Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Άνθρωποι και "δαίμονες"


Tρομοκρατούν με κάθε τρόπο και μέσο για έλευση καταστροφικών καταστάσεων και χαωδών συνεπειών. Αν δεν γίνουν τα πράγματα έτσι "όπως πρέπει". Όταν ήδη βιώνονται κοινωνικά κρεματόρια, εκρηκτικά πεδία μαχών και έτοιμα προς ανάφλεξη ναρκοπέδια. Κι ενώ αποδομείται η υπόληψη και η λειτουργικότητα θεσμών και απειλείται άμεσα η επιβίωση τόσων...

Εκπαιδεύουν τους νεότερους στη μετριότητα, στην αμάθεια, σε φιλοσοφίες πιο άγονες κι από τις ερήμους Γκόμπι και Σαχάρα μαζί, στους τελείως αποπροσανατολιστικούςσυλλογισμούς, σε αναπόδεικτες κι άστοχες θεωρίες, στην έμμεση-πλην σαφή πορεία επί πτωμάτων, μέσω του ανώμαλου ανταγωνισμού των εξετάσεων για μια θέση στα πλυσταριά και τις παράγκες των φέουδών τους. Τα δε καλύτερα νεανικά μυαλά, μετά το ολοκληρωτικό ξέπλυμα εγκεφάλου, θα αξιοποιούνται σε αναγκαία και νευραλγικά πόστα λαδώματος των γραναζιών -με το "λάδι" που προωθούν οι κεφαλές του "εργαστηρίου"- και των ιδεολογικών δικλείδων ασφαλείας του οικοδομήματος.

Τα παιδιά ωθούνται να ξεχάσουν επώδυνα, αφύσικα κι από νωρίς την αθωότητα της παιδικότητας και να νιώσουν θέλοντας και μη στο πετσί τους τι θα πει διαχωρισμός, διαταραχές, μίσος, οδύνη και... μάθηση. Όλων των αχρείαστων -κι αυτών κουτσουρεμένων ή διαστρεβλωμένων - εννοιών, πραγμάτων, προτύπων, σχημάτων, θεωρημάτων, μοντέλων εντελώς ασύμβατων με την ηλικία.

Το σώμα να μπουκώνεται με μεταλλαγμένα, επεξεργασμένα και τοξικά δηλητήρια-προϊόντα φονικών μαγειρείων με καζάνι τον άνθρωπο και την (αντι)εξέλιξή του.

Αιωρούμενοι και απορροφούμενοι νοητικοί ρύποι απ'όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα. Προδοσία, χαφιεδισμός, ηλιθιότητα, μιζέρια, αδιαλλαξία, εχθρικότητα, καιροσκοπισμός, ιδρυματοποίηση σε λογής μικρές και μεγάλες στάνες.

Πάνω κάτω να βολοδέρνουν όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν καν να εξανθρωπιστούν, παρά μετατράπηκαν σε ασθματικές σκιές που φαντασιώνονται ότι υπάρχουν και σκέπτονται και επιλέγουν. Επιλέγουν να μην επιλέγουν. 

Αν αυτός ο κόσμος γυρνάει σε ένα κολαστήριο ιδιοκτησίας ανθρωπόμορφων δαιμόνων, χειριστών της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και χειραγωγών της συνείδησης, ποιες επιλογές έχουν οι κολασμένοι να ξεφύγουν; Και να εξασφαλίσουν τις συνθήκες εκείνες που δε θα επιτρέψουν ξανά το κατρακύλισμα στις πύρινες δαγκάνες επίγειων κολάσεων...

Οι γνώσεις που αγνοούσε και οι απαντήσεις βρίσκονται έσωθεν του καθενός κι ας μη το πιστεύει ή υποπτεύεται ακόμη. Τουλάχιστον όλων εκείνων που διατηρούν απαραίτητα στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης να τους προσδιορίζουν ακόμα...
Κι άρα έχουν δυνατότητες.


Ο Ένοικος...
                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου