Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Παρανοϊκοί και "αιρετικοί"...




" Even the most primitive of societies have an innate respect for the insane." - The Motorcycle Boy
 "Aκόμα και οι πιο πρωτόγονες κοινωνίες έτρεφαν έναν έμφυτο σεβασμό για τους παρανοϊκούς"
Ατάκα από την περίφημη ταινία Rumble Fish του Φράνσις Φορντ Κόππολα, του 1983

Είμαστε παρανοϊκοί.
Δεν χάνουμε πολύτιμο χρόνο μπροστά σε smart τηλεοράσεις και αναλύσεις "ειδικών" της παγκοσμιοποιημένης-χρηματοπιστωτικής-ψευδοεπιστημονικής-μηχανορράφας κοντής ψωλής. Προτιμούμε να εκπαιδευόμαστε στην οπισθοδρομική διαπροσωπική επαφή, θα καταργήσουμε και τα κινητά, θα γκρεμίσουμε και τoυς πύργους της ακτινοβολίας θανάτου με τον εύηχο τίτλο 5G. Θα επικοινωνούμε καλλιεργώντας την έμφυτη τηλεπάθεια μας, θα εξασκηθούμε εντατικά στα σήματα καπνού που θα υψώνουμε με δικής μας έμπνευσης τελετουργικές κινήσεις πάνω από τα φλεγόμενα οδοφράγματα της καρδιάς και του μυαλού μας. Όταν η κανονικότητα στέλνει τους επαγγελματίες μπράβους της και τους "αναμορφωτές" και τους χρήσιμους ηλιθίους της για να μας θυμίσουν πως η σιωπή και επιθυμητή στραβομάρα που συνοδεύει τα κάτεργα των αποκαρδιωτικά εξαγορασμένων ημερών είναι το μόνο μας πεπρωμένο.

Ω! Είμαστε τόσο παρανοϊκοί!
Δεν είμαστε εθισμένοι στη ναρκοκουλτούρα του φυσικού και ψηφιακού χρήματος. Θα καίμε τις κάθε απόχρωσης και "χρησιμότητας" κάρτες, τα κουπόνια προσφορών των σουπερ-μάρκετς, τις διαφημίσεις των  «Black Friday», τα ειδοποιητήρια εξώσεων ή κατασχέσεων σπιτιών, τα εισιτήρια εισόδου σε παραλίες, τα εισιτήρια μετακίνησης μας (δηλαδή της επί χρήμασι επαφής μεταξύ μας) μέσα στις πόλεις κι έξω από αυτές, τα τραπεζικά σημειώματα, τα στιχάκια των δακρύβρεχτων πατριωτικών εμβατηρίων. Θα στήσουμε τα δικά μας γαλατικά χωριά σε πείσμα της κάθε αυταρχικής αυτοκρατορίας, θα ανταλλάζουμε ιδέες και προϊόντα που φτιάχνουμε με τα δικά μας χέρια που γίνονται και πάλι επιδέξια και που θα μάθουμε να καλλιεργούμε στα γόνιμα και πάλι χώματα των εκτάσεων που καταλαμβάνουμε και αν χρειάζεται θα υπερασπιζόμαστε. Θα αντικαταστήσουμε τις πινακίδες των "απαγορεύεται η είσοδος σε όλους" με το "επιτρέπεται η είσοδος και η αλληλεπίδραση σε όλους όσους δεν είναι ρομπότ". Κάτι σαν την ιντερνετική προειδοποίηση που περιμένει ανάλογη ανταπόκριση του χρήστη : "Απόδειξε ότι δεν είσαι ρομπότ". Αυτό που αποδεικνύεται με απλή παρατήρηση δίχως την εθελοτυφλία,, αυτή που απολογείται στο ιδεολογικό φέσι ή στη μαντίλα ή στο κιπά ή το σταυρό στο στήθος και το μυαλό ή στην αποστήθιση εδαφίων από εγχειρίδια οδηγιών ζωής και περιχαράκωσης της σκέψης.

 Κουβαλάμε καντάρια παράνοιας!
Γελάμε με την καρδιά μας... μπροστά στις εκδηλώσεις λατρείας των πιστών οπαδών προς τους εκδικητικούς, μισάνθρωπους, σαδιστές θεούς τους, γιατί γνωρίζουμε πως η μόνη πίστη που κάνει τη διαφορά σε έναν αποστεωμένο κόσμο "απίστων" είναι η πίστη στον εαυτό μας και τις αστείρευτες δυνατότητές του. Θέλουμε να τον σεβόμαστε και να μας σέβεται, όχι να συναινούμε στη δουλεία του κι αυτός να μας περιφρονεί βαθιά και να μας σαμποτάρει σε κάθε σκίρτημα ελευθερίας και να προσποιούμαστε πως δεν καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται το πιο βαθύ σκοτάδι στη ζωή μας

Είμαστε τελικά παρανοϊκοί. Και πρωτόγονοι. Και σπηλαιάνθρωποι που ανάβουμε φωτιές για να κρατήσουμε μακριά τα δίποδα θεριά. Και αντισεξιστές που όμως δεν καταργούμε την εκδήλωση της θηλυκότητας και δεν δαιμονοποιούμε τον ερωτισμό της μέθεξης που οδηγεί στην απελευθέρωση του σμιξίματος των σωμάτων. Είμαστε και από τη φύση μας πνεύματα αντι-λογίας απέναντι σε σάπια λόγια, πένθιμες δικαιολογίες, ιδεολογικά παραληρήματα που θέλουν να μας στρατολογήσουν στην όλο και πιο παγκοσμιοποιημένα, ΜΚΟαρεστά, πολιτικά (και άρα ανησυχητικά ύποπτα για εμάς τους μουρλούς) ορθή "αντι" -φιλοσοφία τους και σε κάθε είδους φληναφήματα. Βεβαίως και είμαστε πνεύματα ανησυχίας την ώρα κοινής ύπνωσης και πνεύματα που δεν διαχωρίζουν τη διάνοια του πνεύματος και τις ιδέες από την ορμή της ζωής και της ευαίσθητης διάνοιας του σώματος.


Αν εσείς θέλετε να μας περιορίσετε μέσα σε προσδιορισμούς που συνάδουν με τη θρησκευτικού τύπου εκπαίδευσή σας μέσα σε οικογένειες-φάμπρικες παραγωγής συντηρητικών δομών και (κρυφο)εξουσιαστικών ιδεολογιών, σε φημισμένα και μη νεοταξίτικα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κατηχητικά και μέσα σε εκκλησιαστικού τύπου κομματικά-ιδεολογικά στασίδια...τότε μπορείτε να μας σταμπάρετε και σαν "αιρετικούς".  Κι αν το επόμενο βήμα είναι να στηθεί η πυρά...η κάθε είδους και τύπου πυρά...τότε την πατήσατε! Μας αρέσουν και μας οι φλόγες! Διατηρούνε πρωτίστως την καρδιά αναμμένη και θερμή...


ανιχνευτής
(Είχε δημοσιευθεί αρχικά στο antidras)

  ΜΗΠΩΣ Η ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου