Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Επιφανείς επιστήμονες Βελγίου: Αντίσταση στον Υγιεινίστικο Ολοκληρωτισμό-Κοινωνιοκρατικό πραξικόπημα.Aρνούμαστε κοινωνία κοινωνικού ελέγχου, ενσωματωμένης επιτήρησης όπου η νόρμα θα είναι να ζεις μασκέ, εμβολιασμένος, στερημένος από την διεπαφή παρά από οθόνη!!

 

Επιφανείς επιστήμονες Βελγίου: Αντίσταση στον Υγιεινίστικο Ολοκληρωτισμό!! Κοινωνιοκρατικό πραξικόπημα: αρνούμαστε κοινωνία κοινωνικού ελέγχου, ενσωματωμένης επιτήρησης όπου η νόρμα θα είναι να ζεις μασκέ, εμβολιασμένος,στερημένος από την διεπαφή παρά από οθόνη!!

Κάλεσμα συμμετοχής ένταξης στο δίκτυο Αντίστασης στον Υγιεινίστικο Ολοκληρωτισμό!! To υπογράφουν γιατροί, νομικοί, εκπαιδευτικοί,βιολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες…

Δελτίο τύπου της 28/5/2021 του Grappe

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 συγκεκριμενοποιήθηκε από την υιοθέτηση τόσο από την ΕΕ όσο κι από τις πολιτικές αρχές της χώρας μας ενός οπλοστάσιου ελευθεροκτόνων μέτρων , αστυνομικών κι αντικοινωνικών, ανθρωπίνως καταστροφικών που αγνοοούν και τις οικολογικές ισορροπίες.

Ένα χρόνο μετά την είσοδο στην πανδημία, όλα φαίνεται να τέθηκαν σε εφαρμογή προς διαιώνιση μιας Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης ολοένα και πιο ανυπόφορης και πολιτικά καταστροφικής.

« Για το καλό μας »,απαιτείται να εγκατασταθούμε σε μια κοινωνία κοινωνικού ελέγχου και ενσωματωμένης επιτήρησης όπου η νόρμα θα είναι να ζεις μασκέ, κανονικά εμβολιασμένος και στερημένοι από την επαφή των ομοίων μας παρά από την παρεμβαλλόμενη οθόνη..

Δεν αποδεχόμαστε αυτό το δίχως προηγούμενο κοινωνιοκρατικό πραξικόπημα ακόμη κι αν υποστηρίζεται από πολιτικά κόμματα που αποσυνδέονται ολοένα και περισσότερο από την πραγματικότητα και υποτάσσονται σ΄έναν τεχνο-επιστημονικό κλήρο, αυταρχικό, αλαζονικό και σεχταριστικό.(σσ. κι εκεί τα ίδια)

Σημειώνοντας την απογοήτευση ή ακόμη και την απελπισία πολλών συμπολιτών μας, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μπούμε στην αντίσταση και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργατών και πολιτών που είναι αποφασισμένο να αντιταχθεί με όλα τα νόμιμα και μη βίαια μέσα στα μέτρα που λαμβάνονται κατά των θεμελιωδών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το Βελγικό Σύνταγμα, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και τις διεθνείς συνθήκες.( σσ. τα σάρωσαν όλα, είμαστε στην έρημο του πραγματικού είναι η 11η Σεπτέμρη της Ανθρωπότητας.. Τρόμος)

Θέλουμε ο επόμενος κόσμος να μην είναι χειρότερος από τον προγενέστερο με τις Big data, Big Pharma και την μεγάλη κατανομή à la barre.

Θέλουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο υπεύθυνο κι εν τέλει να σέβεται το ζωντανό κόσμο rκαι τις οικολογικές ισορροπίες.

Θέλουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μπορούν να ζήσουν s’épanouir ως ελεύθερα πρόσωπα υπεύθυνα μέσα σ΄ένα οικολογικό περιβάλλον και κοινωνικό ειρηνικό κι υγιές.

Σε αυτή την προοπτική προτείνουμε τώρα και ήδη να αμφισβητηθεί ενώπιον πάσας σχετικής δικαιοδοσία ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τη θέσπιση ψηφιακού πιστοποιητικού Covid και το βελγικό νομοσχέδιο πανδημίας που πιθανότατα θα εγκριθεί πολύ σύντομα.

Oι Ενώσεις κι οι προσωπικότητες που υπογράφουν αυτό το κάλεσμα:

Grappe ASBL (Groupe de Réflexion et d’Action pour une Politique Ecologique)
Paul Lannoye
Martine Dardenne
Pierre Stein

Initiative Citoyenne
Marie-Rose Cavalier
Muriel Desclée
Sophie Meulemans

Les Belges se réveillent
Collectif de citoyens

Notre Bon Droit ASBL
Isabelle Duchateau
Stella Stellina
Benoît Clarembeau

Aryan Afzalian, docteur en Sciences Appliquées, chercheur en nano et bioélectronique διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Επιστημών, ερευνητής νανοτεχνολογίας και Βιοηλεκτρονικής
Fatiha Aït Saïd, naturopathe
Eric Beeth, docteur en médecine γιατρός
Jean-Philippe Body, enseignantε εκπαιδευτικός
Denis Brusselmans, avocat spécialisé en urbanisme et environnement δικηγόρος
Baudouin Caironi, docteur en médecine γιατρός
Fabian Coomans, pianiste, compositeur συνθέτης
Patrick Coomans de Brachène, docteur en médecine de la personne et homéopathie γιατρός
Corine Dehaes, philologue, enseignante εκπαιδευτικός
Marie-Françoise Dozot, citoyenne
Yves Gailliez, docteur en médecine γιατρός
Nicole Gaand, infirmière νοσοκόμα
Françoise Gilboux, assistante sociale retraitée. κοινωνική λειτουργός
Dr Frédéric Goaréguer, pédopsychiatre παιδοψυχίατρος
Bernadette Goethals, citoyenne
Bernadette Grosdent, dentiste retraitée οδοντίατρος
Antoinette Jeanson, citoyenne
Bernard Jeanson, citoyen retraité
Nathalie Jeanson, kinésiologue κινησιοθεραπευτής
Alain Jossart, assistant social
Judith Hertsens, secrétaire et traductrice au parlement retraitée
Michel Heine, professeur de sciences καθηγητής θετικών επιστημών
Geneviève Hilgers, historienne ιστορικός
Christian La Grange, architecte d’intérieur retraité αρχιτέκτονας
Viviane Lardinois, biologiste βιολόγος
Cécile Laruelle, animatrice, employée du secteur de la jeunesse
Francis Leboutte, ingénieur civil chimiste et ing. civil informaticien πολιτικός μηχανικός χημικός
Bernard Legros, enseignant εκπαιδευτικός
Vincent Marneffe, neurochirurgien νευροχειρούργος
Véronique Mathy, Kinésiologue
Jean Mergelsberg, vannier et apiculteur
Céline Meurice, directrice du Centre culturel de Sprimont Διευθύντρια Πολιτιστικού Κέντρου
Emmanuel Mignolet, docteur en biochimie βιοχημικός
Bénédicte Moon, citoyenne
Amélie Neuforge, enseignante retraitée εκπαιδευτικός
Christine Pagnoulle, traductrice μεταφράστρια
Joëlle Ricour, juriste νομικός
Philippe Rifflart, ouvrier logistique πληροφορικάριος
Sylviane Roncins, thérapeute familiale θεραπευτής
Yvette Sepulchre, citoyenne
Jenny Sibille, citoyenne retraitée
Agnès Tamignaux, enseignante pensionnée et musicienne
Valérie Tilman, philosophe, enseignante φιλόσοφος εκπαιδευτικός
Delphine Ullens, conseillère énergie
Rodrigue Ullens, entrepreneur
Bénédicte Van der Heyden, citoyenne
Thierry Vanderlinden, juriste νομικός
Daniel Zink, philosophe φιλόσοφος
Jean-Christophe Yu, cinéaste κινηματογραφιστής 

29/5/21 kairos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου