Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

"Διακυβέρνηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη; Οι Ευρωπαίοι λένε Ναι..." (Ας πρόσεχαν !)

 

Σύνδεση: Όταν ακούς για "τεχνητή νοημοσύνη" έχεις κατανοήσει πλήρως τις διαστάσεις του θέματος;"Ελπίζω οι υπολογιστές να φανούνε καλοί μαζί μας" ELON MUSK


Από την περιγραφή του βίντεο:

Τι θα γινόταν αν μία ημέρα ξυπνούσαμε και ένας αριθμός των βουλευτών και των αρμοδιοτήτων τους είχε αντικατασταθεί από ρομπότ; 

Μία πρόσφατη έρευνα του Center for the Governance of Change του IE University, αποδεικνύει ότι το 51% των Ευρωπαίων συμφωνεί με την αντικατάσταση των βουλευτών από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διενέργεια της έρευνας, ερωτήθηκαν 2.769 άτομα από 11 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως πώς θα τους φαινόταν αν μειωνόταν ο αριθμός ορισμένων βουλευτών στη χώρα τους και στις θέσεις τους θέτονταν αλγόριθμοι που θα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα τους. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 51% των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας κίνησης. Μάλιστα, άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών συνιστούν το 60% της θετικής απάντησης, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 34-44, το 56% φάνηκε ενθουσιασμένο με την ιδέα. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η ιδέα της αντικατάστασης των βουλευτών από αλγόριθμους αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ισπανία, όπου το 66% υποστήριξε την αντικατάσταση τους. Στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 59% και στην Εσθονία το 56%. 
Στην αντίπερα όχθη βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο που αντιτάχθηκε στην ιδέα με ποσοστό 69% και η Γερμανία με ποσοστό 54%. Εκτός Ευρώπης, περίπου το 75% των ατόμων που ρωτήθηκαν στην Κίνα υποστήριξαν την ιδέα της αντικατάστασης των βουλευτών, ενώ το 60% των Αμερικανών την απέρριψε. 
«Η πεποίθηση όλων είναι ότι η πολιτική χειροτερεύει και αυτός είναι ο λόγος που κατηγορούνται οι πολιτικοί. Επομένως εκτιμώ ότι η έρευνα πιάνει το γενικότερο κλίμα», υποστήριξε ο Oscar Johnson, διευθυντής του Center for the Governance of Change.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου