Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 10% ΆΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΌΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΎ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


SUDDEN DEATH: ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 10% άνοδο της θνησιμότητας στην Γερμανία του μαζικού εμβολιασμού

Η Στατιστική Υπηρεσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αναφέρει άνοδο της θνησιμότητας με 10% σε σύγκριση με τη μέση αξία των προηγούμενων ετών στη Γερμανία. Αυτό είναι συγκλονιστικό. Και η υπερβολική θνησιμότητα δεν μπορεί να εξηγηθεί από την Corona. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σιωπούν για αυτό. Όταν ο δημοσιογράφος Boris Reitschuster ρώτησε για το στατιστικό σοκ, το υπουργείο Υγείας έδωσε μόνο μια ανούσια απάντηση. Τουλάχιστον υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι από τον κορωνοϊό, είπαν περήφανα. Είναι όλα εντάξει τότε. Οι επικριτές του εμβολιασμού περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Τώρα υπάρχουν και οι αποδείξεις σύμφωνα με το Wochenblick.at.

Οι φήμες για τον κατακλυσμό θανάτων μετά τους εμβολιασμούς φημολογούνται εδώ και μήνες.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η γερμανική υπερβολική θνησιμότητα το έτος εμβολιασμού είναι 10% πάνω από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Κανένα ενδιαφέρον από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την κυβέρνηση: το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι ο κορωνοϊός.

ΗΒ: Οι γιατροί κατηγορούν τους υπερβολικούς θανάτους στην πολιτική του κορωνοϊού.

Γερμανία: Περισσότερα παιδιά στην εντατική μετά τους παιδικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19.

Εδώ και μήνες υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για υψηλό ποσοστό θνησιμότητας στους οίκους ευγηρίας μετά από εμβολιασμούς ή αύξηση του αριθμού των ασθενών εντατικής θεραπείας λόγω εμβολιασμών. Δύσκολα αποδεικνύονται, ωστόσο, γιατί είναι κυρίως φήμες. Η προστασία δεδομένων και το ιατρικό επαγγελματικό απόρρητο συνήθως αποτρέπουν την άμεση απόδειξη. Αλλά τώρα υπάρχει μια αύξηση στο συνολικό ποσοστό θανάτων που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η αύξηση των θανάτων, που σίγουρα δεν οφείλεται στον κορωνοϊό, γίνεται πλέον βασικό κομμάτι του παζλ στο μωσαϊκό της διευκρίνισης. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη στέρεες αποδείξεις. Όπως επισημαίνει ο στατιστικολόγος Thorsten Wiethölter, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ηλικιακή δομή για πιο ακριβή συμπεράσματα.

Ο γνωστός εναλλακτικός δημοσιογράφος Boris Reitschuster ρώτησε τη γερμανική κυβέρνηση:
πώς εξηγεί την υπερβολική θνησιμότητα; Αναρωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε να είναι το φαινόμενο του Ισραήλ. Με αυτό αναφερόταν στην παρατηρούμενη αύξηση των ασθενών στην εντατική μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού του Ισραήλ. Η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργού Υγείας Jens Spahn (CDU) έδειξε το εξής: δεν βρήκε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν εξηγεί την υπερβολική θνησιμότητα και προφανώς αδιαφορεί. Επειδή τουλάχιστον οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν μειωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου