Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

" The next one "


Από αυτά που ακούγονται στο βίντεο:

Προς τον Billyboy : Τραβήξατε πάνω σας την πολύ μεγάλη προσοχή του κόσμου, για την πρόβλεψη που είχατε κάνει σε ομιλία σας στο  TED -2015- για επερχόμενη παγκόσμια πανδημία και δυστυχώς για όλους καταφέρατε να προβλέψετε το μέλλον!  -Λες και έβλεπε μπροστά στα μάτια του το"ατύχημα" στα βιολογικά εργαστήρια της κινεζικής Γουχάν, μήπως ήταν και..χρηματοδότης του"προγράμματος";-

Και, λέγοντας αυτός τα δικά του, αναφέρεται κάποια στιγμή στη νέα "προφητεία" του: Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία και ίσως έχουμε ακόμη μεγαλύτερη την προσοχή των ανθρώπων αυτή τη φορά!

Τα σφιγμένα χείλη του -για να συγκρατήσουν τα γέλια;- και το σαρδόνιο χαμόγελο  της πρώην πλέον συζύγου του μοιάζει με οιωνό πολύ άσχημων μελλούμενων, για όλη την ανθρωπότητα.

Και να και μια είδηση που δεν θα ήταν άτοπο να ισχυριστεί κάποιος που διαθέτει.. φαρμακόγλωσσα, μετά και τα παραπάνω, ότι μπορεί να συνδέεται με τα προφητικά χαρίσματα του αυτόκλητου γιατρού, μέγα εμβολιαστή και μεγαλύτερου πια ιδιοκτήτη γης στις Η.Π.Α. : Bill Gates-Funded Company Releases Genetically Modified Mosquitoes in US " Genetically modified mosquitoes have been released for the first time in the United States as part of an experiment to combat insect-borne diseases such as Dengue fever, yellow fever, and the Zika virus." Που σημαίνει ότι εταιρεία χρηματοδοτούμενη από τον Billyboy απελευθερώνει για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. γενετικά τροποποιημένα κουνούπια. Υποτίθεται ως..πείραμα -όπως είναι και τα πειραματικά εμβόλια για την COVID 19, με τις αμελητέες παρενεργειούλες- για την καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με τα έντομα. 
A transgenic Aedes aegypti OX513A mosquito,
 created by Oxitec, in Piracicaba, Sao Paulo,
Brazil, on Oct. 26, 2016.

Ρωτήθηκε η κυβέρνησή τους, η οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοσδήποτε οργανισμός ή φορέας σχετικός με ζητήματα υγείας, αν συναινεί και δόθηκε επίσημη άδεια για κάτι τέτοιο; Προσοχή στα τσιμπήματα, αν κάτι δεν πάει καλά με το πείραμα!

-Ήρθα σε επαφή με το βίντεο της ανάρτησης και την παραπάνω, εξωφρενική για εμένα, είδηση μέσω αυτού του βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=kVBSDxqy8BY -


Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου