να χτίσουν γήπεδα ποδοσφαίρου, σε μια “χώρα” όπου κανείς δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Το αρχικό έργο ήταν 12 γήπεδα. Έμειναν 8, το ένα αφαιρούμενο, το οποίο θα “δωρίσουν” σε κάποια χώρα όπου παίζεται ποδόσφαιρο. Το θέμα ήταν ότι για να φτιάξουν τα 8 γήπεδα, ξενοδοχεία, αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομους, εμπορικό κέντρο, χρειαζόταν πολύ φθηνά εργατικά χέρια… Και έτσι προσέλαβαν μετανάστες.

Μέσα από ένα σύστημα δουλείας που λέγεται “Καφάλα” το οποίο δίνει πλήρη εξουσία σε έναν διαχειριστή (μαύρο) για να προσλάβει μετανάστες, που τους εκμεταλλεύεται με την παρακράτηση των διαβατηρίων του. Με μηδενικά εργατικά δικαιώματα, με ωράριο εργασίας έως 18 ώρες την ημέρα. Και χωρίς δικαίωμα αλλαγής εργασίας. Χωρίς αυτό το διεστραμμένο σύστημα, η κατασκευή όσων κατασκευάστηκαν στο Κατάρ, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 30° έως 50° υπό σκιά θα ήταν αδύνατη.

Από το 2010 κατά μέσο όρο, πέθαναν 12 εργαζόμενοι την εβδομάδα εν ώρα εργασίας. Συνολικά 6.751 μετανάστες εργάτες πέθαναν για να ζητωκραυγάσετε εσείς οι ποδοσφαιρόφιλοι. “Ζήτω στη ομάδα σας”
Για να μην αναφέρω τους εργαζόμενους στην Κένυα και τις Φιλιππίνες, όπου δεν παίρνουν αρχεία μετανάστευσης. Οι αριθμοί των νεκρών που αναφέρουν οι The Guardian, BBC (Αγγλία) και Διεθνής Αμνηστία είναι: Ινδία 2711 / Νεπάλ 1641 / Μπαγκλαντές 1018 / Πακιστάν 824 /Σρι Λάνκα 557 / Χτίστηκαν 8 θαυμαστά γήπεδα, αλλά βάφτηκαν με αίμα.

Πρόσφατα στο Ιράν, που η 22χρονη γυναίκα, η Mahsa Amini σκοτώθηκε στα χέρια της αστυνομίας, επειδή φορούσε “ λάθος την μαντίλα ”, προκλήθηκε ένα κύμα διαμαρτυρίας στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο. Αλλά το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 διεξάχθηκε σε μια επικράτεια, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύεται στις γυναίκες να αθληθούν, δεν πείραξε κανέναν.

Ένα μήνα κράτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. 30 ημέρες κατά τις οποίες τα εργοστάσια του Κατάρ λειτουργούσαν ασταμάτητα για την συντήρηση του κλιματισμού σε 8 γήπεδα, ξενοδοχεία, τουριστικά κέντρα και εμπορικά κέντρα. Αφήνοντας καυσαέρια που ισοδυναμούν με δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα που εκτοξεύουν αφιλτράριστο νέφος ανά ώρα. Όλα για το ποδοσφαιρικό πάρτι… Επειδή ο αθλητισμός είναι υγεία…

Αλλά υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό γύρω από το Κατάρ.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει χρηματοδοτήσει σκοτεινές τρομοκρατικές φατρίες σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη. Η Λιβύη χρηματοδότησε τους τρομοκράτες που σκότωσαν τον ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011. Κανείς δεν μιλάει για αυτό… Όλοι έκαναν τον «σταυρό» τους, και προσεύχονταν να μην μαρτυρήσει κανένας αυτοκαταστροφικός μουσουλμάνος, στην μέση του πλήθους.

Στην Ευρώπη το Μουντιάλ του Κατάρ ονομάζεται: “Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντροπής.”



Υπήρξαν κινήσεις στις γαλλικές πόλεις για να μην μπουν γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι, Μασσαλία, Μπορντό, Στρασβούργο, Λιλ κτλ. Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που αφαίρεσε τις ζωές και τα όνειρα χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων, για τους οποίους κανείς δεν νοιάστηκε. Για 8 σιχαμερά γήπεδα που για 30 μέρες ήταν γεμάτα οπαδούς. Και θα είναι άδεια, για όλη την αιωνιότητα. Από ένα καπρίτσιο της οικογένειας Αλ Θάνι. Σε έναν κόσμο σε κρίση…

Με εκατομμύρια εκτοπισμένους από την πείνα.
Στο απόγειο ενός παγκόσμιου πολέμου.
Ζήτω το ποδόσφαιρο!
Δώστε στον λαό ψωμί και θέαμα!!
Παλιά έδιναν στον λαό ψωμί και θέαμα, σήμερα μόνο θέαμα χωρίς ψωμί!!

Για πρόσεξε τις φωτογραφίες… Ξέρουμε τα σύμβολα, μην επαναλαμβάνομαι…

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ…

Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την άβυσσο μπροστά στην οποία στέκονται, ούτε και για την μορφή του πολιτισμού που κληροδοτούν στα παιδιά τους, μάλιστα οι περισσότεροι ούτε καν νοιάζονται για τέτοιου είδους συζητήσεις. Προτιμούν την ψευδαίσθηση μιας επίπλαστης «σιγουριάς» και αγνοούν το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ αυτό που κυριολεκτικά είναι μπροστά στα μάτια τους. Το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» που ευαγγελίζεται η χριστιανική πανούκλα, όπως και το «πίστευε και μη ερεύνα» πολύ βολικά κρατούν τα κοτοπουλάκια ήσυχα, υπάκουα κι ανεύθυνα στο κοτέτσι. Η άγνοια είναι ευτυχία για τον ηλίθιο, αλλά δεν τον σώζει.

***
@Ηώ Αναγνώστου / άρθρο που δημοσιεύτηκε στο προφίλ μου, στο fb, και το μπλοκάρισε μετά από 640 κοινοποιήσεις κι εκατοντάδες αναφορές…




Παλαιότερα προσέφεραν άρτο και θεάματα στον όχλο για να τον ελέγχουν,
σήμερα προσφέρουν μόνον θέαμα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου