Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

" ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ MATRIX - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "




Μια ιδιαίτερης σημασίας συνέντευξη, για πάρα πολλούς λόγους, τόσο επιστημονικού και φιλοσοφικού όσο και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Από τον επίκουρο καθηγητή Αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνο Δανέζη, έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες και διανοούμενους στην Ελλάδα, και ίσως όχι μόνο κατά την δική μου εκτίμηση. Συνέντευξη στην εκπομπή "Αντιθέσεις" του Cretetv.

Παραθέτω και μια σύνθεση ορισμένων αποσπασμάτων και με συνοδευτικό σχολιασμό από εμένα:

" Ολόκληρος ο Δυτικός πολιτισμός στηρίχτηκε σε τρεις πυλώνες: τα κοινωνικά συστήματα, την επιστήμη και τη θεολογία. Οι ρίζες και των τριών είναι τρεις φυσικές έννοιες: η ύλη, ο χώρος και ο χρόνος. Ακόμη και η θεολογία μιλάει για έναν θεό που έφτιαξε ύλη. Ακόμη και τα κοινωνικά συστήματα, όπως προκύπτει από τη μελέτη της φιλοσοφίας τους,  συστήματα όπως ο διαλεκτικός υλισμός και μαρξισμός κλπ., στηρίζονται πάνω στην έννοια της ύλης - και στην υλιστική θεώρηση της ζωής, να προσθέσω εδώ, δημιουργώντας ανάλογες αξιακές κατασκευές, όπου η ενασχόληση με πνευματικά ζητήματα συχνότατα χλευάζεται, για να μην πούμε ότι έχει θεωρηθεί έως και..αντεπαναστατική!
 Oλόκληρος ο πολιτισμός έχει δομηθεί στο αξιακό περιεχόμενο που δινόταν σε αυτές τις έννοιες το 1600 και 1700. Όσοι όμως είναι γνώστες των σύγχρονων θετικών επιστημών κι άρα γνωρίζουν ότι αυτές οι έννοιες έχουν ανατραπεί 1.000.000.000%, ξέρουν πως όλο το οικοδόμημα -κοινωνικοπολιτικό, επιστημονικό, θεολογικό-  που έχει δομηθεί πάνω στις τρεις αυτές έννοιες έχει καταρρεύσει! Για τη μεγάλη επιστημονική επανάσταση που έχει ξεκινήσει εδώ κι έναν αιώνα περίπου -μια παλιά πλέον αντίληψη της πραγματικότητας κι όχι νέα, όπως λανθασμένα ίσως νομίζουν πολλοί-  και που δεν έχει ακόμη εισαχθεί ολόκληρη στα πανεπιστήμια, η ύλη είναι ένα
MATRIX! Είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργεί ο εγκέφαλός μας λόγω της φυσιολογίας μας!
 Τα δεδομένα αυτά έχουν αποδειχτεί εδώ και χρόνια, αλλά αρνούμαστε ακόμα να τα διδάξουμε σε όλο το -εκπληκτικό για να μην πούμε συγκλονιστικό!- εύρος τους, γιατί δεν είναι "social correct"!

 - Ή, αλλιώς, γιατί η "εκπαίδευση", άλλη διαδικασία μάθησης κι απόκτησης πραγματικής γνώσης η "Παιδεία", λειτουργεί αναπαράγοντας αυτό το καταρρέον σύστημα και έχοντας τεράστιες ευθύνες για τη βαθιά κρίση του, αντί να το ωθεί προς τα μπρος, προς νέους και πραγματικά συναρπαστικούς ορίζοντες. Ακόμη και σημερινοί "επιστήμονες" και καθηγητάδες ανωτάτων σχολών, όπως επισημαίνει και ο κ. Δανέζης, όταν ακούνε για την καινούργια αντίληψη της "πραγματικότητας", κι ας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από παλιά,  μιλάνε υποτιμητικά για μεταφυσική ή θεολογία. Πιστοί υπηρέτες του επιστημονικού ιερατείου του σύγχρονου σκοταδισμού, που υπηρετεί με συνέπεια την καταπιεστική βία, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική ή διανοητική, της εξουσίας και τη συστηματική εξαπάτηση των ανθρώπινων μαζών -

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ..."

Περισσότερη ανάλυση στο βίντεο της συνέντευξης.


Να κλείσω με παραπομπή σε άλλη μια συνέντευξη του κ. Δανέζη που έχουμε αναρτήσει:
Μάνος Δανέζης «Ζούμε σ’ ένα matrix…η ανατροπή είναι ζήτημα χρόνου»
Απ' όπου και τα εξής ως επίλογο:
"  Είναι επιτακτική ανάγκη, το συντομότερο δυνατόν, να αντικατασταθεί ο πολιτισμός του Homo Sapiens, του σοφού ανθρώπου των πολέμων του αίματος και των καταστροφών, από τον ουμανιστικό πολιτισμό του Homo Universalis, του Συμπαντικού ανθρώπου, που τόσο έχουμε ανάγκη"

Συμφωνούμε απόλυτα!

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου