Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

H ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" : Παρά την κινδυνολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος Αναπτύσσεται Ταχέως : Επίσημη Κυβερνητική Μελέτη


Μετάφραση: Απολλόδωρος
26 Οκτωβρίου 2021 Ben Zeisloft - Διάβαστε το πρωτότυπο εδώ. - "Despite Media Fearmongering, Great Barrier Reef Is Growing Quickly: Study" -

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος (Great Barrier Reef ) γνωρίζει απίστευτη ανάπτυξη - και τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν.

Η πιο πρόσφατη επίσημη έκθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης σχετικά με την ανάκαμψη του υφάλου αναφέρει ότι η κάλυψη των κοραλλιών στον βόρειο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο "συνέχισε να αυξάνεται στο 27% από το πιο πρόσφατο χαμηλό σημείο το 2017".

Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος σημείωσε αύξηση 26% στην κάλυψη των σκληρών κοραλλιών.

Πράγματι, η μελέτη αναφέρει ότι σε τριάντα πέντε χρόνια παρακολούθησης, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος έχει σταθερά "δείξει την ικανότητα να ανακάμπτει μετά από διαταραχές".

Παρ' όλα αυτά, η κάλυψη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική αφήγηση.


Οι New York Times, για παράδειγμα, ανέφεραν τον Απρίλιο του 2018 ότι "ένα υποθαλάσσιο κύμα καύσωνα που προκάλεσε ζημιές σε τεράστια τμήματα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, προκάλεσε ένα θάνατο κοραλλιών τόσο σοβαρό που οι επιστήμονες λένε ότι το φυσικό θαύμα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο".

Το άρθρο πίεζε τις κυβερνήσεις να τιμήσουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα- ο συντάκτης υποστήριζε ότι με τη συμμόρφωση με τη συνθήκη, η Αυστραλία "θα έχει ακόμα τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο σε 50 χρόνια" - αν και "θα εξακολουθεί να μοιάζει πολύ διαφορετικός από σήμερα".

Μόλις τον Οκτώβριο του 2020, η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η υπερθέρμανση έχει σκοτώσει τα μισά κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, σύμφωνα με μελέτη. Μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ".

Το άρθρο υποστήριζε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις που προορίζονται να βοηθήσουν στην ανάκαμψη των υφάλων "ίσως να μην είναι αρκετές για μια χώρα που συνεχίζει να ηγείται παγκοσμίως στις εξαγωγές άνθρακα, ενός ορυκτού καυσίμου που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την παρακμή των κοραλλιών".


Πράγματι, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Βιομηχανικής Προόδου Alex Epstein σημείωσε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να καλύψουν την παρακμή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου - αλλά όχι την ταχεία ανάκαμψή του.

"Η αποφυγή αναφοράς της βελτίωσης του Great Barrier Reef από τα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει με το κλίμα και γιατί", ανέφερε στο Twitter. "Ενδιαφέρονται να επιτεθούν στα ορυκτά καύσιμα, να επιτεθούν στον καπιταλισμό και να δικαιολογήσουν τις τεράστιες επεκτάσεις της κυβερνητικής εξουσίας".

"Κάθε επιστημονικός συντάκτης που κάλυψε την παρακμή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, αλλά όχι τη βελτίωσή του" -συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους New York Times, την Washington Post, το CNN, τον Guardian, την USA Today και το National Geographic- "θα πρέπει να δεσμευτεί να διορθώσει τις αποτυχίες του ή να πιεστεί να παραιτηθεί".

Σημείωσε επίσης ότι διασημότητες όπως ο Mark Ruffalo και ο Leonardo DiCaprio - οι οποίοι έχουν δημοσίως "καταστροφολογήσει" για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο - θα πρέπει "να γιορτάσουν, να μοιραστούν τα καλά νέα και να ανακαλέσουν την κλιματική καταστροφολογία τους".

"Γιατί έχει τόση σημασία το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα καλύπτουν μόνο αρνητικές ιστορίες και αγνοούν τις θετικές;" ρώτησε ο Epstein.

"Επειδή συμβάλλουν στη θανατηφόρα ενεργειακή πολιτική, καταστροφολογώντας τις παρενέργειες των ορυκτών καυσίμων από τα οποία εξαρτάται η σύγχρονη ζωή, ενώ αγνοούν τα τεράστια οφέλη τους".

------------------


Δικτυογραφία:

Despite Media Fearmongering, Great Barrier Reef Is Growing Quickly: Study

https://climatechangedispatch.com/despite-media-fearmongering-great-barrier-reef-is-growing-quickly-study/#more-40089


Πάρθηκε από το https://telegra.ph


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου