Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Η απάτη του «φωτός»
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες

Δυο μεγάλες και σημαντικές ανακαλύψεις της επιστήμης του ανθρώπου είναι η μεταξύ άλλων λεγόμενη zero point energy, ή θάλασσα φασματικών σωματιδίων, ή κβαντικό κενό, ή πάψτε να μας ζαλίζετε και πέστε το Αιθέρα να τελειώνουμε, που αναφέρεται στον μικρόκοσμο και η ανακάλυψη της λεγόμενης Σκοτεινής Ύλης και Σκοτεινής Ενέργειας. Που αναφέρεται στον μακρόκοσμο της κοσμολογίας. Η πρώτη ανακάλυψη, μας φανέρωσε πως αφ’ ενός μεν το κβαντικό κενό έχει ασύλληπτη –για την ώρα, και απίστευτη –για πάντα, ενεργειακή πυκνότητα, αφ’ ετέρου δε, οι «οντότητές» του είναι κυριολεκτικά αφανείς. Εάν, και μόνο ΕΑΝ, καταφέρουν να παραμείνουν στον αφρό της κβαντικής θάλασσας για περισσότερο από το κβάντο του χρόνου, τότε γίνονται φανερές, δηλαδή έρχονται στο Φάος (από το Χάος).

Η Δημοκρατία του Σκότους

Όσον αφορά την κοσμολογική ανακάλυψη, αυτή μας δείχνει ότι η σε συντριπτικό ποσοστό «φυσική» κατάσταση του σύμπαντος κόσμου είναι σκοτεινή!!! Και δημοκρατικά να το δει κανείς, ένα 96% ποσοστό είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητο. Σαρωτική κυριαρχία. Το σύμπαν δηλαδή κατά την στιγμή του Big Bang, που ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η στιγμή της ετυμηγορίας, αποφάσισε δημοκρατικά και με συντριπτικό ποσοστό 96% να είναι σκοτεινό. Σκοτεινής Υλης! και κυρίως Σκοτεινής Ενέργειας!

Δεν γίνεται συνεπώς να μας έρχεται ο Εωσφόρος (ο φέρων την αυγή) και να δηλώνει πρέσβης της γνώσης, βλέπε διάνοια (Διός Νους), βλέπε πνευματικότητα, βλέπε New Age τελεολογία περί οντοτήτων φωτός. Δεν γίνεται να μας έρχεται και ο Χριστός ως «εγώ ειμί το φως» για τους ίδιους λόγους. Δεν γίνεται σ’ ένα σύμπαν το οποίο δημοκρατικά αποφάσισε να είναι σκοτεινό να μας έρχονται κάποιοι και να μας κηρύττουν ως τελικό σκοπό – η τελεολογία που λέγαμε- την ανέλιξή του σε φωτεινό ον.

Διότι το Φάος, το φανερό και φωτεινό σύμπαν διέπεται από νόμους και κανόνες ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ!! Αρχή απροσδιοριστίας του Heisenberg, απαγορευτική αρχή του Pauli, θερμοδυναμικοί νόμοι κλπ κλπ. Ενώ εκεί «κάτω» στη θάλασσα του κβαντικού κενού το μόνο που υφίσταται είναι η ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ!! Τα πάντα επιτρέπονται, ακόμα και να λαμβάνουν χώρα, αντί για μέρος. Και σας ερωτώ. Μήπως η θάλασσα του κβαντικού κενού τελικά βρίσκεται ΠΑΝΩ κι το ντεμέκ φωτεινό σύμπαν δεν είναι παρά εκροές προς τα ΚΑΤΩ;

Μήπως ο Darth Vader είχε δίκιο; «come to the dark side of the Force» / @ Mythaon Pontixτο διαβάσαμε στο terra papers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου