Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Guy Debord-Critique De La Separation-Κριτική του διαχωρισμού...


Guy Denning art

..................................................................
Άφησα τον καιρό να αποφασίσει. Άφησα αυτο που έπρεπε να υπερασπιστώ...

Το πρόβλημα συνεχίζει να τιθεται τα δεδομένα του μπλέκονται,
πρέπει να καταφύγουμε σε άλλα μέσα.

Αυτό το άμορφο μηνυμα δεν έχει κανένα λόγο για να τελειώσει,
οπως δεν ειχε και κανέναν λόγο για να αρχίσει....

"....Δεν ξέρει κανείς τι να πει.
Η συνέχεια των λέξεων επαναλαμβάνεται και οι χειρονομίες αναγνωρίζουν τον εαυτό τους.
Εξω απο μας.
Υπάρχουν βέβαια κυριευμένες συμπεριφορές.
Αποτελέσματα που μπορούν να ελεχθούν.
Πολύ συχνά είναι διασκεδαστικό.
Αλλά,
τόσα και τόσα πράγματα που επιζητήθηκαν δεν έγιναν εφικτά.
Ή έγιναν εν μέρει. Ή όχι όπως το νομίζαμε.
Τι είδους επικοινωνία θελήσαμε ή γνωρίσαμε ή μόνον προσποιηθήκαμε;

Ποιό πραγματικό σχέδιο χάθηκε;

Η πραγματικότητα ειναι το ανικανοποίητο.........."το διαβάσαμε στην ΙΝΔΙΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου