Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Προχωράμε!

 

Και ματώσαμε, και κατηγορηθήκαμε ως αιρετικοί -ευτυχώς που καταργήθηκε, επισήμως τουλάχιστον, η πυρά της Ιεράς Εξέτασης- και χλευαστήκαμε, κι απομονωθήκαμε από τους normis. Μα στο ελάχιστο δεν θορυβηθήκαμε, ούτε από τους βρυχηθμούς των ξεδοντιασμένων θηρίων και από τους ήχους των μαστιγίων των εκπαιδευτών των ανθρώπινων ζώων στο Μεγάλο τους τσίρκο. Είχαμε κάτι που κανείς τους δεν μπόρεσε να μας πάρει, να μας ξεριζώσει από τα πρόσωπα και τις καρδιές μας: το, όσο κι αν συχνά ήταν εύθραυστο, πιο αυθεντικό μας χαμόγελο - Η μικρή Ελπίδα - και την πίστη. Πίστη στη δική μας Αλήθεια. Δεν τους νομιμοποιήσαμε με καμία ψήφο, απήχαμε πιο συνειδητά από ποτέ από σφυγμομετρήσεις καθημερινής φλυαρίας στον καφενέ και συζητήσεις πολιτικής κενότητας. Σταματήσαμε να μιλάμε σε όσους καταλάβαμε, με προσωπικό μερικές φορές συναισθηματικό κόστος, ότι δεν είχαν τις προδιαγραφές να ακούνε αυτά που θέλαμε να πούμε χωρίς καμία διάθεση προσηλυτισμού ή διασποράς ενοχικών συνδρόμων. Αν και είμαστε

ένοχοι εμείς οι ίδιοι. Που αργήσαμε έστω και λίγο να παραδεχτούμε με τι εγκληματικά ανθρωπόμορφα τέρατα είχαμε να κάνουμε ανέκαθεν. Υπήρχαν ισχυρά δείγματα γραφής και πολύ πριν την αυθαίρετα επονομαζόμενη πανδημία..Το να δεχτείς ότι ξεγελάστηκες για νιοστή φορά, ότι παγιδεύτηκες σε ένα σαφάρι σε εχθρικό για το ανθρώπινο πλάσμα έδαφος, με έπαθλο το κορμί εκτός από την ψυχή σου, είναι μάλλον μια δύσκολη και οδυνηρή διαδικασία. Τη γευτήκαμε και αυτήν, σαν το στυφό μα απελευθερωτικό ξόρκι από τα άδυτα της ψυχής και του μυαλού και βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο σοφοί...

-Γιατί Υπάρχει κάτι ΩΡΑΙΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ και ξεκινά ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!-

Δεν μας τρομάζουν ούτε ακίδες που δεν απομονώθηκαν σε εργαστήρια ποτέ -χρήσιμο το photoshop- ούτε μαϊμούδες με εξανθήματα που μεταπηδούν σε δίποδα θηλαστικά, ούτε αισχρές ψαλμωδίες θανάτου που σκόπιμα επικαλύπτουν τις μελωδίες της ζωής, ούτε η προοπτική μιας απόλυτα ελεγχόμενης και βιασμένης σε κάθε πτυχής ύπαρξης. Απεχθανόμαστε τις συσκευασίες και τα περιτυλίγματα. Κι επιλέγουμε τις επιλογές στην πορεία ακόμη και μέσα στο πιο φαινομενικά τρομακτικό, τεχνητό σκοτάδι. Το πεπρωμένο μας δεν είναι γραμμένο στο κίβδηλο τεφτέρι κανενός, το πεπρωμένο μας δεν μπορεί να είναι παρά το ξεπέταγμα με κάθε κόστος έξω από τη βουρκίλα και θανατίλα των λιμνάζοντων υδάτων. Προκρίνουμε τη διάφανη και απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και νοητικά περιττώματα επαφή μεταξύ μας και με τη φύση από το ενάντια στη φύση του ανθρώπου φονικό κλειδαμπάρωμα. Και, αναπόφευκτα, αρνούμαστε -επιλογές είναι αυτές! δεν το είπαμε;- με πάσα γνώση πιθανών ή απίθανων συνεπειών το μαρκάρισμα του σώματος από τα δηλητήρια των εχθρών του ανθρώπου και της ελευθερίας του...

Είμαστε πάνω απ' όλα πνευματικά όντα και τα άστρα μας ψιθυρίζουν κάθε νύχτα πως η μεγαλύτερη πτώση μας είναι ότι πειστήκαμε να δεχτούμε τον κόσμο των φαινομένων ως απαραβίαστη πραγματικότητα, εμφυτευμένη σαν κακόβουλο λογισμικό στις εγκεφαλικές δομές μας ..

Και πιο ηχηρά από ποτέ πιάνουμε τον εαυτό μας να λέει τα δικά του, ακατανόητα για τα διαχρονικά θύματα της προπαγάνδας της "κανονικότητας" και τους λογοδοτούντες επόπτες στα -καταρρέοντα και πλήρως ανυπόληπτα σε όλο και περισσότερες συνειδήσεις- τέρατα :

"Τα πάντα ρει!" Κι εμείς μαζί τους!Ήμασταν ο Αδάμ. Ήμασταν η Εύα. Γίναμε και το φίδι.
Ήμασταν οι καταστροφείς. Ήμασταν και οι διατηρητές. Ήμασταν οι δημαγωγοί, ήμασταν και οι αναχωρητές.
Ήμασταν δεξαμενές άντλησης ιδεών κι οι φορείς της αποδόμησής τους. Ήμασταν η μήτρα των γεγονότων και τα θύματά τους. Η βία της Ιστορίας. Οι στυλοβάτες των καινοτομιών. Και συνάμα η τρικλοποδιά τους. Γίναμε το όραμα των μοιραίων.

Ήμασταν πολλά ονόματα και ρόλοι. Μία πληθώρα ερμηνειών.
Η συλλογή ήμασταν των δεδομένων για επεξεργασία στον κεντρικό υπολογιστή.

Και είμαστε το επόμενο βήμα της Εξέλιξης!

Οι αρνητές των Σειρήνων και των αθυρμάτων. Οι περιφρονητές κλειστών λεσχών. Οι εξολοθρευτές των εγκεφαλοσκώληκων. Τα μη προβλέψιμα κι ελεγχόμενα δεδομένα που κουρελιάζουν τεφτέρια καταχωρήσεων.

Κι ερχόμαστε με τη φόρα πολλών χαμένων αιώνων!
Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου