Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ανάμεσα σε τόσα άλλα: 'ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 4 ΗΠΕΙΡΩΝ" (βίντεο)


-σύνδεση εικόνας με την τελευαία, πριν το βίντεο-

 Ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο είναι το ότι οι άνθρωποι δεν ξέρoυν πόσο μυστηριώδης είναι ο πλανήτης που ζούνε. Όπως λέει, πολύ σωστά θεωρώ, ο συγγραφέας κι ερευνητής Παντελής Γιαννουλάκης, άρθρα του οποίου έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές εδώ.

Το βίντεο που επέλεξα για τη συνέχεια, αν και μικρό σε διάρκεια, με τα στοιχεία που παραθέτει, τα ερωτήματα που θέτει και τα υπονοούμενα που αφήνει να αιωρούνται βασανιστικά στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί γύρω τόσο από ψαγμένους όσο και υποψιασμένους αναζητητές της γνώσης, αποτελεί ένα καλό ερέθισμα. Για την αμφισβήτηση -και κατά συνέπεια για την απαραίτητη μελέτη κι έρευνα που συνεπάγεται η αποδοχή πως "κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει" ή μας κρύβουν- της ενεργειακής συμπεριφοράς και ιδιαίτερης φύσης του πλανήτη μας. Για παράδειγμα πόσα είναι πραγματικά γνωστά στον "πολύ κόσμο" για το ενεργειακό διαπλανητικό δίκτυο των "Γραμμών Λέι", "Ley Lines" ή γήινων "τελλουρικών ρευμάτων", γνωστών και ως "μονοπάτια του δράκου".

Μια γνώση που κατείχαν πολύ καλά οι αρχαίοι λαοί και που πάνω στα εστιακά σημεία όπου τέμνονταν αυτή η "ιερή ροή" -τόποι Δύναμης και θεραπευτικών ιδιοτήτων- ανήγειραν ναούς και λατρευτικά, προϊστορικά μνημεία -βλέπε ντολμέν, μενίρ ή μονόλιθους σε εντυπωσιακά ακριβή αστρονομικά προσδιορισμένη διάταξη- για να καναλιζάρουν αυτή τη ροή ενέργειας και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Αλλά και για την ευθεία αμφισβήτηση της "επίσημης Ιστορίας" του ανθρώπου στον πλανήτη. Όπως διδάσκεται στα σχολεία με πνευματικούς καθοδηγητές τα πανεπιστήμια της συστηματικής ψευδούς αφήγησης και ερμηνείας των στοιχείων και τα ιδρύματα της σκόπιμης παραχάραξης και απόκρυψης μιας απίθανης πανάρχαιας πραγματικότητας και μιας χαμένης" πια γνώσης. Εκτός των άλλων και για έναν προκατακλυσμιαίο και με παγκόσμιο βελεηνεκές πολιτισμό και με ίσως ασύληπτων δυνατοτήτων τεχνολογία, ενάντια στις κατεστημένες ακαδημαϊκές αντιλήψεις κι απόψεις και σύμφωνα με όλα τα ευρήματα και τις ενδείξεις που δεν μπορούν να χωθούν κάτω απ'το χαλί..Χρήσιμες, όπως πάντα, συνδέσεις:

 ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
 Το κουρέλιασμα της "επίσημης" προϊστορίας": Gobekli Tepe
 Όταν η συμβατική Ιστορία καταρρέει με πάταγο!
  Οι αρχαιολογικές Συγκαλύψεις
 Η Μεγάλη Πυραμίδα δεν χτίστηκε από τον Χέοπα. Και να'ταν μόνο αυτό;
   Παν-αρχαιες νανοκατασκευές " εκτός τόπου και χρόνου " που ανακαλύφθηκαν στα Ουράλια Όρη!
  Oι εκπληκτικές πυραμίδες της Βοσνίας - πρώτο μέρος..
 Αντικείμενα που "δεν θα έπρεπε να υπάρχουν":O μυστηριώδης χάρτης του Piri Reis
 Οι μυστηριώδης πέτρες ICA στο Περού

"ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ". Τζωρτζ Όργουελ 1984


Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου