Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

"Replay" - ένα εξαιρετικό sci-fi φιλμάκι για ένα μέλλον χωρίς μέλλον...

"In a destroyed world, the only glimpse of hope is the memory of a forgotten past. But be careful not to let your dreams control your mind..."
" Σ'έναν κατεστραμμένο κόσμο η μόνη αναλαμπή ελπίδας είναι η μνήμη ενός ξεχασμένου παρελθόντος. Αλλά θα πρέπει να προσέχεις ώστε να μην αφήσεις τα όνειρά σου να ελέγξουν το μυαλό σου..."
Ένα εξαιρετικό animation μικρού μήκους.
Για ένα μέλλον χωρίς μέλλον...
Για μια ανθρωπότητα που τελικά τα κατάφερε να αυτοκαταστραφεί ή αλλιώς επέτρεψε να της συμβεί αυτό το οποίο όλοι απεύχονταν μα δεν έκαναν και τίποτε το ουσιαστικό για να το αποτρέψουν-το αντίθετο μάλλον.

Ένας "μετα-αποκαλυπτικός κόσμος" όπου έχει καταστεί πλήρως αφιλόξενος για επιζώντες.
 Μια εφιαλτική και συνάμα συγκινητικά δοσμένη προσέγγιση ενός απόλυτα δυστοπικού μέλλοντος.  Ίσως όχι και τόσο απίθανου να συμβεί, μια και τα πάντα είναι θέμα επιλογής. 
Όπως η σχέση μας με τη Φύση, την τεχνολογία, την εξουσία, τον ίδιο το συνάνθρωπο. Που μορφοποιεί και ενεργοποιεί συγκεκριμένα μοντέλα ζωής και αντίληψης των πραγμάτων και διαμόρφωσης ανάλογων αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου