Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πύρινα είναι τα φτερά της

 

-Eyes Of Blue: Love Is The Law (1968)- 


Το αηδόνι άνοιξε τα φτερά του και πέταξε ψηλά. Φτερούγισε σαν σκιά πάνω απ' τον κήπο και σαν σκιά πλησίασε στο δάσος. Ο νεαρός βρισκόταν ακόμα εκεί που τον άφησε, πεσμένος στο χορτάρι, ενώ τα δάκρυά του δεν είχαν στεγνώσει στα όμορφα μάτια του.

- Μη στενοχωριέσαι, φώναξε το αηδόνι. Θα έχεις το κόκκινο τριαντάφυλλο που ποθείς τόσο πολύ. Θα το φυτέψω με μουσική κάτω από το φως του φεγγαριού και θα το ποτίσω με το αίμα της καρδιάς μου. Το μόνο που ζητώ σαν αντάλλαγμα είναι να νιώθεις πραγματική αγάπη, γιατί η αγάπη είναι σοφότερη από τη φιλοσοφία και πιο δυνατή ακόμη και από την ίδια τη Δύναμη. Πύρινα είναι τα φτερά της και με τα χρώματα της φωτιάς είναι βαμμένο το κορμί της. Τα χείλη της είναι γλυκά σαν μέλι και λιβάνι νομίζεις πως είναι η ανάσα της.

Ο νεαρός κοίταξε ψηλά και άκουσε το αηδόνι, όμως δεν καταλάβαινε τι του έλεγε, γιατί ήξερε μόνο αυτά που γράφουν τα βιβλία.   

ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ, "Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο".

Πέρα από τον χώρο και χρόνο. Σαν μυστικιστική μουσική που δεν αντιλαμβάνονται οι "κεραίες" των κοιμώμενων με ανοιχτά μάτια και σφραγιστές καρδιές. Πέρα από τα ψέματα, τη διπλωματία που ευτελίζει ακόμα και τις ανθρώπινες σχέσεις, τον εθισμό στο τέλμα της μικροψυχίας, τις φαντασιώσεις και τη ματαιοδοξία της φιλοσοφίας, την ωραιοπάθεια της τέχνης, την προσκόλληση στον υλισμό. Πέρα από τα φετίχ της ιδεολογικής μυωπίας και της διψασμένης για ανθρώπινη ενέργεια και αίμα επανάστασης. Εκ διαμέτρου αντίθετη από τα ευτελή θέλω και τα τσιμενταρισμένα επιβάλλω της ανθρώπινης τύφλωσης. Το φόβητρο κάθε πνευματικής και υλικής εξουσίας. Επίγειας και ουράνιας. Η φλεγόμενη ώθηση για την είσοδο σε άλλες διαστάσεις, μαγικές, υπερβατικές, χαοτικές για την παγωμένη ψευδαίσθηση της τάξης σε ένα σύμπαν που πάλλεται μέσα σε κοσμικούς ωκεανούς ενέργειας

 Αγαπητοί μου, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η Αγάπη θεωρείται υπερεκτιμημένη από αυτούς που εξαρχής δεν διέθεταν ή στην πορεία απώλεσαν το πιο πολύτιμο παλλόμενο εφόδιο της ανθρώπινης υπόστασης; Οπότε εχθρεύονται και τη λαχτάρα της για υπέρβαση. Το είδος της υπέρβασης που κουρνιάζει σαν κοιμώμενη σπίθα στα σπλάχνα της ύπαρξης και σαν ξυπνήσει τοποθετεί τον άνθρωπο δίπλα στους θεούς..

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου