Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Ανθρώπινη αύρα και η δύναμη των συναισθημάτων
Από την περιγραφή του βίντεο:
Η κινεζική ιατρική (π.χ. βελονισμός) και η ινδική γιόγκα βασίζονται στην οπτική ότι ο άνθρωπος, επιπρόσθετα στην υλική του διάσταση, έχει μια λεπτοφυή αιθερική διάσταση αόρατης ενέργειας που αντιστοιχεί στις εσωτερικές του διαθέσεις, τα κίνητρα, την κατάσταση της συνειδητότητας, τη δημιουργικότητα, τις αλλαγμένες καταστάσεις συνείδησης, το διαυγές ονείρεμα, το στρες και τη χαλάρωση, την ποιότητα του αέρα, του νερού και των τροφών που καταναλώνει, την ομαλή και τη διαταραγμένη ψυχοφυσιολογική του λειτουργία. Αυτά τα μοντέλα παρουσιάζουν τον άνθρωπο ως ένα ον με υλική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική διάσταση, μόνο μία εκ των οποίων (η υλική) είναι ορατή. Μέχρι πρότινος, η πρόσβαση στις λεπτότερες διαστάσεις γινόταν μόνο μέσω της διαίσθησης κι ενός πνευματικού τρόπου ζωής. Τώρα μας είναι δυνατό να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα λεπτότερα επίπεδα μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Eγώ να επισημάνω ότι αυτό το "αιθερικό" ενεργειακό πεδίο του ανθρώπινου όντος, μετρήσιμο πλέον με τη συνδρομή της εξελισσόμενης τεχνολογίας από τη μακρινή εποχή ήδη του Κίρλιαν, βρίσκεται σε στενή και άμεση αλληλεπίδραση τόσο εκείνο των ομοίων του όσο και με τα πεδία των άλλων πλασμάτων της Φύσης. Όπως ζώων και φυτών. Οι παλμικές δονήσεις αυτών των πεδίων επηρεάζουν καθοριστικά το συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο των ανθρώπων. Για παράδειγμα ο συγχρωτισμός με άτομα
μίζερα, μικρόψυχα και κακόβουλα μειώνουν την ένταση, ή τη λάμψη, της ανθρώπινης αύρας, κάτι που έχει αποδειχτεί και πειραματικά με την επιτηδευμένη αντιπαράθεση ανθρώπων που φιλονικούν έντονα, ενώ φωτογραφίζεται το ενεργειακό τους πεδίο την ίδια στιγμή- και συγχρόνως "αδειάζουν" ενεργειακά τον άνθρωπο που βρίσκεται στο έλεος των εκπομπών "τοξικών συναισθημάτων" και ψυχοφθόρων ερεθισμάτων. Με σαφείς αρνητικές συνέπειες, μακροχρόνιες μεν εξακριβωμένες δε, για την ίδια την ψυχοσωματική υγεία. Ενώ οι θετικές λεγόμενες σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα σε καθημερινή βάση έστω και σε μικρές δόσεις, η πνευματική ενασχόληση και άντληση ικανοποίησης από αυτήν, η ενασχόληση με το διαλογισμό -κάτι που έχει αποδειχτεί κι επιστημονικά πλέον, πέραν από κάθε αμφισβήτηση-, η παρατεταμένη παραμονή σε περιβάλλοντα φυσικής ομορφιάς και άντλησης εσωτερικής γαλήνης, η αρμονική και δημιουργική συμβίωση με άλλους ανθρώπους, όλα αυτά συντελούν στην ύπαρξη ενός υψηλά δονητικού και όμορφου ενεργητικού πεδίου που περιβάλλει το φυσικό σώμα! Με ανάλογες συνέπειες και στον ψυχικό, πνευματικό και συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου, στην εκδήλωση συμπεριφοράς και στο χτίσιμο δημιουργικών και υγιών σχέσεων.

Αξίζει, επίσης και η παρακολούθηση, ως συμπλήρωμα και συγχρόνως ως προέκταση των παραπάνω, και του βίντεο στo τέλος της ανάρτησης. Για τις εκπληκτικές δυνάμεις του ανθρώπου, που μπορούν και δίνουν μορφή σε μια -όπως το έχουμε τονίσει επανειλημμένα και στα δύο μπλογκ μας- ρευστή κι εύπλαστη πραγματικότητα. Δεκτικής σε αλλαγές και ανοιχτής σε όλες τις πιθανότητες και απιθανότητες, μην ξεχνάμε και τα εκπληκτικά συμπεράσματα της κβαντομηχανικής!

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου