Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΑΕΡΑ!

Τόσο καιρό βλέπω, ακούω και επέλεγα τη..σιωπή! Δεν έβρισκα τρόπο να εκφράσω την αμηχανία μου. 

Ποια είναι η πορεία της ανθρώπινης οντότητας; Στο ασφυξιογόνο σύμπαν του "μέσου πολίτη", όπως αυτός προσδιορίζεται και στον επίλογο της ανάρτησης, στο "σύμπαν" εκείνο όπου τα παρανοϊκά υιοθετούνται και ακολουθούνται ως φυσιολογικά και τα οφθαλμοφανή και ευλόγως εννοούμενα αποκηρύσσονται ως ανεδαφικά, συνωμοσιολογικά ή και γραφικά. 

Ακόμη και τώρα ο πολύς ο "λαός" δίνει την εντύπωση του '"τίποτα-man", του "δεν εννοώ να καταλάβω". Ακόμα και τώρα που αρκετοί πια διαπρεπείς επιστήμονες , κάποιοι περισσότεροι δημοσιογράφοι από τους ελάχιστους αρχικούς "γραφικούς" κι όχι βεβαίως στην Ελλάδα, ίσως και κάποιοι πολιτικοί -σαν την πρωθυπουργό της καναδικής Αλμπέρτα που ζήτησε "ταπεινά συγγνώμη" από τους ανεμβολίαστους  για την προκλητική συντριβή των δικαιωμάτων τους- λύνουν την απαράδεκτη σιωπή τους και μιλάνε ανοιχτά για το Έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ανθρωπότητας..Για τη μεγαλύτερη Απάτη όλων των εποχών..

Ποιοι θα αφυπνισθούν, αν ο όρος αφύπνιση αποτελεί το ζητούμενο κλειδί για έναν κόσμο έξω από την φυλακή; Ποιοι αποδέχτηκαν αυτές τις άθλιες συμμορίες αχρήστων ηγετίσκων, υπό τις εντολές μιας σκιώδους κεντρικής παγκόσμιας κυβέρνησης, να τους

υποδεικνύουν πως θα ζήσουν, σαν τα πλάσματα στο The Walking Dead, για να μην..πεθάνουν! Ποιοι πίστεψαν κι ακόμα πιστεύουν στην αναγκαιότητα της διατήρησης ενός χρηματοπιστωτικού παρασιτικού φεουδάρχη που καταληστεύει τους σύγχρονους δουλοπάροικους; Ποιοι ακόμη κείτονται διασωληνωμένοι σωματικά και εγκεφαλικά στις λιγοστές υπαρκτές και πανταχού παρούσες έστω και μεταφορικά ΜΕΘ του Μάτριξ της καθημερινότητας, αρνούμενοι να συνέλθουν από το κώμα, να κρύβονται πίσω από όρους δίχως καμία πρακτική αξία και ουσιαστική νοηματοδότηση .. Κούφιες σαν αυτούς λέξεις όπως η "δημοκρατία", αυτή η σαρκοβόρος σαύρα που νομιμοποιεί την άσκηση εξουσίας των ολίγων, των σύγχρονων μοναρχών επί των διαχρονικών υπηκόων.. Ποιοι συναινούν στο ότι οφείλουν να πεινάσουν οι ίδιοι και τα τέκνα τους; Στο να αποκτήσουν όλοι επικίνδυνες πνευμονοπάθειες από την έλλειψη θέρμανσης σε συνθήκες παγωνιάς και υγρασίας μέσα στα σπίτια, ελέω "κυρώσεων" όπως δικαιολογούνται οι εκλεγμένοι και μη "υπηρέτες των λαών", για μια υπόθεση που δεν αφορούσε και δεν αφορά τους λαούς αλλά εμπλέκει περιέργως όλους τους "διαχειριστές λαών".. 

Μήπως τα κακομαθημένα βλαστάρια των πολιτικών και οι ανίκανοι απατεώνες γονείς τους θα πεινάσουν και θα παγώσουν τα κόκαλά τους; Και ποιοι δεν είχαν προσέξει ότι οι τιμές των βασικών αγαθών, των καυσίμων και του ρεύματος είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα πριν από την "Ζελενσκιάδα".. Αυτή τη νέα πολεμική σαπουνόπερα -όπως πολεμική ήταν και η προηγούμενη με την κορώνα και τους χειριστές της σε πόλεμο κατά της ανθρωπότητας ολόκληρης-  με νέες δραματικές επιπτώσεις σε κάθε πτυχή της υπό όρους ζωής τους και..ζωής μας.

Πρόσφατα ένας αισιόδοξος φίλος μου είπε το εξής ενθαρρυντικό, όπως το βλέπει αυτός: "ω, μα δεν βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο; Κοίτα! οι άλλοι έχουν κινήσει.."! Ακόμα κι έτσι να είναι, υπάρχει και η χώρα που έχουμε την τύχη ή ατυχία να ζούμε, οπότε η πιο σωστή σύγκριση είναι το περίφημο, αξεπέραστο, αντεπαναστατικό κυριολεκτικά σλόγκαν; "Εδώ είναι Ελλάδα.."

Στη χώρα του "ρίχνουμε -έστω πολλή και βαριά- στάχτη στα μάτια σου, λαέ, για να μην συνειδητοποιήσεις πόσο πολύ, πόσο φανατικά θησαυρίζουμε κάποιοι σε βάρος σου, αλλά τουλάχιστον έχεις τη ΄δημοκρατία΄ να υπερασπίζεται τα συμφέροντά σου".  Ίσως γίνει πιο κατανοητό με ένα βίντεο για μια από τις πιο σταθερές μέσα στον χρόνο και τον πλανήτη περιπτώσεις δημόσιου εμπαιγμού και λεηλασίας:

Δεν διαφθείρει η άσκηση της εξουσίας τους πολιτικούς αλλά αυτοί οι διεφθαρμένοι ασχολούνται με την πολιτική, που έλεγε και ο Μακιαβέλι.

Ποιος με συνερίζεται, είμαι κι εγώ ένας γραφικός .. Που μερικές περίεργες ή και άστοχες στιγμές, αν σκεφτείς και το νόημα ή όποιο όφελος, αισθάνεται την έντονη παρόρμηση να βγει στον δρόμο και να φωνάξει στις σκυφτές, χαμηλοβλεπούσες ανθρώπινες σκιές, φιμωμένες με το φίμωτρο της υποταγής που ψευδώς αποκάλεσαν "μάσκα προστασίας". Να εκτοξεύει σαν τρελός στον δρόμο με μάτια που γυαλίζουν από την καταπίεση της Παράνοιας, γραφικότητες σαν αυτές: Αρκετά πια με όλους εσάς, αξιοπαθούντες- συνεργοί στο έγκλημα! Μάθετε ότι ο μεγαλύτερος ιός είναι να πιστεύεις ό,τι δεν βλέπεις και να μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις, αυτό που είναι μπροστά στα μάτια σου και σε χλευάζει για την αιώνια τυφλότητά σου! Το αποδείξατε άλλωστε για πολλαπλή φορά με το να συρθείτε στην φυλάκιση από την όποια ελευθερία μας είχαν ως τώρα επιτρέψει να "απολαμβάνουμε", με το να κατεβάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη παντελόνια και εσώρουχα για έναν "ιό" με ποσοστό θεραπείας και επιβίωσης 99%..

Όσο για κάποιες άλλες παρέες, επέλεξαν τους δικούς τους τρόπους -ή .. "τεχνικές"- απέναντι στα κόλπα της Παγκόσμιας Λέσχης Τεράτων..

Μέγας διδάσκαλος ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί δρ. Joseph Goebels: "Αν θέλουμε να κάνουμε μια ιδέα να διεισδύει στις μάζες, πρέπει να την επαναλαμβάνουμε συνεχώς, παντού και πάντα. Η προπαγάνδα δεν γνωρίζει περιορισμούς στην ικανότητα προσαρμογής της, στοχεύστε στο συναίσθημα". 

Κι όταν ακούς για "επανάληψη" μήπως σου έρχονται πρόσφατα ιστορικά μα και ιστορικής πια αξίας συνθήματα όπως "Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς", "Επιχείρηση Ελευθερία" ή "Τείχος Ανοσίας"; Αυτό που αποδείχτηκε μια τεράστια μαύρη τρύπα στην ιστορία της "ήτανε μια φορά κι έναν καιρό μια επιστήμη" που εργαλειοποιήθηκε για την επιβολή παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας..

Οι ξενιστές υποδέχτηκαν με ανακούφιση την ίδια την μόλυνσή τους, αυτήν που τρέφουν με τα κατώτερα συναισθήματα σε διαρκή διέγερση, με τον τρομερό φόβο του θανάτου και την επιλογή μιας ζωής που έχει αποστραγγιστεί, έχει απολέσει την πνοή της, τα πιο ζωτικά νοήματα, τα πιο γενναία κι ευγενικά οράματα..

Ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός αριθμός που εύκολα θα συντρίβεται όταν εκφράζει διαφορετικές απόψεις και η απαθήςσυνένοχη μάζα θα χαζεύει τα συντρίμια του. Δεν είναι δυνατόν να αποτελεί μονίμως και ανελλιπώς ανθρωποειδές που προσφέρεται για προγραμματισμό. Με την εργαλειοποίηση σαπουνόπερων όπως η ψευδοπανδημία ή η "ουκρανική κρίση" που έφερε την "ενεργειακή-επισιτιστική κρίση", που προελαύνουν στον πολύπαθο κόσμο μας σαν ναζιστικά στρατεύματα κατοχής με σημαιοφόρο την -υποτιθέμενη- "κλιματική αλλαγή". Ο άνθρωπος δεν γίνεται, δεν τον πάει άλλο, να ζαρώνει σαν τρομαγμένο πιτσιρίκι στην μίζερη γωνίτσα του, ψυχολογικά κακοποιημένο -για αρχή, ακολουθεί και η σωματική κακοποίηση- από ορδές μπαμπούλων εφιαλτικών παραμυθιών, που αφηγούνται κακόβουλοι σε βαθμό υστερίας story tellers.

"Ο μέσος πολίτης είναι ο πιο ευαίσθητος αισθητήρας που υπάρχει πανω στη γη. Ο ίδιος του ο νους είναι το μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σε αυτόν και την πραγματικότητα. Μέσα στο μυαλό του υπάρχουν στεγανά διαμερίσματα. Αδιαπέραστα από την Λογική. Η τάση του για απόλυτες απόψεις είναι το εμπόδιο που τον κάνει να μην λειτουργεί με βάση τη σκέψη και την εμπειρία του, αλλά μόνο με μαζικές αντιδράσεις".  "Kατασκευάζοντας τη συναίνεση" του Edward Bernays

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου