Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Το συμβόλαιο: μια ξαφνική συνάντηση με τον κερασφόρο "βασιλιά"!


Εμφανίστηκε από το πουθενά ξαφνικά μπροστά μου σ'εκείνο το απομονωμένο μικρό σταυροδρόμι, σ'εκείνη την απόμερη επαρχιακή τοποθεσία που είχα καταφύγει για να μην βλέπω και ακούω πια τα  θολά βλέμματα και τα ξηλωμένα λόγια των ενοίκων της πόλης.

Φορούσε υποδειγματικά ατσαλάκωτο κοστούμι, κρατούσε το δερμάτινο χαρτοφύλακα σαν υπόδειγμα γιάπη, αλλά το κατακόκκινο των ματιών του και τα πλούσια κέρατα στο κεφάλι του πρόδιδαν την ταυτότητά του.

Δεν έχασα την ψυχραιμία μου. Όταν έχεις να κάνεις με τα ανθρώπινα θεριά, τις μηχανορραφίες και τα κόλπα τους, δεν σε θορυβούν και πολύ -μόνο να σε ταράξουν ίσως λιγάκι στην αρχή- οι ξαφνικές συναντήσεις με τα μη-ανθρώπινα, κι ας πρόκειται και για τον "βασιλιά"!

-Τι έχουμε εδώ; προσποιήθηκα τον αδιάφορο. Δεν θυμάμαι να σε κάλεσα, ούτε εσένα ούτε κάποο τσιράκι σου κι ας βρίσκομαι καταμεσής σε σταυροδρόμι.

-Μάλλον φίλε μου δεν τα λες όλα. Απάντησε αυτός γελώντας και τα κατακόκκινα μάτια του άστραψαν με μια τρομαχτικά απόκοσμη λάμψη. Ξέχασες ότι μόλις πριν λίγο σισοτραγουδούσες το "Sympathy for the Devil" των καλών παλιών μου συνεργατών Rolling Stones, όπως επισημαίνουν και οι χριστιανικοί έντυποι οδηγοί για νέους που επιθυμούν να αναγνωρίζουν τα σημάδια μου παντού, ακόμη και στο χώρο τηςμουσικής και να μην λοξοδρομούν από τον ανιαρό και αμετανόητα εγωπαθή δρόμο του Θεού. Γιατί εγώ είμαι στην πραγματικότητα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Και υπόδειγμα επαγγελματία, αν και τελευταία έχω κι εγώ τις επαγγελματικές μου δυσκολίες..
- Βρε τι έπαθα με το τραγούδι που ανέσυρα από το εγκεφαλικό μου τζουκ-μποξ για να με συντροφέψει σε αυτή τη βόλτα! Απ'ότι φαίνεται εσύ εκμεταλλεύτηκες την χωρίς σκοτεινό σκοπό μουσική μου επιλογή, όπως κάνουν και οι χριστιανικοί οδηγοί αποχαυνώνοντας και προσυλητίζοντας τα μυαλά των νέων και έψαχνες ευκαιρία να με προσεγγίσεις. Ίσως και να με τιμά που μπήκες σε τέτοιο κόπο για την αφεντιά μου. Αλλά τι εννοείς λέγοντας για επαγγελματικές δυσκολίες;
-Yes! έκανε εκείνος σφίγγοντας την ελεύθερη γροθιά του θριαμβευτικά. Το'ξερα ότι θα'χε ενδιαφέρον η σημερινή μου συνδιαλλαγή. Όσο για την ερώτησή σου, θα αρκεστώ να σου απαντήσω ότι δυσκολεύομαι εγώ και οι πιστοί μου δαίμονες να κλείσουμε τα συμβόλαια που είχαμε συνηθίσει να κλείνουμε, μέχρι τους τελευταίους εξωφρενικούς καιρούς σας. Κι αυτό γιατί όλο και λιγότερους θνητούς βρίσκουμε που να διαθέτουν ψυχή και να μην αποτελούν κελύφη δίχως περιεχόμενο, κάτι σαν άδεια, άχρωμα, άοσμα και άβουλα δοχεία με τελείως μηχανικά αντανακλαστικά και αυτοματοποιημένη συμπεριφορά! Ίσως οι επίγειοι θνητοί κι αφοσιωμένοι υπηρέτες μας σε υψηλές θέσεις και αξιώματα εξουσίας και μαζικής επιρροής, οι οποίοι μου είχαν παραχωρήσει την ψυχή τους από τα εφηβικάτ τους- κάποιοι σχεδόν κι από τα παιδικά- χρόνια τους, το έχουν παρακάνει τελευταίο με το ζήλο τους να διαφθείρουν την ανθρωπότητα.
-Δηλαδή; για γίνε λίγο πιο αναλυτικός!  Η συνάντησή μας αποδεικνυόταν τρομερά ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική, καθώς ο "βασιλιάς", απ'ότι φαινόταν,  βρισκόταν σε mood ειλικρίνειας και διάθεσης για..εξομολόγηση!

-Ω! Μα είναι απλό! Πολύ πιο απλό από τις οικονομικές ασυνάρτητες αερολογίες με τις οποίες σας τρυπάνε τα έτσι και αλλιώς σε κατάσταση νάρκης από την επιτυχημένη προπαγάνδα μυαλά σας. Βλέπεις, είναι από τη μια οι προκαταλήψεις και λειψές σε ουσία αξίες των θρησκειών του θεού, όπου η "αγάπη" ευτελίζεται ως "θεϊκή αγάπη" και καταντάει μια τυφλή πίστη που δεν ευνοεί πραγματικά την προσέγγιση και αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά αποτελεί τη δικαιολογία και το εφαλτήριο αδελφοκτόνων διωγμών και διάχυσης υπέροχου μίσους και αγνού κακού!-στο σημείο αυτό τα μάτια του έγιναν τόσο κόκκινα που για λίγο ταράχτηκα. Kαι συνέχισε:
Ευτυχώς, όλη αυτή η ιστορία δούλεψε τελικά για εμένα! κι όχι μόνο αυτό: όσο περισσότερο ενοχοποιούμουν για όλα και απαγορευόμουν, τόσο περισσότερο αυξανόταν η γοητεία και η επιρροή μου στα ανθρώπινα κοπάδια και ειδικά στους βοσκούς τους! Γατί ο εξουσιασμός, κι ας επικαλείται τους πιο ανιδιοτελείς σκοπούς, από πολύ παλιά αποτελούσε φιλόξενο έδαφος για εμένα και τους δαιμονικούς μου στρατιώτες και αξιωματικούς, καταληψίες ανθρώπινων υποστάσεων!
Από την άλλη, δεν θέλει πλέον πολύ να απωλέσουν πάρα πολλοί άνθρωποι, σαν τα τελευταία φύλλα που εγκαταλείπουν μόνιμα το μαραμένο πια Δέντρο της Ζωής, τα τελευταία ψιχία της όποιας εναπομείνουσας προβληματικής κι ετοιμοθάνατης ψυχής τους! Χάρις και στη διάχυση ατόφιας σαν χρυσό απληστίας, παράλληλα με πλούσιες δόσεις αδικαιολόγητου μα τόσο χρήσιμου φόβου, μέσω των ανθρώπων και κέντρων εξουσίας που λογοδοτούν σε μένα ή σε κάποιες άλλες ανταγωνιστικές μου σκοτεινές, όπως τις λέτε εσείς, πανάρχαιες θεότητες από Βαβυλώνα κυρίως μεριά, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία μέσα στην ανθρώπινη ιστορία σας και θα μας αποσπάσει από το σκοπό αυτής της συνάντησης. Όπως και να'χει είμαστε επιχειρηματίες κι έχουμε κάποιους κανόνες στον μεταξύ μας ανταγωνισμό, μιας και ο πόλεμος μεταξύ μας θα ήταν ασύμφορος! Αλλά όπως σου περιέγραψα πριν, η κατάσταση έχει μάλλον ξεφύγει από τα αρχικά μου σχέδια και ίσως πρέπει να αναπρογραμματίσω το σχεδιασμό μου και τα επίγεια project με τους εδώ συνεργάτες μου, ώστε να μην μένουν χωρίς ψυχή, ενόσω ακόμη είναι ζωντανοί, οι άνθρωποι. Γιατί όσοι παραμένουν έμψυχοι ή πιέζονται από τους άψυχους φτάνοντας σε οριακά σημεία που φλερτάρουν με την τρέλα, σαν την κυρίαρχη λογική των καιρών σας -και μου το τόνισε εμφανώς ειρωνικά!- κάτι που δεν με εξυπηρετεί γιατί οι "μπίζνες" αυτές στηρίζονται στη νηφαλιότητα και ελεύθερη επιλογή. Ακόμη και αυτοί που οδηγούνται  σε αυτοκτονία παίζουν τελικά το παιχνίδι του Θεού! Κάτι που, αντίθετα με τον παλιό καιρό που το'παιζε ακατάδεχτος με τους αυτόχειρες, πλέον εξυπηρετεί την αγωνιώδη αναζήτηση πληρότητας του βαρετού χριστιανικού παραδείσου. Γιατί αυτός ο μέγας κατεργάρης-χειρότερος ίσως κι από εμένα, που εσείς οι idiots του δίνετε πολλά ονόματα κι αυτός τα υιοθετεί όλα, έχει κατασκευάσει και έναν ισλαμικό κι έναν ιουδαϊκό παράδεισο, ώστε να ικανοποιείται όλη η πελατεία του. Μάλιστα λόγω των αδελφοκτόνων μεταξύ τους και στρατευμένων κατά της άλλης θεϊκης πελατείας, εξτρεμιστικών και οργιαστικά αυτοκτονικών τάσεων των ισλαμιστών τελευταία, ο δικός τους παράδεισος είναι διαρκώς ανανεούμενος και χτυπάει σχεδόν πάντα πληρότητα! Τι να πω; Μερικές φορές εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε τόσο πολύ το Θεό μέσα σας, κι ας κόβεστε για το αντίθετο, που ξεπερνάτε ακόμη κι εμένα και τους πιστούς μου δαίμονες στα έργα σας! Με τρομάζουν λίγο αυτές οι εξελίξεις my friend! Ουφ!
 Ο "βασιλιάς" πήρε μια ανάσα, αποβάλλοντας από το στόμα έναν ολόκληρο πίδακα μαύρου καπνού και αμέσως με κάρφωσε με τα κόκκινα μάτια του που σα να κιτρίνισαν λίγο, ίσως γιατί η συζήτηση θα γινόταν αυστηρά πια επαγγελματική με την ανάλογη γραφειοκρατία και άνοιξε το χαρτοφύλακά του.

- Πρέπει να παραδεχτώ πως με συνεπήραν όσα μου είπες και μου έλυσαν πολλές απορίες πάνω σε σημάδια των καιρών, αλλά υποθέτω ότι τώρα "θα μπεις στο ψητό" ή να πω καλύτερα "στο επαγγελματικό του πράγματος". Έχεις να μου προσφέρεις κάποιο συμβολαιάκι; Κι αυτό πρέπει να με τιμάει γιατί αποδεικνύει ότι..διαθέτω τελικα ψυχή;
Ο "βασιλιάς" με κοίταξε σοβαρός και απάντησε με αυστηρά επαγγελματικό ύφος, ξεδιπλώνοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου έναν τεράστιο πάπυρο που η άλλη άκρη του σερνόταν κάτω στο χώμα.
-Σωστός στο δεύτερο, λάθος στο μισό του πρώτου. Δεν θατο'λεγα συμβολαιάκι αυτό! Βλέπεις, λόγω δυσκολιών στις δουλειές, έχουμε αναβαθμίσει την ποσότητα και ποιότητα των προσφορών στους υποψήφιους πελάτες. Έχουμε πακέτα εκπληκτικά και πολυτάλαντα, με απόκτηση υψηλών ικανοτήτων και ξαφνικής μα αμετακίνητης στη συνέχεια κοινωνικής ανόδου και με άφθονη πολυτελή διαβίωση σε διάφορες βαθμίδες και πόστα και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας σας, έως και ολίγων αιώνων παραμονή σε όποιον παράδεισο επιθυμεί ο πελάτης, πριν την μόνιμη κατάβαση και παραμονή του στα δικά μας "τροπικά μέρη", να το θέσω έτσι. Έχουμε κάνει ειδική συμφωνία με το Θεό, ώστε να έχει και αυτός την ικανοποίηση να βλέπει τα θέρετρά του με λίγο παραπάνω κόσμο, όχι όπως οι ελληνικοί "καλοκαιρινοί παράδεισοι" αυτό το καλοκαίρι. Λοιπόν..
-STOP! Φώναξα με ύφος που δε σήκωνε αντιρρήσεις και ο "βασιλιάς" έκανε δυο βήματα πίσω! Άσε μεγάλε, μην μπαίνεις σε κόπο. Βλέπεις κι εσύ, εγώ δεν πιστεύω ούτε σε θεούς ούτε σε διαβόλους, ούτε σε μεταθανάτιες ανταμοιβές και τιμωρίες που περνάνε μέσα κι από επίγεια ρουσφέτια! Κι ας σ'έχω τώρα μπροστά μου με σάρκα και οστά! Αρκετές ρεμούλες συμβαίνουν ήδη μεταξύ των ανθρώπων και πακτωλοί συμβολαίων επίγειων έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα στον πιο χυδαίο και ηλίθιο υλισμό και την καταστροφή, με ή και χωρίς τη βοήθεια σας. Κι ας μη μιλήσω και για την αποκάλυψη περί τόσο πολλών άψυχων οντοτήτων ανάμεσά μας. Χάρηκα την παρέα σου αλλά πρέπει να πηγαίνεις τώρα, γιατί είσαι σοβαρός επιχειρηματίας και ο χρόνος σου υποθέτω θα'ναι πολύτιμος.

-Αααγκρ..ΟΧΙ, ΟΧΙ! βρυγχήθηκε θορυβημένος! Έχω όλο το χρόνο του κόσμου αυτού και άλλων μαζί και έχω και ειδικές προσφορές για μη θρησκευόμενους και μάλιστα κάποια εξελιγμένα χωροχρονικά πακέτα ή προγράμματα για εκλεκτούς πελάτες με πλήρως ανεπτυγμένη ή λειψή και μαύρη ψυχή ή έστω ακόμη και υποψία αυτής. Έχουν τον ελκυστικό τίτλο "επέλεξε την παράλληλη πραγματικότητα της αρεσκείας σου με άμεση μεταφορά σε αυτήν" και πληροφοριακά να σου πω ότι οι πραγματικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι εξής:
αυτή του πολιτικού εξουσίας ανεξαρτήτου εποχής, του σύγχρονου υψηλόβαθμου στελέχους μεγάλου πολυεθνικού ή χρηματοπιστωτικού ομίλου, του ασύληπτου serial Killer από την εποχή του Jack The Ripper έως σήμερα, αν και η μεγάλη μου εμπειρία από την ανθρώπινη ιστορία σας με κάνει να δηλώσω ότι δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους αυτές οι επιλογές, η πραγματικότητα του βυθισμένου σε sex,drugs&rock'n'roll μουσικού αστέρα, αυτή του Ισπανού Ιεροεξεταστή πρηγούμενων αιώνων για υπέρμετρα ευσεβείς χριστιανούς, επίσης του πάπα και ειδικά των αποκαλούμενων από εσάς σκοτεινών αιώνων του πολιτισμού σας και όπως καταλαβαίνεις οι ιερείς όλων των μεγάλων θρησκειών αποτελούν εκλεκτή πελατεία μου, η πραγματικότητα του μεσαιωνικού βαρώνου και φεουδάρχη, του κατακτητικού Άραβα πολεμιστή των 8ου και 9ου αιώνα για υπέρμετρα ευσεβείς μουσουλμάνους, της χανούμισσας σε οθωμανικό χαρέμι για υπέρμετρα καταπιεσμένους κρυπτοομοφυλόφιλους μισογύνηδες μουσουλμάνους, του διοικητή ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης ανάμεσα σε εν ενεργεία ή απόστρατους Αμερικανούς ακόμη και Ισραηλινούς στρατιωτικούς, αλλά και υπέρμετρα εξαρτημένους από τα συνθήματά τους εθνικοσοσιαλιστές όλης της γης, ο..

-Φτάνει! Φτάνει! φώναξα σοκαρισμένος. Αμέσως όμως ξαναβρήκα την ψυχραιμία μου, γιατί η υπόθεση σήκωνε διπλωματία. Έπρεπε να βρω τρόπο, ακόμα κι αν χρειαζόταν να καλοπιάσω το "βασιλιά", ώστε να καταφέρω να τον ξεφορτωθώ.
Ξέρεις, συνέχισα με προσοχή στα λόγια μου, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι όσο διήρκησε η κουβεντούλα μας κατάλαβα ότι αν και αποκαλούμενο "πνεύμα του κακού", ωστόσο διαθέτεις και σοβαρότητα στα επιχειρήματα και τις αναλύσεις σου και χιούμορ και ειλικρίνεια ζηλευτή και σίγουρα επαγγελματικό κύρος. Άλλωστε εσύ δεν άφησες να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία επιλογής στον πελάτη; Οπότε επιλέγω να μη σου πουλήσω την ψυχή μου γιατί τη χρειάζομαι για να αντιμετωπίσω την ανθρώπινη πραγματικότητα που είναι εξωφρενική, ακόμη και για εσένα. Αν ποτέ όμως αλλάξω γνώμη, αν και άθεος, σου υπόσχομαι στην προσκοπική μου ανύπαρκτη τιμή -εδώ ο "βασιλιάς" χαμογέλασε με ένα τελείως ανθρώπινο χαμόγελο, πράγμα ενθαρρυντικό!- ότι θα σε καλέσω, τώρα που σε γνώρισα κιόλας. Συμφωνείς;
-Τελοσπάντων, ας είναι! απάντησε αυτός συγκαταβατικά. Θέλω όμως μια χάρη τελευταία από εσένα.
-Ναι; Και ποια είναι αυτή;
-Να! Επειδή έχω κουραστεί να βολοδέρνω τον κόσμο σας γυρεύοντας το κλείσιμο νέων συμβολαίων, που έχουν άλλη αίγλη και αξία για εμένα και τους υποταχτικούς μου από το να περιμένουμε απλώς να καταλήξουν, απλώς λόγω ποιότητας επίγειου βίου, οι άνθρωποι μετά το θάνατό τους στα λημέρια μου. Κι ας νομίζουν αρκετοί, όσο είναι εν ζωή, ότι είναι αθάνατοι και τους παίρνει να πράττουν τα πάντα! Έχεις λοιπόν να μου συστήσεις κάποιους γνωστούς σου κι όχι απαραίτητα φίλους-μάλλον το αντίθετο πιο πολύ, που θα δέχονταν να διαπραγματευτούν μαζί μου την πώληση της ψυχής τους; Και με ανταλλάγματα, όπως κατάλαβες, πολύ πιο δελεαστικά από εκείνα που προσφέρουν στην κυβέρνησή σου οι δανειστές της χώρας σου, πράκτορες στην υπηρεσία μου αν δεν το'ξερες και αυτοί!

Δεν κρατήθηκα, ξέσπασα στα γέλια, κινδυνεύοντας ίσως να τον εκνευρίσω, μα δεν άργησα να του εξηγήσω προκαλώντας του ένα βλέμμα εμφανούς συμπάθειας:
- Είσαι φοβερός τύπος! Θα έλεγα ότι ο τόσων αιώνων συγχρωτισμός σου με τους ανθρώπους σε έχει εξανθρωπίσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι κι εσύ! Μίλησες πριν σαν σύμβουλος ασφαλιστικής εταιρείας απέναντι σε υποψήφιο πελάτη που αν και τον απέρριψε, εκείνος δεν το βάζει όμως κάτω. Τελικά, ίσως και να είσαι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, σίγουρα πολύ καλύτερος από τους Ευρωπαίους "φίλους" της Ελλάδας..!

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου