Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

" ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ "


" Οι γιατροί αλήθεια τι έχουν να πουν επάνω σε αυτά;;; Να φανταστούμε τίποτα.. Γιατί ότι και αν πουν, ή θετικό είναι ή αρνητικό θα βρεθούν εκτεθειμένοι… Επιστροφή στην φύση λοιπόν όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας.. Και μακριά όσο μπορούμε από τα χημικά… Όσον αφορά τους γιατρούς;;; Κάποτε θα καταλάβουν ότι βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο, έχουν γίνει ντίλερ των φαρμακευτικών… Και ότι μόνο θεραπευτές δεν είναι…" {σ.σ. το απέδειξαν και με τη στάση τους σε όλη τη διάρκεια της...παγκόσμιας παράκρουσης της "πλανδημίας", σε μεγάλο ποσοστό, αλλά ευτυχώς και με γενναίες εξαιρέσεις κορυφαίων επιστημόνων (Όπως ΕΔΩ κι ΕΔΩ) που βγήκαν και είπαν αλήθειες παρά την επιβαλλόμενη "ομερτά" της υγειονομικής δικτατορίας...}

ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ… Αν συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, θα δείτε σε όλη της την μεγαλοπρέπεια την χρησιμότητα των φύλλων δάφνης στην υγεία μας.. Μια χρησιμότητα που κατ’ επιλογήν των επιστημόνων κρύβεται από τους ανθρώπους για να μπορούν έτσι να σπρώχνουν τα χημικά τους φάρμακα και να μας έχουν συνεχώς να τους τα σκάμε μέχρι να πεθάνουμε.. Γενικά είναι πολλά τα βότανα που βρίσκονται στην χώρα μας και προσφέρουν απίστευτη βοήθεια όσον αφορά την υγεία μας… Όμως δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες…

Αυτά είναι τα φύλλα δάφνης.

Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν φύλλα δάφνης στα τρόφιμα, αλλά ξέρετε γιατί; Όταν ρωτήθηκαν γιατί, κάποιοι απαντησαν: για γεύση στο φαγητό.

Ξέρετε ότι αν βράσετε μερικά φύλλα δάφνης σε ένα ποτήρι νερό και το πιειτε, δεν θα έχει γεύση;
Τοτε, γιατί βαζουμε φύλλα δάφνης στο φαγητό μας;

Η προσθήκη φύλλων δάφνης στο κρέας μετατρέπει τα τριγλυκερίδια σε μονοακόρεστα λίπη.

Εάν έχετε φύλλα δάφνης, δεν χρειάζεστε φαρμακείο.
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύλλα δάφνης έχουν πολλά οφέλη και βοηθούν στην απαλλαγή από πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας και ασθένειες.

Τα οφέλη του φύλλου δάφνης είναι:

*Το φύλλο δάφνης αντιμετωπίζει τις πεπτικές διαταραχές και βοηθά στην εξάλειψη της καούρας, της οξύτητας και της δυσκοιλιότητας.

*Ως ζεστό ρόφημα βοηθά στη ρύθμιση της κινητικότητας του εντέρου.

*Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και είναι αντιοξειδωτικό.

*Πίνοντας τσάι δάφνης για ένα μήνα, επιτρέπει στο σώμα να παράγει ινσουλίνη.

*Εξαφανίζει την κακή χοληστερόλη και ανακουφίζει τον οργανισμό από τα τριγλυκερίδια.

*Είναι πολύ χρήσιμη στη θεραπεία του κρυολογήματος, της γρίπης και του σοβαρού βήχα καθώς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C.
Μπορείτε να βράσετε τα φύλλα και να εισπνεύσετε τον ατμό (ευκάλυπτος επίσης) για να απαλλαγείτε από τα φλέματα και να μειώσετε την ένταση του βήχα.

*Το φύλλο δάφνης προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο.

*Είναι πλούσιο σε οξέα όπως το καφεϊκό οξύ, η κερσετίνη, η ειγονόλη και η βαρτολινίδη, ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

*Διωχνει την αϋπνία και το άγχος, εάν λαμβάνεται πριν τον ύπνο, βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε ήρεμα.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι βρασμένα φύλλα δάφνης δύο φορές την ημέρα σπάει τις πέτρες στα νεφρά και θεραπεύει τις λοιμώξεις…

Ακριβώς όπως το σκόρδο και το τζίντζερ έτσι και τα φύλλα δάφνης είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Είπατε τίποτα;;; Οι γιατροί αλήθεια τι έχουν να πουν επάνω σε αυτά;;; Να φανταστούμε τίποτα.. Γιατί ότι και αν πουν, ή θετικό είναι ή αρνητικό θα βρεθούν εκτεθειμένοι… Επιστροφή στην φύση λοιπόν όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας.. Και μακριά όσο μπορούμε από τα χημικά… Όσον αφορά τους γιατρούς;;; Κάποτε θα καταλάβουν ότι βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο, έχουν γίνει ντίλερ των φαρμακευτικών… Και ότι μόνο θεραπευτές δεν είναι…

Φωτογραφία από Monika από το Pixabay

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου