Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

" Τι γίνεται οταν και η τεχνητη νοημοσύνη βιώνει το φαινόμενο Μαντέλα…;;;"Καταρχήν:
Περί "Φαινομένου Μαντέλα" ή "Mandela Effect", θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί με απλές ή επίπεδες εξηγήσεις, καθώς αφορά πάρα μα πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο και δεν μπορεί με τίποτε να περιοριστεί στην βιαστική απάντηση περί συνήθους και διαδεδομένης ευρέως
διαδικτυακής παραπληροφόρησης (έχει ειπωθεί και αυτό). Για όσους δεν γνωρίζουν ή έχουν ποτέ ακούσει κάτι γι'αυτό, επιλέξαμε δύο χαρακτηριστικά άρθρα κι ένα βίντεο:

 Φαινόμενο Μαντέλα. Η θεωρία συνωμοσίας που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι έχουμε κοινές λάθος μνήμες για σημαντικά (και μη) γεγονότα


Τι είναι το «φαινόμενο Μαντέλα» και γιατί συνδέεται με τα παράλληλα σύμπαντα;

Πάμε τώρα σε μια απρόσμενη εξέλιξη, που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την έτσι κι αλλιώς πολύ παράξενη αυτή υπόθεση μιας έτσι κι αλλιώς ρευστής και εύπλαστης πραγματικότητας, που...διαθέτει ίσως και επιτήδειους (για ίδιον όφελος...;) "διαχειριστές"; Εκτός και αν οι γραφικοί "ορθολογιστές" πετάξουν όλη την Κβαντική Φυσική ( χρήσιμα εδώ links: Η "μαγική" πραγματική φύση της πραγματικότητας: "Παράξενο πράγμα η Κβαντική Φυσική" και  Κβαντική Φυσική : Η Νέα Αλχημεία η εκπληκτική κατεύθυνση που έχει πάρει η σύγχρονη επιστημονική έρευνα σε σχέση με την διερεύνηση του Πρωταρχικού Ζητήματος, δηλαδή τους νόμους που διέπουν το Σύμπαν και την Δημιουργία ) και τις συγκλονιστικές της διαπιστώσεις περί "στέρεης πραγματικότητας", στον κάδο των hoax...Γιατί αν μπορούσαν θα το έκαναν, αντί να σωπαίνουν αμήχανα, για να διασώσουν τις σχεδόν θρησκευτικής ακαμψίας "βεβαιότητες" τους.
( Και κάτι τελευταίο, πριν το παρακάτω άρθρο: ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ )

Τι γινεται οταν και η τεχνητη νοημοσυνη βιωνει το φαινομενο Μαντελα…;;;Ο Bob Dylan πέθανε πριν από 11 χρόνια, σύμφωνα με την Siri
Ρωτήστε πόσο χρονών είναι ο (πολύ ζωντανός) τραγουδοποιός και η εικονικός βοηθός της Apple θα σας πει ότι εφυγε απο ην ζωη στις 24 Απριλίου 2008, σε ηλικία 66 ετών.

Εχει δικιο ; Εμεις που νομιζουμε οιτι δεν πεθανε ακομα εχουμε δικιο; Αυτοι που νομιζουν οτι εχει ηδη πεθανει εχουν δικιο;

Αλλα ωπα κατσε …αυτο το φαινομενο το παθαινουν μονο οι ανθρωποι ..οι ανθρωποι που εχουν μια περιεργη μνημη …ή επιλεκτικη ή δεν εχουν δωσει σημασια…ετσι τουλαχιστον λενε οσοι θελουν να κανουν το μαντελα φαινομενο να ειναι κατι απλο!!…
Τωρα με τα ηλεκτρονικα κυκλωματα της Σιρι λιγο μπερδεμενα ..θα πουν μηχανημα ειναι και μπερδευτηκε ..εκτος και αν το μηχανημα θυμαται κατι που εμεις …ναι μεν το ζησαμε αλλα μας το διεγραψαν..!

Πηγή του παραπάνω άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου