Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

"Στρατόπεδα συγκέντρωσης (θανάτου) ήδη δημιουργούνται..."Τα πράγματα εξελίσσονται με τόσο ραγδαίους ρυθμούς που δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε το ένα, προκύπτει κάτι άλλο. Η νεοταξική φατρία που έχει διεισδύσει ή μάλλον έχει κάνει κατάληψη σε όλες τις κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου, έχει συγκεκριμένη ατζέντα που θέτει σε εφαρμογή με τρόπο που δεν αφήνει κανέναν ούτε τον πιο ..επαναπαυμένο μέχρι τώρα, να μην συνειδητοποιήσει (ή έστω να υποψιαστεί) τι συμβαίνει.

Αυτοί που εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύστημα και να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις πρακτικές του, απλά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δουν την συνολική εικόνα και τις προθέσεις πίσω από τις επιβολές μέτρων, που ασφαλώς δεν έχουν γνώμονα τη δημόσια υγεία... Και η άρνηση είναι χειρότερη κι από τη βλακεία στο βαθμό που μαστίζει και ανθρώπους ευφυείς, μορφωμένους, και ικανούς στο επαγγελματικό τους αντικείμενο.

Όχι μόνο στρέφονται κατά των ενηλίκων με τις ενέσεις-δηλητήρια, τώρα στρέφονται και κατά των παιδιών.

Αξιωματούχος του ΠΟΫ (W.H.O.)  είχε πει από πέρσι πως αν χρειαστεί θα απομακρύνονται ακόμα και ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ από τις οικογένειές τους, είτε παιδιά, είτε γονείς, είτε παππούδες...Πού θα τους πηγαίνουν;;;

Ακόμα δεν υλοποιήθηκε κάτι τέτοιο στην Ευρώπη εξ όσων γνωρίζω, αλλά κανείς δεν εγγυάται πως δε θα υλοποιηθεί...Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες στο βαθμό που φαίνεται ξεκάθαρα
η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης (που αποκαλούν "κέντρα φιλοξενίας-καραντίνας")
δήθεν για τους μολυσμένους, που στην ουσία είναι για τους αντιφρονούντες και όσους αμφισβητούν τις αποφάσεις των εξουσιαστών.

Κανείς δεν εγγυάται πως δε θα προκύψουν και στην Ελλάδα τέτοια στρατόπεδα συγκέντρωσης-θανάτου...
Γι'αυτό έχουμε χρέος όχι μόνο για μας και τους συνανθρώπους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, να τραβήξουμε επιτέλους μια γραμμή, να πούμε ΩΣ ΕΔΩ και να μην υπακούμε στα κελεύσματα και τις επιβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου