Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

artificial trap...


(Σύνδεση: " Περιμένοντας ανυπόμονα το τέλος της ανθρωπότητας " + Όταν ακούς για "τεχνητή νοημοσύνη" έχεις κατανοήσει πλήρως τις διαστάσεις του θέματος; )


Η τεχνολογία συλλογής δεδομένων υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Εκεί φαίνεται ο πραγματικός κίνδυνος της τεχνητής νοημοσύνης σήμερα, επειδή τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για την ανάλυση δεδομένων θεωρούνται ψευδώς από πολλούς ότι είναι «αμερόληπτα».

Η αλήθεια είναι πως κανένα πρόγραμμα υπολογιστή δεν είναι αμερόληπτο γιατί εφόσον αυτά τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα κάπου, μπορούν (εύκολα) να παραβιαστούν/τροποποιηθούν από άλλους.

Το Facebook, το Instagram και το Τwitter είναι oι μεγαλύτερoι ιστότοποι στον κόσμο όπου οι άνθρωποι παραδίδουν πρόθυμα τα προσωπικά τους δεδομένα και οι αρχές επιβολής του νόμου και άλλες κρατικές υπηρεσίες τα παρακολουθούν συνεχώς.

Η Amazon ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που δεν κέρδισε αλλά λειτούργησε με ζημία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Γιατί;

Γιατί ο Τζεφ Μπέζος συσσώρευε κάτι που ήθελαν οι παγκοσμιοποιητές όλα αυτά τα χρόνια: Δεδομένα!

Καθώς η βάση δεδομένων του με τους πελάτες του στο διαδίκτυο και τις αγοραστικές τους συνήθειες αυξανόταν, το ίδιο αυξήθηκαν και οι επενδυτές, ανεξάρτητα από το αν η Amazon είχε κέρδη ή όχι.

Όταν άρχισαν να φτιάχνουν το δικό τους “μποστάνι” και να τοποθετούν τη “σοδειά” στο Cloud, γεννήθηκαν οι Υπηρεσίες Διαδικτύου της Amazon, και εκεί έβγαλαν τα κέρδη τους, και ήταν επίσης όπου η CIA φιλοξενούσε τα ασφαλή δεδομένα τους.

Και τώρα ένας άλλος τεχνοκράτης δισεκατομμυριούχος πρόκειται να είναι σε θέση να κατέχει τεράστια δεδομένα: ο Elon Musk. Ποιος άλλος.. Γιατί πιστεύετε ότι ο Elon Musk ήθελε να αγοράσει το Twitter και γιατί πιστεύετε ότι ανησυχούσε τόσο πολύ για όλους τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter;

Συλλογή δεδομένων. Και νομίζατε ότι ήταν επειδή είναι καλός άνθρωπος και υπερασπίζεται την «ελευθερία του λόγου» χωρίς λογοκρισία; Προσωπικά αμφιβάλλω. Ο Musk έχει βγάλει τα δισεκατομμύρια του παίρνοντας επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση και μάλλον ο χρόνος αποπληρωμής είναι τώρα.

Οι παγκοσμιοποιητές κατάλαβαν τελικά ότι ήταν λάθος να διώξουν όλους τους αρνητές του COVID από το Twitter, γιατί τότε δεν μπορούσαν να τους παρακολουθήσουν. Έτσι, ο Elon Musk το αγόρασε και ζήτησε από όλους να επιστρέψουν, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται και να παρακολουθούνται…

Και έτσι η AI τεχνολογία βολεύει για ένα και μοναδικό πράγμα: να σε κάνει να πέσεις μόνος σου στην παγίδα της. Γιατί αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να έχεις βάλει εσύ πρώτα…το χεράκι σου.

@IouliaMike

επιλεγμένο απόσπασμα από το άρθρο ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ; Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου