Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Καθήλωση...


Και του το 'πα του Μεγάλου:  Γιατί να παραμείνουμε σε αυτό τον πλανήτη ως φύλακες αυτών των λίγων που απομένουν εκεί κάτω διαθέτοντας την "αθάνατη ψυχή"; Δεν βλέπεις ότι ακόμη και αυτή χάνει αιώνα με τον αιώνα, εποχή με την εποχή, μέρα με τη μέρα,  πλεκτάνη με την πλεκτάνη, την υφή της αθανασίας της; Ότι ρουφιέται λίγο λίγο η ουσία της από τις πολυμήχανες και ακούραστες οντότητες που κατέχουν τα κοπάδια των ανθρώπινων όντων; Μέχρι να διαλυθεί και η τελευταία εναπομείνουσα ψυχή σαν αστερόσκονη μέσα στο τρομερό κοσμικό χάος και το είδος τους εξαφανισθεί για πάντα. Σαν να μην υπήρξε ποτέ, σαν να μην πέρασε από τον πλανήτη της υλικής πλάνης, αφήνοντας ίχνη της αμφιλεγόμενης ύπαρξής τους. Άσε που κι εμείς κινδυνεύουμε να καθηλωθούμε και να εκφυλιστούμε από τις πολύ χαμηλές, τις νοσηρές δονήσεις που δεχόμαστε από τις εκπομπές όλων αυτών των χαμένων πλασμάτων, στην εξαχρείωση της υπνικής παράλυσης που τα διατηρούνε τόσον πολύ καιρό οι ποιμένες τους .. 

Ο Μεγάλος μου απάντησε εμφανώς απογοητευμένος: Ξέχασες ότι αυτός ο κόσμος της ψευδαίσθησης δεν είναι δικό μου δημιούργημα! Δεν θυμάσαι καθόλου, έστω, τις διδασκαλίες των

προχριστιανικών και των μετά την κοινή χρονολόγηση υπόλοιπων Γνωστικών; Τόσον καιρό βρίσκεσαι, βρίσκεστε εκεί κάτω...Ο ρόλος σας είχε να κάνει όχι τόσο με την προστασία ενσαρκωμένων ψυχών, όσο με τη διακριτική και λεπτοφυή συνδρομή σας στη διαδικασία αφύπνισής τους. Αυτό σημαίνει αιώνια εγρήγορση και πολεμική αταραξία απέναντι στα τεχνάσματα και τους εθισμούς που πλάθουν οι άρχοντες της πλάνης και αδιάλειπτης κυριαρχίας. Αλλά απ' ότι βλέπω έχεις ήδη κυλήσει στις συχνότητες της υλικής τιποτοσύνης, έχεις αφομοιωθεί από τις εκπομπές της, έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα στις νοσηρές της ακτινοβολίες. Έχεις γίνει κι εσύ ένα αποστεωμένο κομμάτι του πλέγματος, ένα ακόμη απόκτημά του, μία καχεκτική σκιά της αρχικής της μορφής και των δυνατοτήτων της, ανάμεσα στις τόσες υλικές και άυλες ... Ας είναι. Ας γίνουν όλοι και όλα αστερόσκονη. Δεν χρειάζεται ακόμη μία επανεκκίνηση, αυτά ήταν και είναι εκ του πονηρού εκπορεύσεις.

Και με άφησε στη γήινη μοίρα μου. Και ιδού πως κατάντησα, πώς ξεπέσαμε όλοι! Τι να πω; Καλύτερα ας αφεθώ οριστικά στην παθητική ολοκλήρωση της μεταμόρφωσής μου. Κάποια πράγματα είναι μη αναστρέψιμα..Ή μήπως όχι, ή μήπως θα μπορούσαμε να... Ωχ! τι ακούω στην οθόνη του υπό την εποπτεία μου γήινου πλάσματος; Αρχίζει το "Survivor"; Τον καταλαβαίνω, πώς θα τη βγάλει άλλωστε τόσο καιρό στην καραντίνα, πώς θα...σκοτώσει τον χρόνο στη διάθεσή του; Ας θρονιαστώ κι εγώ, όσο παραμένω ακόμη αόρατος στα μάτια του κι όσο υφίσταμαι ακόμη, να απολαύσω το σώου!...

ανιχνευτής 

(πηγή εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου