Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

" Η ιστορία του κόσμου προχθές άλλαξε κεφάλαιο "



Η ιστορία του κόσμου προχθές άλλαξε κεφάλαιο… Συνέβη κάτι συγκλονιστικό που αλλάζει τα πάντα! Και μας δίνει την ελπίδα για καλύτερες μέρες για την ανθρωπότητα… Βέβαια θα χρειαστεί να αλλάξουν και άλλα πράγματα στο ενδιάμεσο, όπως ας πούμε να πέσουν αυτοί που θεωρούνται οι ελίτ σήμερα, αλλά και αυτό αν χρειαστεί θα γίνει εφόσον ήδη έγινε η αρχή στο θέμα με το οποίο ασχολείται αυτό το άρθρο..

Πριν από λιγότερο από 48 ώρες, η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στο Laurence Livermore National Laboratory πέτυχαν ελεγχόμενη σύντηξη με περίσσεια παραγόμενης ενέργειας (άτομα ισοτόπων του Υδρογόνου Δευτερίου και Τριτίου που ενώνονται σε άτομο του στοιχείου Ήλιον), βομβαρδίζοντας μια “παστίλια” που περιείχε μια ελάχιστη ποσότητα Υδρογόνου με λέιζερ, τα οποία έβγαλαν ενέργεια περίπου 2 MJoule σε απειροελάχιστο χρόνο.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθεί από την σύντηξη του Υδρογόνου που βομβαρδίστηκε ενέργεια περί τα 2,5 MJoule.

Αυτό σημαίνει ότι η σύντηξη αυτής της απειροελάχιστης μάζας Υδρογόνου παρήγαγε παραπάνω ενέργεια από όση έβαλαν για να ξεκινήσουν την διαδικασία. Απειροελάχιστο μέρος της μάζας αυτής μετατράπηκε σε ενέργεια, με βάση την εξίσωση του Αϊνστάιν: E=m⋅c2, η οποία λέγει ότι η μάζα μετατρέπεται σε ενέργεια με τον πολλαπλασιασμό της επί την σταθερά της ταχύτητας του φωτός στο τετράγωνο (ένα τεράστιο μέγεθος).

Το Υδρογόνο που είναι δυνατόν να εξαχθεί από το θαλασσινό νερό είναι σχεδόν απεριόριστο, και αυτό υπόσχεται σχεδόν απεριόριστη ενέργεια όταν η τεχνολογία αναπτυχθεί αρκετά ώστε να επιτρέπει την εμπορική λειτουργία παραγωγής ηλεκτρισμού από σύντηξη.

Οι απόγονοι των παιδιών μας θα λένε για εμάς “ο παππούς έζησε την ημέρα που η ανθρωπότητα πέτυχε παραγωγική σύντηξη για πρώτη φορά!”

Δεν ξέρω αν οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούμε ότι αυτό σημαίνει πως σε μια-δυο δεκαετίες (ή αναλόγως το επίπεδο επενδύσεων ίσως και 1-2 γενιές), για πρώτη φορά στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του πλανήτη μας, ένα όν, ο άνθρωπος, ο ανθρώπινος πολιτισμός, θα έχει πρόσβαση σε απεριόριστη ενέργεια σχεδόν δωρεάν!

Αυτό μπορεί να οδηγήσει να πληρώνει κάποιος για την ενέργεια που χρειάζεται, όπως πληρώνει σήμερα για απεριόριστες κλήσεις από το κινητό του με €34 το μήνα, ή για ίντερνετ, ώσπου κάποια στιγμή να γίνει σχεδόν ή τελείως δωρεάν όπως το wifi σε πόλεις του εξωτερικού.

Μιλάμε κατ’ ουσίαν για την απο-χρηματοποίηση (de-monetization) της ενέργειας!
Η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με την απο-χρηματοποίηση του χρήματος…


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά ισχυρότατα συμφέροντα θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν αυτή την εξέλιξη, όταν αυτή έρθει. Ίσως (δύσκολα) και να καταφέρουν να την καθυστερήσουν για λίγα χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν και να εμποδίσουν τελείως την αναπόφευκτη έλευση εκείνης της μέρας.

Δεν έχει περάσει ακόμη ένας αιώνας από τότε που το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν υποχρεωμένο να δουλεύει στην αγροτική παραγωγή για να μπορεί να παρέχει τροφή στον εαυτό του και στην οικογένειά του. Σήμερα λιγότερο από 2% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων οικονομιών απασχολείται στην αγροτική παραγωγή, και όμως κανείς δεν μένει νηστικός, ενώ λιγότερο από 20% ενός βασικού μισθού επαρκεί για την σίτιση ενός ανθρώπου. Αποχρηματοποιήθηκε σχεδόν η τροφή κατά περίπου 80% και θα μειωθεί κι άλλο.

Πριν 100 χρόνια πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη είχαν μόνο οι αριστοκράτες και οι πλούσιοι. Σήμερα το προσδόκιμο ζωής έχει διπλασιαστεί από τα 40 στα 80+ χρόνια και σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση.

 (σχόλιο από εμάς: ΜΕΧΡΙ που ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ σαν να φαίνεται πως άρχισε να μειώνεται πάλι! Αρχικά με τα "απόνερα" της "γεωμηχανικής μέριμνας" και ανησυχητικά τα τελευταία 2 έτη λόγω της "υποχρεωτικής διασποράς κι επιβολής" μιας "πειραματικής θεραπείας" , με τις επιστημονικές αποδείξεις να γίνονται όλο και πιο ηχηρές όπως ΕΔΩ, για έναν εξαιρετικά αμφιλεγόμενο "ιό"...με θνησιμότητα που δεν δικαιολογούσε τέτοιο ψυχαναγκαστικό τρόμο!!!)

Η επικοινωνία και η πληροφορία αποχρηματοποιήθηκαν με την έλευση του Ίντερνετ.

Αντίστοιχα όταν σύντομα η απεριόριστη ενέργεια (που προέβλεπαν από την δεκαετία του 1960 με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα κυλιόμενα πεζοδρόμια) γίνει προσιτή, τότε σχεδόν τα πάντα που χρησιμοποιούν ενέργεια θα αποχρηματοποιηθούν αντίστοιχα. Όμως σχεδόν τα πάντα χρησιμοποιούν ενέργεια!

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε άλμα του επίπεδου διαβίωσης όλων των ανθρώπων του πλανήτη. Σε απεριόριστη θέρμανση ή ψύξη χωρίς να καίμε άνθρακα με τον οποίο αυξάνουμε τη θερμοκρασία του πλανήτη από το διοξείδιο που παράγεται με την καύση των ορυκτών καυσίμων. Μπορεί να μεταφραστεί σε “σχεδόν” δωρεάν μετακίνηση, σε σχεδόν δωρεάν τροφή, σε σχεδόν δωρεάν τεχνολογία, σε σχεδόν δωρεάν υγεία, σε σχεδόν δωρεάν ζωή, σε ό,τι πιο τολμηρό μπορεί να χωρέσει η φαντασία του ανθρώπου και λίγο παραπάνω.

Η ιστορία της Ανθρωπότητας μόλις άλλαξε κεφάλαιο. Και να είστε σίγουροι ότι έρχονται πολλές τεχνολογικές/επιστημονικές αποκαλύψεις ακόμα, ειδικά όταν η επιστήμη σταματήσει να είναι δέσμια της ελίτ και οι επιστήμονες αρχίσουν επιτέλους να πασχίζουν για εμάς τους ανθρώπους… Μόλις γίνει αυτό, ένα νέο κεφάλαιο θα ξεκινήσει και η ιστορία θα ξαναγραφτεί από την αρχή… Και θα γραφτεί από εμάς τους ανθρώπους!!!


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου