Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Το τέλος της νεοταξικής ονειροφαντασίας πλησιάζει. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτρέψει το μοιραίο

 

" So, you would own nothing – and be happy. Because all your necessities will be provided for. Also, it should not occur to you to disagree with the system, because – by now each one of you has been covid-vaccinated and nano-chipped – so that with 5G and soon to come 6G, your mind can be read and influenced." -- Μου φαίνεται πως θα ξεράσω από τη συγκίνηση! (I think I'm gonna puke!)

Το τέλος της νεοταξικής ονειροφαντασίας πλησιάζει. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτρέψει το μοιραίο

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι Ύπατοι και οι ευαγγελιστές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα πάντα; Γιατί θέλουν να καθορίζουν ακόμα και τι σκεφτόμαστε, τι νιώθουμε, και τι ονειρευόμαστε; Το ερώτημα έχει περισσότερες της μίας απαντήσεις, αλλά στο παρόν άρθρο θα περιοριστώ σε αυτήν που σχετίζεται αμεσότερα με όσα σήμερα βιώνουμε: Γιατί είναι ανασφαλείς και ανίκανοι να διαχειριστούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Στην μακρά πορεία προς την υλοποίηση των ανίερων σχεδιασμών τους, οι νεοταξίτες κινούνται με μικρά προσεκτικά βήματα σε μονοπάτια που φροντίζουν να είναι απολύτως ασφαλή και καθ’ ολοκληρίαν ελεγχόμενα.

Φύλακες διάβολοί τους σε αυτόν τον αργόσυρτο βηματισμό είναι ... ο αποκρυφισμός και η τεχνητή νοημοσύνη. Ο πρώτος εξασφαλίζει μαγικούς κύκλους προστασίας και υπερφυσικής αρωγής, ενώ η δεύτερη προσομοιώνει (σχεδιασμένα κι επιθυμητά) σενάρια και παρέχει αναλυτικούς οδηγούς πορείας.

Σε σχέση με τα ακριβώς παραπάνω, συνδέστε:
Σύμβολο της Εθνικής Υπηρεσίας Αναγνώρισης των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα που σχετίζεται με αυτό είναι τελείως άγνωστο. Η επιγραφή λέει τα εξής: "Ποτέ πριν, ποτέ ξανά". Μήπως ο Γκάνταλφ ο Μάγος μπορεί να μας εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής;

Σε αυτό το σχεδόν «αποστειρωμένο» περιβάλλον, οι επίδοξοι κυρίαρχοι του κόσμου μας και ο ποικιλόχρωμος συρφετός των υποτακτικών τους (δηλαδή οι πολιτικοί, θρησκευτικοί, πνευματικοί, επιστημονικοί, επιχειρηματικοί, και επικοινωνιακοί ταγοί) συμπληρώνουν πετραδάκι-πετραδάκι το ψηφιδωτό της απόλυτης υποδούλωσής μας.

Έτσι, με ελεγχόμενες κρίσεις, εκρήξεις, καταρρεύσεις, και με λύσεις από τα πριν ετοιμασμένες, μας έκλεισαν «ανεπαισθήτως» (για να θυμηθώ τον Καβάφη) έξω από τον κόσμο τον αληθινό, κτίζοντας τριγύρω μας τείχη «μεγάλα κ’ υψηλά», «χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ». Κι εμείς, που δεν ακούσαμε «ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον», καθόμαστε κι απελπιζόμαστε τώρα εδώ, και τον νουν μας «τρώγει αυτή η τύχη».

Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά, μεθυσμένοι από τις επιτυχίες τους κι ενδεδυμένοι τα φανταχτερά αποφόρια ψεύτικων θεοτήτων, οι αρχιΤέκτονες κι οι τειχοποιοί βουτούν χορεύοντας στον σκοτεινό ωκεανό της τρέλας, σε μιαν αλλόκοσμη προσομοίωση του βυθίσματος της ανθρωπότητας στην εξισωμένη με τον θάνατο μανία.

Αλλά αυτή η παράδοσή τους στην σκοτεινή τρέλα της κενόδοξης ξιπασιάς (για να θυμηθώ τον Φουκώ), που αποτελεί το «επιστέγασμα μιας επιστημοσύνης βλαμμένης και ανόητης» και το αντικαθρέφτισμα των ξιπασμένων τους ονειροφαντασιών, σηματοδοτεί και το αναπόφευκτο τέλος τους, τον μελλούμενο (συμβολικό αν όχι πραγματικό) θάνατό τους.

Παρά τα όσα διάφοροι σας λένε, στο γήπεδο της Ιστορίας δεν παίζει μόνο του το κακό. Τα περί σκοτεινών αδερφοτήτων, που μόνες αυτές αντιμάχονται για την κυριαρχία πάνω στην ανήμπορη ν’ αντιδράσει ανθρωπότητα, είναι στην καλύτερη περίπτωση εσφαλμένη εκτίμηση -και στην χειρότερη, κακόβουλη προπαγάνδα.

Όχι μόνον υπάρχουν οι αντίρροπες στο νεοταξικό σκότος δυνάμεις, αλλά έχουν κιόλας επιτύχει νίκες καθοριστικές για την τελική έκβαση του αγώνα. Η σημαντικότερη επιτυχία τους αφορά την καταστροφή των ελεγκτικών μηχανισμών του αντιπάλου. Τώρα πια την πορεία των γεγονότων δεν την ελέγχουν οι νεοταξίτες.

{ΣΥΝΔΕΣΗ: UNDERWORLD ! }

Έτσι, η επισιτιστική κρίση, η οικονομική κατάρρευση, και ο πόλεμος έχουν μετατραπεί από ελεγχόμενες σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τις οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν οι εμπνευστές τους. Ό,τι κι αν κάνουν, τα φράγματα ασφαλείας έχουν σπάσει, ο πύργος ελέγχου έχει γκρεμιστεί, κι ένας απροσμέτρητος όγκος τιμωρητικού-εξαγνιστικού ύδατος είναι έτοιμος να τους καταπιεί.

Αναμφίβολα, έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη περίοδο, με σημείο κορύφωσης τον τελευταίο μήνα του Μεγάλου Φθινοπώρου. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και δυνατοί. Μέχρι την τελική νίκη.

Κλείνω, προτρέποντας τους νεοταξίτες όλων των αποχρώσεων να διαβάσουν προσεκτικά τους «Τρώες» του Καβάφη -για να δουν τον εαυτό τους σ’ έναν πεντακάθαρο καθρέφτη:


Είν’ οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν’ οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι
παίρνουμ’ επάνω μας· κι αρχίζουμε
να ’χουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Αχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μάς τρομάζει.

Είν’ οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη
θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
κι έξω στεκόμεθα ν’ αγωνισθούμε.

Αλλ’ όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
η τόλμη κι η απόφασίς μας χάνονται·
ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει·
κι ολόγυρα απ’ τα τείχη τρέχουμε
ζητώντας να γλιτώσουμε με την φυγή.

Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κι αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κι η Εκάβη κλαίνε.


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου