Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αόρατος Κόσμος Ενέργειας





Εικονική Πραγματικότητα Σημαίνει Πραγματικότητα.

Ο ορισμός της εικονικής πραγματικότητας προέρχεται φυσικά από τους ορισμούς τόσο της «εικονικής» όσο και της «πραγματικότητας». Ο ορισμός του «εικονικού» είναι κοντά και η πραγματικότητα είναι αυτό που βιώνουμε ως ανθρώπινα όντα. Ετσι, ο όρος «εικονική πραγματικότητα» ουσιαστικά σημαίνει «σχεδόν πραγματικότητα». Αυτό θα μπορούσε, φυσικά, να σημαίνει οτιδήποτε, αλλά συνήθως αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο προσομοίωσης της πραγματικότητας. Γνωρίζουμε τον κόσμο μέσω των αισθήσεων και των συστημάτων αντίληψης. Δηλ. με πετσοκομμένο σύστημα επεξεργασίας των αληθινών δεδομένων. Στο σχολείο μάθαμε ότι έχουμε πέντε αισθήσεις: γεύση, αφή, μυρωδιά, θέαμα και ακοή. Αυτά όμως είναι μόνο τα πιο προφανή μας αισθητήρια όργανα. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερες αισθήσεις απ’ αυτές, όπως για παράδειγμα αίσθηση ισορροπίας, θερμοκρασίας, βάρους, χρόνου, χώρου κ. α. Αυτές οι άλλες αισθητηριακές αντιλήψεις του περιβάλλοντος, καθώς και κάποια ειδική επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών από τον εγκέφαλο, μας διασφαλίζουν ότι έχουμε μια πλούσια ροή πληροφοριών από το περιβάλλον προς τον Νου μας.

Ολα όσα γνωρίζουμε για την πραγματικότητά μας προέρχονται από τις αισθήσεις μας. Με άλλα λόγια, ολόκληρη η εμπειρία της πραγματικότητας είναι απλώς ένας συνδυασμός αισθητηριακών πληροφοριών και των εγκεφάλων μας που δημιουργούν νόημα γι’ αυτές τις λειψές πληροφορίες. Είναι λογικό λοιπόν, ότι εάν μπορείς να τροφοδοτήσεις όλες τις αισθήσεις σου με αναλυτικές πληροφορίες, η αντίληψή σου για την πραγματικότητα θα άλλαζε επίσης, ως απάντηση σ’ αυτές τις νέες πληροφορίες. Θα σου παρουσιαζόταν μια εκδοχή της πραγματικότητας που είναι πραγματικά εκεί, αλλά από την πλευρά σου δεν την θεωρείς πραγματική γιατί έχεις αποκοπεί από τις αληθινές σου αισθήσεις όπως και από τον Νου σου. Οταν μιλάω για σύνδεση με την Δύναμη, αυτό ακριβώς είναι. Η σύνδεση με τις αισθήσεις σου και με τον ΝΟΥ σου.

Ετσι, συνοπτικά, η εικονική πραγματικότητα συνεπάγεται την παρουσίαση των αισθήσεών μας σε ένα περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή και μπορούμε να το εξερευνήσουμε με ενδιαφέροντα τρόπο.

Εικονική θεωρείται η πραγματικότητα που δεν σχετίζεται με την “πραγματικότητα” του μαζάνθρωπου και των ιερατείων του, ένας κόσμος φαινομενικός, πλασματικός. Θεωρείς πως θα σε άφηνε η “Mystery Babylon” να αντιλαμβάνεσαι την αληθινή πραγματικότητα; Οχι δα. Αυτό είναι για την Ελίτ κι ουχί για την πλέμπα. Ο αγελαίος μαζάνθρωπος πρέπει να πιστεύει ότι του λέει το εξουσιαστικό αφήγημα κι απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τον δικό του Νου για να αντιλαμβάνεται την αληθινή πραγματικότητα. Πρέπει να σέρνεται σαν ερπετό στις αμαρτίες του που του φόρτωσε ένας βδελυρός θεός και το ιερατείο του. να λατρεύει και να υπακούει, ταπεινός και δουλικός σε συστήματα παρά φύση κι εναντίον του Δυναμικού του. Ετσι πετάει στα θρησκευτικό-πολιτικά σκουπίδια την υγεία του, τα παιδιά του, την ζωή του, την Δύναμη του. Μάλιστα χαίρεται και καμαρώνει γι’ αυτή του την εξαθλίωση και τον εκφυλισμό και το γιορτάζει με σαματά και κωδωνοκρουσίες. Προσπαθεί δε να πείσει κάθε άνθρωπο που δεν κοιμάται όρθιος, πόσο δίκιο έχει για τις αρλούμπες περί ψυχής και πνεύματος, κόλασης και παραδείσου, κάρμα και ντάρμα, τσάρκα και πράνα, θεού και διαβόλου… Μάλιστα είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη “πίστη” που χρησιμοποιεί σαν καραμέλα.

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να γνωρίζουν συνειδητά ότι υπάρχει ένας Αόρατος Κόσμος Ενέργειας, που περιβάλλει τον καθένα μας και τον οποίον δεν μπορούμε να τον αγγίξουμε, χειροπιαστά ή να τον δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Ενας κόσμος που ξεφεύγει από την όρασή μας, αλλά όχι από την φαντασία μας, και παίζει τεράστιο και καθοριστικό ρόλο σε οτιδήποτε κάνουμε. Είναι πάντα μαζί μας. Αν συντονιστείς με αυτόν τον Αόρατο Κόσμο Ενέργειας μονάχα τότε θα ξεδιπλώσεις τον αληθινό σου εαυτό. Αντί να σέρνεσαι στον βούρκο της αμαρτίας του πνεύματος, όπως σε διατάζει ο ποιμένας σου.

Πιστεύεις λοιπόν, διάφορες ανοησίες που σου πουλάει το ιερατείο σου, αλλά η πίστη σου δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι εκείνο που είσαι, που αισθάνεσαι, εκείνο που κάνεις, εκείνο που σκέφτεσαι αν οι σκέψεις είναι δικές σου. Κάθε μορφή πίστης, είτε σε οποιονδήποτε θεό, είτε η εμπιστοσύνη στις αρχές, στον επιστημονισμό και στα νεκρά ιεραρχικά και ιδεολογικά συστήματα είναι απλώς η εκδήλωση του φόβου σου, μια φυγή από την ανόητη, μονότονη και σκληρή ζωή σου. Επιπλέον, η πίστη και η εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε ρεύμα, αναπόφευκτα χωρίζει τους ανθρώπους, πιστούς και άπιστους, σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, ιουδαίους, μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, χριστιανούς, κομουνιστές, σοσιαλιστές, καπιταλιστές, νεοφιλελεύθερους, φασίστες και αντιφασίστες, ρατσιστές και αντιρατσιστές, ελεύθερους και σκλάβους …και λοιπά καλούδια της “Mystery Babylon” για να ‘χεις να πορεύεσαι στο μαντρί της δημιουργίας τους. Αν κοιτάξεις με την Παρατήρηση του Ολοφάνερου, (με την αληθινή όραση) σε ποιο μαντρί ανήκεις, που προσφέρεις σαν 8μάλακας την πίστη σου, τότε θα καταλάβεις από που πρέπει να δραπετεύσεις. Αλλά βολεύτηκες και με αρλουμπολογίες θέλεις να μας πείσεις για την δουλεία σου.



Ο Peter Jansen είναι καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την ανθρώπινη κίνηση. Ανέπτυξε έναν μοναδικό τρόπο να κοιτάζει τον κόσμο. Σπούδασε μαθηματικά, φυσική και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο και κατόπιν επέστρεψε στο αρχικό του ενδιαφέρον για την τέχνη. Στα πρόσφατα γλυπτά του καταγράφει ακολουθίες ανθρώπινων κινήσεων στον χώρο και στον χρόνο, σε ένα πλαίσιο, συγχωνεύοντας διαδοχικά στιγμιότυπα σε ένα μόνο μονολιθικό αντικείμενο. Ο Jansen χρησιμοποίησε εξαιρετικά εξειδικευμένο λογισμικό ως μέσο για την δημιουργία εικονικών αντικειμένων και στην συνέχεια την μεταφορά τους, μέσω ταχείας προτυποποίησης, σε συμπαγή, τρισδιάστατα γλυπτά. Από μαθηματικά σημεία σύννεφα κουκκίδων, δημιούργησε νέους εικονικούς κόσμους για να διερευνήσει την σχέση μεταξύ κίνησης και χωροχρόνου. Ενώ τα περισσότερα γλυπτά συλλαμβάνουν μια στιγμή στον χρόνο, τα γλυπτά του Human Motions συλλαμβάνουν σώματα σε αέναη κίνηση έξω από τον χρόνο.

Βλέπουμε στα γλυπτά του την αναπαράσταση διαδοχικών κινήσεων ενός ανθρώπου όπως θα τις έβλεπε ένα ον που ζει σε άλλης διάστασης πραγματικότητα. Τα ανθρώπινα αισθητήρα όργανα αντιλαμβάνονται μόνο μια «φέτα» του συνόλου, δηλαδή το 1/24ο του δευτερολέπτου που ορίζουν ως παρόν ως «τώρα». Δεν μπορούν να αντιληφθούν ταυτόχρονα το σύνολο της ορατής ύπαρξης, πόσο μάλλον της αόρατης.

Αλήθεια, τώρα που άρχισαν οι ποιμαντικοί δυνάστες σου να σου μιλάνε για “αόρατους εχθρούς” και για “αόρατο πόλεμο” έχεις σκεφτεί πως θα πολεμήσεις; Ασε ξέρω, θα “πλένεις τα χέρια σου” και θα φοράς καπίστρι … ουπς, μάσκα ήθελα να πω.

@Ηω Αναγνώστου / 2020













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου