Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Αντάρτικη Οντολογία


Η Αντάρτικη Οντολογία είναι μια πρακτική που περιγράφεται από τον Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον σα μέθοδος να αντιμετωπίζεις ανθρώπους με απολύτως παγιωμένη κοσμοθεωρία, όπως για παράδειγμα θρησκευτικούς φονταμεταλιστές και υλιστές.

Στο βιβλίο του Illuminati Papers ο Γουίλσον ορίζει την Αντάρτικη Οντολογία ως εξής: "Είναι η βασική τεχνική που χρησιμοποιώ σε όλα μου τα βιβλία. Η Οντολογία είναι η μελέτη του είναι. Η Αντάρτικη προσέγγιση είναι να μπλέξεις τόσο πολύ τα στοιχεία του κάθε βιβλίου, έτσι που ο αναγνώστης να πρέπει να αποφασίσει σε κάθε σελίδα "Πόσα απ'αυτά είναι πραγματικά και πόσα μια φάρσα;"".

Ο στόχος της Αντάρτικης Οντολογίας είναι να εκθέσει άτομα σε ριζοσπαστικά καινούργιες ιδέες, σκέψεις και λέξεις με σκοπό να προκαλέσει νοητική δυσαρμονία και να τα κάνει να νιώσουν ώς ένα βαθμό άβολα φέρνοντας τα παγιωμένα πιστεύω τους σε αντιπαράθεση με νέες ιδέες.

Ο τελικός στόχος της Αντάρτικης Οντολογίας είναι να προκαλέσει θετικές εγκεφαλικές αλλαγές και καινούργιους τρόπους αντίληψης και προσαρμογής στην πραγματικότητα.


Όσον αφορά τη δική μου άποψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου