Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

The "sky people's playground " - Η "παιδική χαρά των ανθρώπων του ουρανού"

 


Στις 28 Δεκεμβρίου 2023, ένα περιστατικό πάνω από τη Μασαχουσέτη που καταγράφηκε από την κάμερα ξεσήκωσε τη φαντασία του κοινού και πυροδότησε μια φλογερή συζήτηση σε φόρουμ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υλικό που πρόκειται να μοιραστούμε είναι τυλιγμένο σε μια ασάφεια, με λεπτομέρειες τόσο ασαφή όσο τα όρια μεταξύ του γνωστού και του άγνωστου. Αυτό που φαίνεται να είναι ένα μητρικό πλοίο στον ουρανό της Μασαχουσέτης, ένα θέαμα που εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα μπορούν να απαντήσουν οι θολές εικόνες, φαίνεται να απελευθερώνει μικρότερες οντότητες στην ατμόσφαιρα. Είναι αυτό ένα απλό τέχνασμα φωτός και σύννεφο, ένα φυσικό αλλά σπάνιο φαινόμενο ή απόδειξη για κάτι πολύ πέρα ​​από την κατανόησή μας; Καθώς παρουσιάζουμε αυτό το αινιγματικό βίντεο, σας παροτρύνουμε να εξετάσετε προσεκτικά την οθόνη και να εξετάσετε τις δυνατότητες του τι εκτυλίχθηκε εκείνη τη χειμωνιάτικη μέρα. Ο ουρανός πάνω από τη Μασαχουσέτη μπορεί να έχει περισσότερες ιστορίες να πει.

(Επίσης :)

Ετοιμαστείτε να ατενίσετε ένα θέαμα που αψηφά τη συμβατική εξήγηση. Στο πλάνα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε έναν περίεργο χορό ανάμεσα στη Γη και το άγνωστο, απαθανατισμένο πάνω από την απέραντη, αινιγματική έκταση του ωκεανού μας. Παρατηρήστε τους περίεργους σχηματισμούς στον ουρανό: ένα σχέδιο από σύννεφα που διακόπτονται από διακριτά, κυκλικά ξέφωτα. Αυτές οι ατμοσφαιρικές ανωμαλίες μοιάζουν με κρυμμένους δίσκους, σχεδόν σαν πιατάκια να έχουν χαράξει τα περιγράμματα τους στον καμβά των σύννεφων. Ποια μυστικά κρύβουν οι ουρανοί; Είναι αυτά τα φυσικά θαύματα, απλές ιδιορρυθμίες του καιρού ή κάτι περισσότερο; Δείτε το μυστήριο και κρίνετε μόνοι σας.


Πηγή κειμένων και βίντεο  (o τίτλος της ανάρτησης αποτελεί δική μας "έμπνευση")

ΣΧΕΤΙΚΑ και από εμάς:


 Μάρτιος του 2012: παρατηρήστε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες από διαστημικό τηλεσκόπιο, όπου ξεκάθαρα φαίνεται γιγαντιαίο αντικείμενο με ενεργειακή δίνη ή δέσμη από -ή προς- αυτό και προς -ή από- τον ήλιο!!! Κάτι σαν "ανεφοδιασμός καυσίμων" να σκεφτούμε; Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου