Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Μια ζωή σαν παραμύθι (;)
 Ένα όμορφο, ποιητικό βίντεο. Που, κακά τα ψέματα, σου ξυπνάει μέσα σου αυτή τη δύσκολη να περιγραφεί αίσθηση ελευθερίας και ίσως...μια κάποια δόση ζήλειας. Η ελευθερία και η ανεκτίμητη απλότητα που την προσδιορίζει, όπως προκύπτει από τη ζωή στην υπέροχη φύση (η σουηδική εξοχή μοιάζει σαν να βγήκε μέσα από κάποιο γοητευτικό, νεραϊδοκατοικημένο παραμύθι). Μακριά από τη στρεσογόνο τσιμεντένια φυλακή της
σύγχρονης μεγαλούπολης και με την ενασχόληση, παρά τις αντιξοότητες, με όλα αυτά που σε εμπνέουν και μιλάνε στην καρδιά σου. Πόσο τερπνό και πόσο ωφέλιμο όταν καταφέρνεις να βγάζεις και τα προς το ζην με μια τέτοια ψυχωμένη επιλογή ζωής...Εμπνέοντας και άλλους ανθρώπους.

Από την περιγραφή του βίντεο: 
" Αυτό το βίντεο είναι για το πώς άλλαξα τη ζωή μου πριν από 8 χρόνια, όταν έφυγα από την αστική ζωή και μεταφέρθηκα 1000 χιλιόμετρα προς τα βόρεια και ξεκίνησα μια νέα ζωή κοντά στη φύση. Κοντά σε όλα τα πράγματα που η καρδιά μου λαχταρούσε.

Αυτά τα 8 χρόνια ήταν τόσο δύσκολα και σκληρά, αλλά και υπέροχα και μαγικά με κάθε τρόπο. Έχω
μάθει τόσα πολλά από εκείνη την ημέρα που ήρθα στο παλιό σπίτι σε αυτό το χαριτωμένο χωριό στο δάσος χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά και κανένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνω με τη ζωή μου. Αλλά από εκείνη την ημέρα άρχισα να ζω, πραγματικά. Άρχισα να εκτιμώ πράγματα που δεν είχα καν σκεφτεί όταν ζούσα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Και έμαθα ότι ποτέ δεν μπορείς να αισθάνεσαι το θαυμάσιο, άνετο αίσθημα ζεστασιάς, αν δεν έχεις κρυώσει ακόμα.

Ξεκίνησα με τίποτα άλλο από ένα όνειρο. Και σήμερα, ζω το όνειρό μου. Κάθε μέρα αισθάνομαι τόσο ευγνώμων για το ότι εξακολουθώ να είμαι σε θέση να ζήσω εδώ στο μικρό παράδεισό μου βαθιά στα δάση στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας και να δουλεύω με όλα τα πράγματα που αγαπώ και να μοιράζομαι τη ζωή μου με κάποιον που αγαπώ.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε μια σύντομη περίληψη αυτών των ετών. Φυσικά, δεν περιλαμβάνονται πολλές λεπτομέρειες, αφού το βίντεο θα ήταν 2 χρόνια αν συμπεριλάμβανα όλα τα πράγματα που συνέβησαν στην πορεία. Αλλά τουλάχιστον λέει την ιστορία μου σε μια μεγάλη εικόνα :) "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου