Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

GAME OVER !(?) volume 2


 ("volume 1": https://antidras.blogspot.com/2022/03/game-over.html)

Σήμερα, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα συνέδεσε τα ρούβλια με τον χρυσό. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι θα πουλούσε μόνο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε . . . Ρούβλια.Η Ρωσία μόλις εξάλειψε περίπου το τριάντα τοις εκατό (30%) της αξίας του δολαρίου ΗΠΑ, παγκοσμίως, όταν πρόκειται για χρυσό χρυσό. Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι συνδεδεμένα με τον χρυσό με τα ρούβλια ως αντιπρόσωπο για τον χρυσό.........Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ρίξουν κυριολεκτικά τα χρήματά τους στο ρούβλι και θα ΠΕΤΑΞΟΥΝ δολάρια και ΕΥΡΩ για να το κάνουν. Αυτό που μόλις έκανε η Ρωσία είναι το οικονομικό ισοδύναμο της έκρηξης μιας πυρηνικής βόμβας. Ο τελευταίος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που προσπάθησε να υποστηρίξει ένα νόμισμα με χρυσό, ήταν ο Muammar Quadaffi της Λιβύης. Το ΝΑΤΟ μπήκε στη Λιβύη, βομβάρδισε τα ΠΆΝΤΑ, μέχρι που ο λαός της Λιβύης άρπαξε τον Καντάφι στο δρόμο, τον χτύπησε αιμόφυρτα και του έβαλε μια σφαίρα στο κεφάλι."

Ένα βήμα ακόμα Πιο κοντά στο χείλος της καταστροφής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Καθώς ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε σήμερα ότι όλα τα συμβόλαια με τις μη φιλικές χώρες θα πρέπει να πληρωθούν σε ρούβλια από 1 Απριλίου. Επίσης επισήμανε ότι η αποτυχία πληρωμής σε ρούβλια θα έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε φιλανθρωπία…».

Επίσης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να μεταφέρουν στην Ευρώπη ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο υπονομεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ η Ευρώπη απειλείται με μίας τεράστια κλίμακας αποβιομηχανοποίηση και αύξηση ανεργίας λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ. Ο κόσμος στην Ευρώπη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως οι κυρώσεις που επιβάλλονται από τις μαριονέτες των χωρών τους πρόκειται να ισοπεδώσουν το βιος τους που κατάφεραν με τόσο ιδρώτα!

Όλες αυτές οι κυβερνήσεις πρέπει να παραιτηθούν καθώς έχουν πάψει να υπηρετούν το Σύνταγμα το οποίο επιτάσσει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών! Σαν τελευταίο σχόλιο για το θέμα θα πω πως ο Πούτιν αυτή τη στιγμή οδηγεί την κλιμάκωση σε ένα άλλο επίπεδο το οποίο είναι πιο ισχυρό και από πυρηνική βόμβα.

Η «λογική» θα απαιτούσε μετρημένες κινήσεις ώστε να μην χάσει την «πελατεία» του, η οποία του δίνει πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του ρωσικού κράτους. Για να το κάνει όμως, και επειδή δεν είναι τρελός, πάει να πει πως τα έχει ζυγίσει όλα. Είπαμε, σ’ αυτή τη μάχη, σε αυτό τον πόλεμο, υπάρχει μόνο ένας νικητής.

>Μετά από αυτές τις δηλώσεις το χρηματιστήριο της Μόσχας σημείωνε άνοδο 5,42%.

>Δημοσίευμα βόμβα αναφέρει πως η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοινώνει ότι το ρούβλι είναι δεσμευμένο σε χρυσό! 5000 ρούβλια ανά γραμμάριο! Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσημα ότι, από τις 28 Μαρτίου 2022, το νόμισμα Ρωσικό Ρούβλι είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ στον Χρυσό. Η τιμή είναι 5.000 ρούβλια ανά γραμμάριο χρυσού. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η ιστορία έχει διορθωθεί για να αναφέρει ουγγιές “TROY” σε αντίθεση με τις ξηρές ουγγιές και οι τιμές που υπολογίστηκαν εκ νέου για να αντικατοπτρίζουν ότι είναι περισσότερα γραμμάρια ανά ουγγιά TROY από ό, τι σε μια ξηρή ουγγιά.)

Υπάρχουν 32 γραμμάρια σε κάθε ουγγιά TROY. 32 γραμμάρια επί 5.000 ρούβλια ανά γραμμάριο είναι 160.000 ρούβλια. Είσαι μαζί μου μέχρι τώρα; Η ισοτιμία μετατροπής ρουβλιών σε δολάρια ΗΠΑ είναι 100 ρούβλια, 90 κοπέκ, για κάθε δολάριο ΗΠΑ. Εάν τα ρούβλια συνδέονται με χρυσό με 5000 ρούβλια ανά γραμμάριο και υπάρχουν 32 γραμμάρια ανά ουγγιά TROY, που σημαίνει ότι μια ουγγιά χρυσού θα κόστιζε 160.000 ρούβλια, τότε η μετατροπή αυτού σε δολάρια ΗΠΑ σημαίνει ότι ο χρυσός είναι 1600 $ ανά ουγγιά όταν χρησιμοποιούνται ρούβλια, αντί για 1.928 $ ανά ουγγιά χρησιμοποιώντας δολάρια.

Η Ρωσία μόλις εξάλειψε περίπου το τριάντα τοις εκατό (30%) της αξίας του δολαρίου ΗΠΑ, παγκοσμίως, όταν πρόκειται για χρυσό χρυσό. Ακόμη χειρότερα, επειδή η Ρωσία θα πουλάει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριό της μόνο σε ρούβλια και τα ρούβλια έχουν πλέον καθοριστεί στα 5.000 ρούβλια ανά γραμμάριο, όποιος επιθυμεί να αγοράσει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο θα πρέπει είτε να πληρώσει σε ρούβλια είτε σε χρυσό, και δεν θα πάρει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ για τον χρυσό που προσφέρουν ως πληρωμή!

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ρίξουν κυριολεκτικά τα χρήματά τους στο ρούβλι και θα ΠΕΤΑΞΟΥΝ δολάρια και ΕΥΡΩ για να το κάνουν. Αυτό που μόλις έκανε η Ρωσία είναι το οικονομικό ισοδύναμο της έκρηξης μιας πυρηνικής βόμβας. Ο τελευταίος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που προσπάθησε να υποστηρίξει ένα νόμισμα με χρυσό, ήταν ο Muammar Quadaffi της Λιβύης. Το ΝΑΤΟ μπήκε στη Λιβύη, βομβάρδισε τα ΠΆΝΤΑ, μέχρι που ο λαός της Λιβύης άρπαξε τον Καντάφι στο δρόμο, τον χτύπησε αιμόφυρτα και του έβαλε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Από αυτή την ώρα, στις 22:39 EDT, υποπτεύομαι ότι οι τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο είναι στα τηλέφωνα μεταξύ τους και με αρχηγούς κρατών, δίνοντάς τους εντολή ότι αυτό που έκανε η Ρωσία θα συντρίψει εντελώς τόσο το δολάριο ΗΠΑ όσο και το ΕΥΡΩ, και αυτοί οι τραπεζίτες θα πουν στους αρχηγούς κρατών ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί. Σήμερα, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα συνέδεσε τα ρούβλια με τον χρυσό. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι θα πουλούσε μόνο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε . . . Ρούβλια.


Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι συνδεδεμένα με τον χρυσό με τα ρούβλια ως αντιπρόσωπο για τον χρυσό. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η Ευρώπη (που χρειάζεται ρωσικό αέριο και πετρέλαιο) θα πρέπει τώρα να αγοράσει ρούβλια από τον Πούτιν χρησιμοποιώντας χρυσό ή να πληρώσει για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με τον ίδιο τον χρυσό. Επί του παρόντος, η ισοτιμία FOREX για ρούβλια προς δολάρια είναι περίπου 100:1ΑΛΛΑ . . . με 5.000 ρούβλια να ισοδυναμούν τώρα με ένα γραμμάριο χρυσού και το πετρέλαιο να τιμολογείται απευθείας σε χρυσό, θα δούμε ΜΑΖΙΚΗ διαταραχή των τιμών στις αγορές FOREX, όσον αφορά το πόσο Χρυσό μπορεί ακόμα να αγοράσει ένα δολάριο.

Οι ξένες χώρες που διατηρούν τα ομόλογα χρέους σε δολάρια σε αποθεματικό, θα τα χρησιμοποιήσουν άμεσα και πολύ λιγότερο και θα θελήσουν να αρχίσουν να τα απορρίπτουν για κάτι πιο σταθερό, κάτι που έχει την αξία του. Βασικά, οποιοδήποτε νόμισμα είναι συνδεδεμένο με τον Χρυσό θα ταιριάζει στο λογαριασμό, πράγμα που σημαίνει ότι χώρες όπως αυτή – όπως η Ιαπωνία – θα αρχίσουν να απορρίπτουν το χρέος τους σε δολάρια όσο πιο γρήγορα μπορούν – ΔΕΝ πρόκειται να πάνε κάτω με το πλοίο! Θα κινηθούν σε πιο σταθερά νομίσματα, όπως . . . το ρούβλι.

Αυτό θα έχει μια αποπληθωριστική επίδραση στο ρούβλι, καθιστώντας το πιο πολύτιμο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο Πούτιν μπορεί να δεσμεύσει ξανά το ρούβλι όποτε θέλει, για να του αρέσουν 500, 50 ή 10. Απλώς γίνεται όλο και πιο πολύτιμο για αυτόν. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι ότι όλες αυτές οι ξένες χώρες που απορρίπτουν τα αποθεματικά τους σε δολάρια θα κάνουν όλα αυτά τα πλεονάζοντα δολάρια να αρχίσουν να επιστρέφουν στην πατρίδα, προκαλώντας χειρότερο υπερπληθωρισμό από ό,τι έχουμε ήδη στις ΗΠΑ.

Είναι περίεργο γιατί ο Μπάιντεν ήταν στη σκηνή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία; Είναι έτοιμος να έχει μάζες θυμωμένων και κυριολεκτικά πεινασμένων Αμερικανών να διαδηλώνουν στους δρόμους εδώ στο σπίτι απαιτώντας απαντήσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:39 ΠΜ EDT —Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια δημόσια δήλωση σε βίντεο σχετικά με το τι συνέβη με τη δέσμευση του ρουβλιού με τον χρυσό. Σε αυτή τη δήλωση, επισημαίνει ότι τα δυτικά έθνη απλώς ΕΚΛΕΨΑΝ τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος και τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, και με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εμπιστοσύνη στη λεγόμενη ασφάλεια «Πρώτης Κατηγορίας» των επενδύσεων στη Δύση έχει συντριβεί.

Συνεχίζει προβλέποντας ότι οι άνθρωποι θα απορρίψουν τώρα τις αποθέσεις τους σε δολάρια και ΕΥΡΩ σε ασφαλέστερες επενδύσεις όπως γη, τρόφιμα και πρώτες ύλες!! https://coercioncode.com/…/russia-central-bank…/

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα!!! Σε συνέχεια της παραπάνω είδησης, η Ινδία ετοιμάζεται για σύστημα πληρωμών ρουπίας-ρουβλιού που παρακάμπτει το δολάριο!! Η ινδική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το σύστημα πληρωμών της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας για να παρακάμψει το εμπόριο σε δολάρια, τις δυτικές κυρώσεις και την αποβολή της Μόσχας από το τραπεζικό σύστημα SWIFT.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται να επισκεφθεί την Ινδία την Πέμπτη, όταν αναμένεται η τελική απόφαση, αλλά όχι πριν η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο κατακρίνει την πιθανή συμφωνία του Νέου Δελχί ως «βαθιά απογοητευτική»!! Προσθέσω λεφτά την Κίνα, το Πακιστάν, την Σαουδική Αραβία και καταλάβετε τι αλλαγές έρχονται στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα!!

> Δείτε επίσης την συνέντευξη ενός θρύλου στο χρηματιστήριο αγαθών, του Jim Rogers που προμηνύει το τέλος του δολαρίου μετά από την χρήση του ως πολεμικό εργαλείο. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=gzXs3EdlbzY To ίδιο προειδοποιεί και το ΔΝΤ!!

Γιάννης Σπύρου

εκτενέστατα αποσπάσματα από ένα άρθρο ΕΔΩ, που μας υπέδειξε αναγνώστης. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου