Εικονική Πραγματικότητα Σημαίνει Πραγματικότητα.
Ο ορισμός της εικονικής πραγματικότητας προέρχεται φυσικά από τους ορισμούς τόσο της «εικονικής» όσο και της «πραγματικότητας». Ο ορισμός του «εικονικού» είναι κοντά και η πραγματικότητα είναι αυτό που βιώνουμε ως ανθρώπινα όντα. Ετσι, ο όρος «εικονική πραγματικότητα» ουσιαστικά σημαίνει «σχεδόν πραγματικότητα». Αυτό θα μπορούσε, φυσικά, να σημαίνει οτιδήποτε, αλλά συνήθως αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο προσομοίωσης της πραγματικότητας. Γνωρίζουμε τον κόσμο μέσω των αισθήσεων και των συστημάτων αντίληψης. Δηλ. με πετσοκομμένο σύστημα επεξεργασίας των αληθινών δεδομένων. Στο σχολείο μάθαμε ότι έχουμε πέντε αισθήσεις: γεύση, αφή, μυρωδιά, θέαμα και ακοή. Αυτά όμως είναι μόνο τα πιο προφανή μας αισθητήρια όργανα. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερες αισθήσεις απ’ αυτές, όπως για παράδειγμα αίσθηση ισορροπίας, θερμοκρασίας, βάρους, χρόνου, χώρου κ. α. Αυτές οι άλλες αισθητηριακές αντιλήψεις του περιβάλλοντος, καθώς και κάποια ειδική επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών από τον εγκέφαλο, μας διασφαλίζουν ότι έχουμε μια πλούσια ροή πληροφοριών από το περιβάλλον προς τον Νου μας.
Ολα όσα γνωρίζουμε για την πραγματικότητά μας προέρχονται από τις αισθήσεις μας. Με άλλα λόγια, ολόκληρη η εμπειρία της πραγματικότητας είναι απλώς ένας συνδυασμός αισθητηριακών πληροφοριών και των εγκεφάλων μας που δημιουργούν νόημα γι’ αυτές τις λειψές πληροφορίες. Είναι λογικό λοιπόν, ότι εάν μπορείς να τροφοδοτήσεις όλες τις αισθήσεις σου με αναλυτικές πληροφορίες, η αντίληψή σου για την πραγματικότητα θα άλλαζε επίσης, ως απάντηση σ’ αυτές τις νέες πληροφορίες. Θα σου παρουσιαζόταν μια εκδοχή της πραγματικότητας που είναι πραγματικά εκεί, αλλά από την πλευρά σου δεν την θεωρείς πραγματική γιατί έχεις αποκοπεί από τις αληθινές σου αισθήσεις όπως και από τον Νου σου. Οταν μιλάω για σύνδεση με την Δύναμη, αυτό ακριβώς είναι. Η σύνδεση με τις αισθήσεις σου και με τον ΝΟΥ σου.
Ετσι, συνοπτικά, η εικονική πραγματικότητα συνεπάγεται την παρουσίαση των αισθήσεών μας σε ένα περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή και μπορούμε να το εξερευνήσουμε με ενδιαφέροντα τρόπο.
Εικονική θεωρείται η πραγματικότητα που δεν σχετίζεται με την “πραγματικότητα” του μαζάνθρωπου και των ιερατείων του, ένας κόσμος φαινομενικός, πλασματικός. Θεωρείς πως θα σε άφηνε η “Mystery Babylon” να αντιλαμβάνεσαι την αληθινή πραγματικότητα; Οχι δα. Αυτό είναι για την Ελίτ κι ουχί για την πλέμπα. Ο αγελαίος μαζάνθρωπος πρέπει να πιστεύει ότι του λέει το εξουσιαστικό αφήγημα κι απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τον δικό του Νου για να αντιλαμβάνεται την αληθινή πραγματικότητα. Πρέπει να σέρνεται σαν ερπετό στις αμαρτίες του που του φόρτωσε ένας βδελυρός θεός και το ιερατείο του. να λατρεύει και να υπακούει, ταπεινός και δουλικός σε συστήματα παρά φύση κι εναντίον του Δυναμικού του. Ετσι πετάει στα θρησκευτικό-πολιτικά σκουπίδια την υγεία του, τα παιδιά του, την ζωή του, την Δύναμη του. Μάλιστα χαίρεται και καμαρώνει γι’ αυτή του την εξαθλίωση και τον εκφυλισμό και το γιορτάζει με σαματά και κωδωνοκρουσίες. Προσπαθεί δε να πείσει κάθε άνθρωπο που δεν κοιμάται όρθιος, πόσο δίκιο έχει για τις αρλούμπες περί ψυχής και πνεύματος, κόλασης και παραδείσου, κάρμα και ντάρμα, τσάρκα και πράνα, θεού και διαβόλου… Μάλιστα είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη “πίστη” που χρησιμοποιεί σαν καραμέλα.
Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να γνωρίζουν συνειδητά ότι υπάρχει ένας Αόρατος Κόσμος Ενέργειας, που περιβάλλει τον καθένα μας και τον οποίον δεν μπορούμε να τον αγγίξουμε, χειροπιαστά ή να τον δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Ενας κόσμος που ξεφεύγει από την όρασή μας, αλλά όχι από την φαντασία μας, και παίζει τεράστιο και καθοριστικό ρόλο σε οτιδήποτε κάνουμε. Είναι πάντα μαζί μας. Αν συντονιστείς με αυτόν τον Αόρατο Κόσμο Ενέργειας μονάχα τότε θα ξεδιπλώσεις τον αληθινό σου εαυτό. Αντί να σέρνεσαι στον βούρκο της αμαρτίας του πνεύματος, όπως σε διατάζει ο ποιμένας σου.
Πιστεύεις λοιπόν, διάφορες ανοησίες που σου πουλάει το ιερατείο σου, αλλά η πίστη σου δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι εκείνο που είσαι, που αισθάνεσαι, εκείνο που κάνεις, εκείνο που σκέφτεσαι αν οι σκέψεις είναι δικές σου. Κάθε μορφή πίστης, είτε σε οποιονδήποτε θεό, είτε η εμπιστοσύνη στις αρχές, στον επιστημονισμό και στα νεκρά ιεραρχικά και ιδεολογικά συστήματα είναι απλώς η εκδήλωση του φόβου σου, μια φυγή από την ανόητη, μονότονη και σκληρή ζωή σου. Επιπλέον, η πίστη και η εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε ρεύμα, αναπόφευκτα χωρίζει τους ανθρώπους, πιστούς και άπιστους, σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, ιουδαίους, μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, χριστιανούς, κομουνιστές, σοσιαλιστές, καπιταλιστές, νεοφιλελεύθερους, φασίστες και αντιφασίστες, ρατσιστές και αντιρατσιστές, ελεύθερους και σκλάβους …και λοιπά καλούδια της “Mystery Babylon” για να ‘χεις να πορεύεσαι στο μαντρί της δημιουργίας τους. Αν κοιτάξεις με την Παρατήρηση του Ολοφάνερου, (με την αληθινή όραση) σε ποιο μαντρί ανήκεις, που προσφέρεις σαν 8μάλακας την πίστη σου, τότε θα καταλάβεις από που πρέπει να δραπετεύσεις. Αλλά βολεύτηκες και με αρλουμπολογίες θέλεις να μας πείσεις για την δουλεία σου.
Ο Peter Jansen είναι καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την ανθρώπινη κίνηση. Ανέπτυξε έναν μοναδικό τρόπο να κοιτάζει τον κόσμο. Σπούδασε μαθηματικά, φυσική και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο και κατόπιν επέστρεψε στο αρχικό του ενδιαφέρον για την τέχνη. Στα πρόσφατα γλυπτά του καταγράφει ακολουθίες ανθρώπινων κινήσεων στον χώρο και στον χρόνο, σε ένα πλαίσιο, συγχωνεύοντας διαδοχικά στιγμιότυπα σε ένα μόνο μονολιθικό αντικείμενο. Ο Jansen χρησιμοποίησε εξαιρετικά εξειδικευμένο λογισμικό ως μέσο για την δημιουργία εικονικών αντικειμένων και στην συνέχεια την μεταφορά τους, μέσω ταχείας προτυποποίησης, σε συμπαγή, τρισδιάστατα γλυπτά. Από μαθηματικά σημεία σύννεφα κουκκίδων, δημιούργησε νέους εικονικούς κόσμους για να διερευνήσει την σχέση μεταξύ κίνησης και χωροχρόνου. Ενώ τα περισσότερα γλυπτά συλλαμβάνουν μια στιγμή στον χρόνο, τα γλυπτά του Human Motions συλλαμβάνουν σώματα σε αέναη κίνηση έξω από τον χρόνο.
Βλέπουμε στα γλυπτά του την αναπαράσταση διαδοχικών κινήσεων ενός ανθρώπου όπως θα τις έβλεπε ένα ον που ζει σε άλλης διάστασης πραγματικότητα. Τα ανθρώπινα αισθητήρα όργανα αντιλαμβάνονται μόνο μια «φέτα» του συνόλου, δηλαδή το 1/24ο του δευτερολέπτου που ορίζουν ως παρόν ως «τώρα». Δεν μπορούν να αντιληφθούν ταυτόχρονα το σύνολο της ορατής ύπαρξης, πόσο μάλλον της αόρατης.
Αλήθεια, τώρα που άρχισαν οι ποιμαντικοί δυνάστες σου να σου μιλάνε για “αόρατους εχθρούς” και για “αόρατο πόλεμο” έχεις σκεφτεί πως θα πολεμήσεις; Ασε ξέρω, θα “πλένεις τα χέρια σου” και θα φοράς καπίστρι … ουπς, μάσκα ήθελα να πω.
@Ηω Αναγνώστου / 2020
(ΠΗΓΗ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου