Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

το νου σου, άνθρωπε!Tο νου σου!
Έξω βροντάει κι αστράφτει αδιαφορία
φυσάει μιζέρια
βρέχει ξετσιπωσιά.
Ντύσου καλά
και τα μέσα σου κράτα ζεστά.
Μην και πουντιάσεις
και κολλήσεις κάτι από δαύτα!

Πόσες φορές τα λόγια
 που'φερναν οι άνεμοι στ'αυτιά σου
μοιάζανε
με παζαρέματα πελάτη
με απειλές προαγωγού
 πότε με γκρίνια 
και πότε με βρισιά πόρνης...

Πόσες φορές
σε τάραξε αυτή η μουδιασμένη αίσθηση
σαν από ταινία κινουμένων σχεδίων.
Άνθρωποι να σπρώχνονται στο γκρεμό
να περνούν την κόγχη του
να βρίσκονται ήδη στο κενό
αλλά να μην πέφτουν κάτω.
Μία μικρή αφύσικη παράταση.
Γιατί δεν καταλάβανε ακόμα
τι τους έχει συμβεί...

Tο νου σου! ε;
Έξω βροντάει κι αστράφτει ανοησία
φυσάει φανατίλα
βρέχει κακότητα.
Ντύσου καλά
και τα μέσα σου κράτα ζεστά.
Μην και πουντιάσεις
και κολλήσεις κάτι από δαύτα!

 Κι αν είναι να επιπλεύσεις
μέσα σε γλιτσιασμένα ακίνητα νερά
να μην αναμιχθείς με αυτά.
Κι ενάντια σε ρεύματα αν κολυμπήσεις
το σκουπιδαριό απόφυγε που μεταφέρουν.

 Άνθρωπος για να μείνεις...


ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου