Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

" αφού η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να απορρίψει το διαδίκτυο, δεν θα πρέπει και να το παραδώσει "


   
Aπό αυτά που λέγονται στο εξαιρετικό βίντεο, ως επιλεγμένες επισημάνσεις:

" ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Ανεξάρτητο αγαθό που ορίζεται από τους χρήστες ή κατευθυνόμενη ανεξαρτησία αγαθού;
Το διαδίκτυο έχει δομηθεί με τρόπο που προάγει την επιτήρηση επειδή οι κυβερνήσεις και οι σοβαροί παίκτες του εμπορικού internet το ήθελαν έτσι. Σίγουρα αν υπήρχε διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος, θα είχαν βρεθεί λύσεις αλλά αγνοήθηκαν και σήμερα βιώνουμε σε όλο του το μεγαλείο το κράτος επιτήρησης που έχει σαν πρωτεύον στοιχείο το διαδίκτυο.


PRISM: Το μυστικό πρόγραμμα επιτήρησης του διαδίκτυου.

Κάτω από μια τέτοια συνθήκη, σίγουρα μια τεράστια μάζα ανθρώπων δελεάζεται από την υπόσχεση των δωρεάν υπηρεσιών που παρέχονται από το διαδίκτυο. Ακολουθία όλου αυτού είναι η καταστροφή της ιδιωτικής ζωής.

Παρόλη την εθελούσια παρακολούθηση που βιώνουμε, οι ίδιες οι εξελίξεις που κάνουν τον πολιτισμό μας πιο εύκολο να εποπτευθεί, συνάμα τον κάνουν και πιο δύσκολο να προβλεφθεί. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει όλοι να μείνουμε και να εξελίσσουμε τις δυνατότητες που έχει ο εγκέφαλός μας ώστε να διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο και να το χρησιμοποιούμε για να ανταγωνιστούμε την παγκόσμια επιχείρηση αφανισμού των γνωρισμάτων του κάθε λαού, κατά των ηθών και κατά των χαρακτηριστικών που τον κάνουν διαφορετικό (να προσθέσουμε εμείς ότι το ίδιο ισχύει και για κάθε άτομο μεμονωμένα, που αποτελεί ένα πολύπλοκο εξελισσόμενο σύστημα και μια μοναδικότητα, που είναι χρήσιμο ή κρίσιμο  να αποκτήσει αυτοεπίγνωση σε συνδυασμό με ανεξαρτησία αντίληψης και ευθυκρισία...). Υπό αυτό το πρίσμα το internet χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αντίφαση: το απόλυτα δημοκρατικό και συνάμα τυραννικό μέσο. Έτσι αφού η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να απορρίψει το διαδίκτυο, δεν θα πρέπει και να το παραδώσει. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι δέχεται πόλεμο κατά της πνευματικότητάς της. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο μέσο επικοινωνίας το οποίο, ενώ δεν ανήκει σε κανέναν, εξαρτάται από διάφορους οργανισμούς, ακόμα κι από εσένα, μιας και οι συνήθειές σου χωρίς να το καταλαβαίνεις αλλάζουν καθημερινά την μορφή του internet..."


Oπότε, οι χρήστες αυτού του μέσου, το οποίο αγκαλιάζει γεμάτο υποσχέσεις όλο τον πλανήτη και τον μετατρέπει σε ένα ανοιχτό, εξελισσόμενο, πολυδαίδαλο και σίγουρα θαυμαστό κανάλι επικοινωνίας και ροής τεράστιου όγκου πληροφοριών, θα πρέπει να μην επιτρέψουν να επικρατήσει το δεύτερο σκέλος αυτής της αντίφασης. Και να παγιωθεί σε θέση. Σε ένα εξαρτησιογόνο, τυραννικό μέσο παγκόσμιας εποπτείας, άσκησης προπαγάνδας από τα πάνω προς τα κάτω και διαπλανητικής χειραγώγησης. 
Εκτός  κι αν...αν έχει ήδη χαθεί το παιχνίδι και η κατάσταση έχει γίνει ή τείνει απελπιστικά να γίνει μη αναστρέψιμη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου