Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Σφίγγα: Άλλο ένα μεγάλο αίνιγμα της αρχαιότητας...
Να επισημάνουμε  δύο κρίσιμα στοιχεία για την πιθανότατα πολύ μεγάλη αρχαιότητα του περίφημου αιγυπτιακού μνημείου της Σφίγγας. Που ΔΕΝ κατασκευάστηκε γύρω στο 2.500 προ κοινής χρονολόγησης, είτε από τον Χεφρήνα (γιο ή αδελφό του Χέοπα) είτε ίσως και από τον ίδιο τον Χέοπα. Όπως, εντελώς αυθαίρετα στην ουσία, υποδεικνύουν οι "έγκριτοι ειδικοί" της συμβατικής Ιστορίας, δηλαδή της συστηματικής παραχάραξης κι αποσιώπησης της πραγματικής ιστορίας αυτού του πλανήτη.
( Μια και   Όταν η συμβατική Ιστορία καταρρέει με πάταγο!   , προκύπτουν κάτι τέτοια, πλήρως ανατρεπτικά στοιχεία, για τη διάτρητη επίσημη αφήγηση :  Το κουρέλιασμα της "επίσημης" προϊστορίας": Gobekli Tepe
Α) Σε ανάγλυφη επιγραφή σε μια αρχαία στήλη που έχει βρεθεί στην περιοχή της Γκίζας, όπως αναφέρεται και στο παραπάνω βίντεο, αναγράφεται ρητά και κατηγορηματικά ότι ο φαραώ Χέοπας ( ο δεύτερος φαραώ της 4ης δυναστείας με την ηγεμονία του να διαρκεί από το 2589 έως το 2566 π.Χ. περίπου και στον οποίο λανθασμένα αποδίδεται και η κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας) εκτέλεσε εργασίες αποκατάστασής της.
Β) Υπάρχουν σοβαρότατες υποψίες από γεωλογικές μελέτες στο μνημείο αλλά και την ευρύτερη περιοχή ότι οι αυλακώσεις ("ρυτίδες") στα πλευρά του μνημείου οφείλονται στη συστηματική διάβρωση που προκαλείται από το νερό, ειδικά με την πάροδο πάρα πολλών ετών. Και συγκεκριμένα από το νερό των τακτικών βροχοπτώσεων! Έλα όμως που η
περίοδος που η σημερινή έρημος της Σαχάρα δεχόταν συστηματικά βροχές ήταν πριν το...10.000 προ κοινής χρονολόγησης! Όταν δηλαδή ήταν ακόμη μια εύφορη πεδιάδα, πριν ερημοποιηθεί και αποκτήσει τελικά τη σημερινή της μορφή! Και, να τονίσουμε επίσης, εφόσον η Σφίγγα πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της θαμμένη μέχρι το λαιμό στην άμμο και πολλοί μέσα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους στην καταγεγραμμένη Ιστορία αναγκάστηκαν να την ξεθάψουν, οι διαβρώσεις λόγω ανέμων έχουν έναν ακόμη λόγο να μοιάζουν σχεδόν απίθανες...


Οπότε ίσως μιλάμε για ένα μνημείο που η ηλικία του πρέπει να αναζητηθεί τουλάχιστον 12.000 χρόνια πριν από την εποχή μας!!!

Συνδέστε άμεσα τα παραπάνω με αυτή την ανάρτηση:
Η Μεγάλη Πυραμίδα δεν χτίστηκε από τον Χέοπα. Και να'ταν μόνο αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου