Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ!! -2ο μέρος-

Το πρώτο μέρος: Η νέα πραγματικότητα που καταρρίπτει όλα τα παλιά μηχανιστικά παρωχημένα μοντέλα: ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ!! -1ο μέρος-
 Aν νομίζετε ότι η επιστημονική φαντασία είναι εξωπραγματική -ή εξωπραγματικά φανταστική- πού να δείτε και την πραγματικότητα!
Χρήσιμες συσχετίσεις: 
H πέμπτη διάσταση σύμφωνα με την εξαιρετική και σίγουρα βαθιά επιστημονική ταινία Interstellar

" Σύμπαντα διαφορετικών διαστάσεων που φαινομενικά υπακούουν σε διαφορετικούς Φυσικούς Νόμους, ουσιαστικά κάτω από το πρίσμα της Ολογραφικής Αρχής καθίστανται ισοδύναμα. Οι θεωρητικοί Φυσικοί του χώρου έχουν αποδείξει ότι ένα σύμπαν 5 διαστάσεων εκδηλώνεται σ'ένα ισοδύναμο σύμπαν 4 διαστάσεων, που συνιστά τη σφαιρική του οριακή επιφάνεια. Η θεωρία Υπερχορδών ορίζει τις συμπεριφορές στο Σύμπαν των 5 διαστάσεων. Στο ολόγραμμά του ή στην προβολή του στο σύμπαν των 4 διαστάσεων που ζούμε, οι αλληλεπιδράσεις εκδηλώνονται ως πεδία. Οι μαύρες τρύπες, αντικείμενα του κόσμου των 5 διαστάσεων, υπογράφουν την παρουσσία τους από τν πεμπτο-διάστατο στον τετραδιάστατο κόσμο μας, μέσω της γνωστής ακτινοβολίας Ηawking.


[...] Οι βαθύτατα επιστημονικές και εσωτερικές ταινίες Matrix 1 και το 13ο Πάτωμα -εικόνα παραπάνω- υποδηλώνουν κατά το σενάριο των ταινιών, όι η πραγματικότητά μας είναι ένας κόσμος κατασκευασμένος από υψηλότερες νοημοσύνες και καλούμεθα να αναπτύξουμε τη συνείδησή μας για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε "την αιχμαλωσία μας σε τούτο τον κόσμο", ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και το πέρασμά μας σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης.
[...]Συνέπεια των νοητικών εξελίξεων του ανθρώπινου πνεύματος με βαση το όχημα της Λογικής, φτάσαμε να αναρωτηθούμε πλέον σοβαρά μήπως όλα αυτά τα οποία θεόμεθα ως τρισδιάστατο κόσμο και χρόνο, δεν είναι τελικά τίποτε περισσότερο από ένα ολογραφικό στιγμιότυπο μιας υπερκείμενης συμπαντικής πραγματικότητας, την ύπαρξη της οποίας αδυνατούμε να διαπιστώσουμε. Όπως η ενέργεια του φωτός, καταλλήλως διαυλιζόμενη πάνω στην ύλη, αντικείμενο και φωτοχημική επιφάνεια, παράγει ημι-πραγματικές πολλαπλότητες, τα ολογράμματα, έτσι ενδεχομένως όπως εξαιρετικής βαρύτητας επιστημονικά κέντρα ανά τον κόσμο εξετάζουν σήμερα, η συμπαντική πληροφορία που υπάρχει, όπως φαίνεται, διάχυτη στη δημιουργία από πάντα, συμβάλλουσα από διαφορετικούς διαύλους πάνω σε ενεργειακά πεδία, παράγει τις υλοενεργειακές οντότητες, που είμαστε εμείς και ο κόσμος ολούθε γύρω μας.
Κάθε τι απ'ότι εμπειρούμεθα, τελικά,  συμπεριλαμβανομένων των εαυτών μας, εμπεριέχει το όλον της συμπαντικής πληροφορίας. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε ακόμα.Και όσο βέβαια οι δρόμοι της Λογικής μας παραμένουν άρρηκτα δεμένοι με το επίπεδο συνείδησης στην οποία τώρα "κολυμπάμε" και δεν τη χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε καινούργιες νοητικές λεωφόρους που θα άρουν τη συνείδησή μας σε ένα υπερκείμενο επίπεδο βίωσης, θα παραμένουμε εγκλωβισμένοιστο ολόγραμμα.
[...] Ο καθηγητής Μaldacena, στο Ινστιτούντο Προκεχωρημένων Σπουδών στο Princeton, εκεί όπου πέρασε και δίδαξε ο Αϊνστάιν και πολλοί από τους μεγάλους θεμελιωτές της Μοντέρνας Φυσικής, και ο οποίος ανήκει στην ομάδα των Θεωρητικών Φυσικών που δουλεύουν πάνω στο μοντέλο του ολογραφικού Σύμπαντος, μας εξηγεί με απλά λόγια: Εάν η Ολογραφική Αρχή αποδειχθεί τελικά πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ισχύει, τότε με ασφάλεια μπορούε να πούμε ότι, πολύ απλά, ζούμε ως ένα ολόγραμμα, με πραγματικότητες που συνιστούν μαζί με εμάς μια ψευδαίσθηση ή ένα φαινόμενο συνεχώς "εν τω γεννάσθαι". Σας θυμίζει κάτι αυτό εδώ απ΄την αλληξορία του Πλάτωνα περί σπηλαίου; "

αποσπάσματα από το άρθρο "Ολογραφική Πραγματικότητα. Η πιθανή απάντηση στα αδιέξοδα της τρέχουσας επιστήμης" του περιοδικού αντιπληροφόρησης "Ηellenic Nexus", τεύχος 96 Μάιος 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου