Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

" The Man Who Could Work Miracles "

"Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει θαύματα"


Ένα προπολεμικό κινηματογραφικό διαμάντι, βασισμένο σε μια μικρή ιστορία του μεγάλου συγγραφέα του Φανταστικού H.G. Wells. Γυρίστηκε στη Βρετανία το 1936.

Τρεις "υπερφυσικές οντότητες" αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα, διαλέγοντας ένα "συνηθισμένο άνθρωπο" στον πλανήτη γη και δίνοντάς του... "super powers"! Μετατρέποντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε θεουργό! Θέλοντας να διαπιστώσουν αν αυτά τα κατώτερα όντα μπορούν να χειριστούν συνετά τέτοιου είδους δυνάμεις, κάτι που θα σημαίνει και ένα τεράστιο εξελικτικό άλμα γι'αυτά.
 Ωστόσο το "πείραμα", παρά τις καλές προθέσεις του "πειραματικού υποκειμένου",  οδηγείται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που απειλούν όχι μόνο τον πλανήτη αλλά και την ίδια τη συμπαντική τάξη!

Tελικά μόνο εύκολο δεν είναι να γίνεις "Θεός" και να θελήσεις να σώσεις τον κόσμο από την κακοριζικιά του. Ίσως επειδή δεν θέλει και ο ίδιος "να σωθεί" ή απλά γιατί δεν του αξίζει. Ή ίσως γιατί θα πρέπει να βρει το δρόμο του μόνος του, με τη δική του θέληση, επαναξιολόγηση και υπέρβαση, χωρίς εξωγενείς "ανώτερες παρεμβάσεις". Αυτό κι αν είναι θαύμα, μαζικής μάλιστα κλίμακας, που αξίζει να βιώσεις!

(Mόλις πατήσετε "play", στη συνέχεια, πατήστε το κουτάκι με τις δυο τελείες και τις δυο γραμμές για υπότιτλους στα αγγλικά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου