Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ο Μπαζ Όλντριν για την ύπαρξη..μονόλιθου στον "Φόβο", δορυφόρο του μυστηριώδους πλανήτη Άρη!

"To παράδοξο είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην άποψή μας για το πώς οφείλει να είναι η πραγματικότητα" Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν, νομπελίστας Φυσικός για την πρωτοποριακή του δουλειά στον τομέα της κβαντομηχανικής.


"Phobos"
Στα γεράματα πια αλλά ενθουσιώδης ο παλαίμαχος Αμερικανός αστροναύτης Buzz Aldrin, μιλάει σε συνέντευξή του για τις εκπληκτικές προοπτικές επέκτασης των ορίων του ανθρώπινου είδους στο διάστημα, με ενδεχόμενο αποικισμό εκτός Γης.. Ενωμένοι, όπως τονίζει, οι άνθρωποι μπορούν να εξερευνήσουν τη Σελήνη, να φτάσουν με τόλμη εκεί όπου το είδος μας δεν έχει πάει ποτέ, να επισκεφτούν αστεροειδείς και..το μικρό σε σχήμα πατάτας φεγγάρι του πλανήτη Άρη, τον "Φόβο"..όπου -κι εδώ με εντελώς φυσικό τρόπο αφήνειτη "βόμβα" να σκάσει!- υπάρχει ένας μονόλιθος!!! Μια, όπως συνεχίζει να αποκαλύπτει, "τελείως ασυνήθιστη κατασκευή" - η Φύση δεν
συνηθίζει να φτιάχνει..μονόλιθους!- πάνω στον "φυσικό" δορυφόρο του -πολύ μυστηριώδη πλανήτη- Άρη, που οι άνθρωποι πρέπει να ανακαλύψουν "ποιος  τον τοποθέτησε εκεί, το σύμπαν ή ο Θεός αν θέλετε να επιλέξετε αυτή την άποψη", όπως λέει με ελαφρώς ειρωνικό ύφος ο Aldrin.

Φαίνεται, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η τάση της διοχέτευσης στο κοινό "απόρρητων πληροφοριών" για τη δημιουργία "κλίματος" και προλείανση ίσως του ψυχολογικού εδάφους για ένα ποτάμι εκπληκτικών αποκαλύψεων που αναπόφευκτα έρχονται. Και δεν μπορούν πλέον να αποκρύπτονται, να καταλήγουν σκόπιμα στα "ψιλά γράμματα", να υποβαθμίζονται, να αποσιωπούνται.
Δεν ξεχνάμε και αυτές τις αινιγματικές κι επιδεχόμενες διάφορων ερμηνειών δηλώσεις: "The American people have no idea, really no idea about the immensity of the threat in space." - " ο αμερικανικός λαός δεν έχει ιδέα για την τεράστια απειλή που παραμονεύει στο διάστημα"

Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος: Τόσα χρόνια πού ήταν ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη, γιατί δεν έβγαινε να πει αυτά που είπε σχετικά πρόσφατα; Ίσως η απάντηση να είναι κι αυτή: Μπορεί να το ήθελε αλλά δεν του επιτρεπόταν και πλέον "αδειοδοτήθηκε" για να προβεί σε αυτή τη συγκλονιστική δήλωση, ως προς τις προεκτάσεις και την ουσία της ίδιας της λεγόμενης "πραγματικότητας"..
Όσο για την ύπαρξη μονόλιθου στον δορυφόρο του Άρη, τον Φόβο; Που πολλοί ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως είναι τεχνητός και κούφιος όπως και η.."μητέρα των παραδοξοτήτων" Σελήνη μας -δυο χρήσιμες σχετικές αναρτήσεις: Νάτα πάλι για τη Σελήνη..
και Το "διαστημικό πανηγύρι" στο "φυσικό δορυφόρο"- . Αυτό λοιπόν  για τον φωτογραφημένο "μονόλιθο" είναι μία γνώση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, για όσους ψάχνονται με αυτά τα
θέματα και "σκαλίζουν" όλα τα διαθέσιμα και διαρρεύσιμα στοιχεία, και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε "ειδικούς".

 Και η ύπαρξη μονόλιθου στον Φόβο σίγουρα θυμίζει το σενάριο του βιβλίου και αργότερα ταινίας "2001, Η Οδύσσεια του Διαστήματος" του σπουδαίου συγγραφέα "επιστημονικής φαντασίας" Άρθουρ Κλαρκ που ήταν ο πρώτος που τη χρήση δορυφόρων σε γεωστατική τροχιά για την αναμετάδοση ραδιοκυμάτων και γνώριζε πάρα πολλά πράγματα. Η ιστορία του βιβλίου ξεκινούσε και άρχιζε να ξεδιπλώνεται με την ανακάλυψη ενός μονόλιθου στη Σελήνη. Που είναι πιθανό να υπάρχει και πραγματικά κάτι τέτοιο! Ενώ ο μεγάλος αυτός συγγραφέας, λίγο πριν πεθάνει σε ηλικία 90 ετών, δήλωσε ότι είναι επιτακτικό να ερευνηθεί σοβαρά η περίπτωση του πλανήτη Άρη. Για την επιβεβαίωση της ύπαρξης χλωρίδας και πανίδας - εκτός ενός πανάρχαιου εκεί πολιτισμού με πολλά παράξενα φωτογραφικά ευρήματα στην περιοχή "Κυδωνία"- , με την απαραίτητη ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή πάνω στην επιφάνεια του δήθεν "κόκκινου κι έρημου" πλανήτη!

 

 Ο Σερ Άρθουρ Κλαρκ, και συζητώντας γι’ αυτές τις φωτογραφίες προσωπικά με πολλούς ειδικούς επιστήμονες του διαστημικού προγράμματος, βγήκε δημόσια κι έκανε την ακόλουθη δήλωση: " Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι έχουμε ανακαλύψει ζωή στον Άρη! Υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές φωτογραφίες από το Jet Propulsion Laboratory, που για μένα είναι ολοφάνερη και ικανοποιητικά πειστική απόδειξη για την ύπαρξη μεγάλων μορφών ζωής στον πλανήτη Άρη! Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες. Δεν βλέπω καμία άλλη ερμηνεία τους…" - Από το  "Άρης ο Απαγορευμένος Πλανήτης"

Να και κάποιες χρήσιμες αναρτήσεις γι' αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα:
  "Άρης ο Απαγορευμένος Πλανήτης"
 "ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Η NASA;"
 Πολλές "ανωμαλίες" μαζεύονται στον Άρη ! - αυτό που ορίζουμε και ως "καραμπινάτο"!, όπως στον πρώτο σύνδεσμο που ξεχειλίζει από τέτοια "καραμπινάτα" στοιχεία..- 
Το χοντρό, πολύ χοντρό παιχνίδι με τον "κόκκινο πλανήτη"
 " WHO'S ON MARS? "
 Τι παίζεται με τον πλανήτη Άρη και πόσο βαθιά είναι η κοροϊδία (και "ρεαλιστικοποίηση") σε βάρος των ανθρώπων;

Ο Ένοικος...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου