Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Στο δρόμο για την "ανακάλυψη του αιώνα", πεταμένη στα αζήτητα της ενημέρωσης από το κατεστημένο και τα ΜΜΕ του: Τι είναι καταρχήν οι γραμμές της Νάσκα στο Περού

Τι είναι οι «Γραμμές της Νάσκα»

Είναι μια σειρά αρχαίων γεωγλυφικών στην έρημο Νάσκα του Περού. Καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις πόλεις της Νάσκα και της Πάλπα και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλο που μερικά από τα γεωγλυφικά μοιάζουν με χαρακτηριστικά σχέδια της φυλής Παράκας, οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι "Γραμμές της Νάσκα" δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάσκα γύρω στο 200π.Χ – 700μ.Χ. Οι εκατοντάδες ξεχωριστές μορφές που σχηματίζονται από τις γραμμές, ποικίλουν από τα πιο απλά γεωμετρικά σχήματα, μέχρι σχέδια λάμα, αραχνών, καρχαριών, μαϊμούδων κ.α.
Οι γραμμές δημιουργήθηκαν σκάβοντας την κοκκινωπή επιφάνεια της ερήμου, έως ότου φανεί το ασπριδερό στρώμα άμμου που βρίσκεται από κάτω. Υπάρχουν εκατοντάδες απλές γραμμές ή γεωμετρικά σχήματα, και περισσότερα από 70 σχέδια ζώων, πτηνών, ιχθύων και ανθρώπων. Οι μεγαλύτερες φιγούρες έχουν μήκος μεγαλύτερο των 200 μέτρων.

ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/N4kqWXwRCS8

Γιατί δημιουργήθηκαν;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αρχαιολόγοι, εθνολόγοι, και ανθρωπολόγοι έχουν μελετήσει τον αρχαίο πολιτισμό των Νάσκα και την πολυπλοκότητα του προσδιορισμού του σκοπού αυτών των γραμμών και μορφών. Οι θεωρίες όπως είναι φυσικό είναι πολλές. Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί υποστηρίζουν, πως δημιουργήθηκαν ως σύμβολα για να τα βλέπουν από ψηλά οι θεοί. Οι αστρονόμοι από την άλλη θεωρούν πως αναπαριστούν αστερισμούς και χρησίμευαν ως παρατηρητήριο.
Καμία θεωρία δεν μπορεί όμως να αποδειχθεί επακριβώς με στοιχεία. Αυτή η διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων δίνει πάτημα στους λάτρεις του υπερφυσικού να αναπτύσουν τη θεωρία πως οι γραμμές έχουν γίνει με τη βοήθεια εξωγήινων. Όπως και να έχει, όποιος και αν τις έφτιαξε και για όποιο λόγο και αν το έκανε, οι «Γραμμές της Νάσκα» δεν παύουν να είναι ένα υπέροχο μνημείο της ανθρωπότητας. Το μυστήριο δε που τις περιβάλλει τις κάνει ακόμη πιο ελκυστικές.

Κατατοπιστικό κείμενο -Θάνος Κοφινάς- από το mentality10 Οι περίεργες και ανεξήγητες "Γραμμές της Νάσκα" στο Περού

Αλλά το στοιχείο της έκπληξης σχετικά με αυτή τη γεμάτη μυστηριακή γοητεία περιοχή του πλανήτη, δεν λέει να καταλαγιάσει:
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νέα γεώγλυφα στις Γραμμές της Νάσκα – ΒΙΝΤΕΟ…

Ακολουθεί βίντεο που παραθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, διατυπώνοντας τη δικιά του θεωρία πάνω στο γεγονός . Το Γεγονός όμως παραμένει αδιάφορο για τον πονοκέφαλο της συμβατικής Ιστορίας, προσφέροντας αμείλικτα ερωτήματα που παραμένουν ακόμη αναπάντητα και "σαδιστικά" προκαλούν την παγιωμένη λογική σε "βολικές εξηγήσεις" για τον κόσμο που -νομίζουμε- ότι ζούμε: Γιατί σε κάποιο απροσδιόριστο στην ουσία χρονικό διάστημα του ΑΓΝΩΣΤΟΥ & ανεξερεύνητου παρελθόντος της Γης, κάποιοι μπήκαν σε αυτό τον απίστευτο και φαινομενικά άχρηστο για τους ίδιους κόπο να φτιάξουν ένα εκπληκτικό σύνολο σχημάτων, που ορισμένα μοιάζουν κατά "διαβολική σύμπτωση" με αεροδιάδρομους" προσγείωσης ή και απογείωσης, τα οποία είναι ορατά ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, σε όλο τους το μεγαλείο; Ποιοι ήταν να τα βλέπουν και γιατί και..υπήρχαν "αερόπλοια" ή ιπτάμενα σκάφη στην αρχαιότητα..;
- Ανασύρω και αυτά τα αρχαιοελληνικά και περίεργα: Όταν ο Σωκράτης περιέγραφε την Γη ... από ψηλά - 23 αιώνες πριν την πρώτη πτήση του ανθρώπου -


Σύμφωνα με την περιγραφή:
Κανείς δεν έχει την αποδείξει που ποιος ταφτιαξε και γιατί. Περού.Στην ερημική πεδιάδα Nazca σε 300 τ. σένα γιγάντιο χάρτη ή σχεδιάγραμμα άφησε ο αρχαίος λαός Νazna (200 π.Χ.- 600 μ.Χ).Γιγάντιες αράχνες , γεωμετρικά σχήματα , πίθηκοι 500 μ. ψάρια, πουλιά, καρχαρίες , λάμα, σαύρες. Φαίνονται πλήρως μόνο από εκατοντάδες μέτρα ψηλά, Δηλαδή αυτοί που τα έκαναν δεν θα μπορούσαν ποτέ να τα δουν. Η αράχνη & ο πίθηκος θα μπορούσε να δείχνουν αστερισμούς σαν Orion & Μεγάλη Αρκτος. Είναι ένα γιγαντιαίο αστρονομικό ημερολόγιο. Δείχνει την κατεύθυνση αστέρων & πλανητών, Ηλιοστάσια. Oι γραμμές ήταν διάδρομοι προσγείωσης για τους αρχαίους "θεούς" [εξωγήινους] στην επιστροφή τους. Αποτελούν το καθολικό αρχέτυπο, εις Μνήμην του Κατακλυσμού

Όμως το Περού φαίνεται ότι έχει πολλά και απίστευτων προεκτάσεων μυστικά:
 Οι μυστηριώδεις πέτρες ICA στο Περού

Και τα επιστημονικά πορίσματα μας αφήνουν άφωνους, βάζοντάς μας σε πολλές, αναθεωρητικές και ανατρεπτικές, σκέψεις για την πραγματική Ιστορία του πλανήτη μας:
 " Τελεσίδικο: Η ανάλυση του DNA στα κρανία του Παράκας στο Περού, έδειξε ότι δεν είναι ανθρώπινα "

 Συνδέστε λοιπόν με μία όχι και πάρα πολύ πρόσφατη εξέλιξη: ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου