Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...

 (Η αφορμή για το...νέο "παραλήρημά μας": https://dreamerwithacause.blogspot.com/2021/12/message-to-humanity-to-all-human-beings.html )

Κάποιες χαζομάρες, ασυναρτησίες (καλύτερες πάντως από αυτές της κυρίαρχης αφήγησης), από εμάς, που μας βαραίνουν την καρδιά και μας ροκανίζουν την ψυχή. "Μαμουνίζοντας" με βόμβο (σημάδι του ότι είμαστε υγιείς!) μέσα και στο μυαλό μας. Αυτό το βαλλόμενο από ριπές μέσα κι έξω από οθόνες, από διαγγέλματα, από υποχρεωτικότητες απόκτησης "ελευθερίας με δελτίο" και με ψηφιακές άδειες κυκλοφορίας, από καταιγίδες ψυχοβγαλτικών εκβιασμών, εμπνευσμένων από πρακτικές και νοοτροπίες οργανωμένου εγκλήματος. Ένα μυαλό που πασχίζουμε να διατηρήσουμε στα λογικά του, μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα παράνοιας, μισανθρωπισμού και διαστροφής, μιας τοξικής και αντιεπιβιωτικής νέας "κανονικότητας"...ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:

"Everybody got this broken feeling...Everybody knows it's now or never...!"
Είναι η κομβική στιγμή όχι της "επαναπόκτησης" μιας υποτιθέμενης χαμένης ελευθερίας, αλλά της απόκτησης τώρα της πραγματικής ελευθερίας πάνω σε αυτή τη ΓΗ! Της ελευθερίας του να επιλέγεις πώς θα ζεις (και θα πεθαίνεις), της επιλογής του να επιλέγεις, του να κινείσαι ελεύθερα, να αναπνέεις και να ερωτεύεσαι ελεύθερα, του να έχεις πρόσβαση στη Γνώση και στην ανεμπόδιστη ροή της Πληροφορίας, του να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και να αναπτύσσεις ελεύθερα την προσωπικότητά σου, του να ορίζεις τον εαυτό σου χωρίς να ποδοπατάς τον εαυτό του άλλου, του να εξασφαλίζεις την αυτοδιάθεσή σου μέσα σε μια πολιτικοκοινωνική συνθήκη όπου ατομικό και συλλογικό συμφέρον ταυτίζονται... 

Καμία φυλακή, καμία σκληροπυρηνική διαταγή, κανένα εξοντωτικό περιοριστικό μέτρο, καμία υποχρεωτικότητα σε ιατρική (και πάσης φύσης) πράξη, δεν μπορούνε και δεν επιτρέπεται να περιορίσουν το κορμί σου και να συρρικνώσουν το πνεύμα σου! Καμία παράκρουση με ψευδεπιστημονικό περιτύλιγμα, καμιά διαστροφή και αντιστροφή του οφθαλμοφανούς σε αόρατο, δεν πρέπει να αφεθεί να υποκαταστήσει την αλήθεια. Καμία σέκτα που διασπείρει αποδομητικά κι εκφυλιστικά κύματα διαρκούς Φόβου, καμία ηττοπάθεια και ψυχοσωματική κηδεία εν ζωή που βαφτίζεται με την εύηχη λέξη "ασφάλεια", κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης "για το καλό μας"(επιστρέφοντας και πάλι μετά την υποτιθέμενη ήττα του ναζισμού!), καμία διχαστική κατάπτυστη ρητορική και κανένας ψυχοπαθής τύραννος και ελεεινός τυραννίσκος, δεν έχουν δικαίωμα να μας μετατρέψουν σε αναλώσιμη στατιστική και αντικείμενα της πιο αισχρής αυθαιρεσίας που ξεφύτρωσε σαν δηλητηριώδες μανιτάρι μέσα σε μία αντιανθρώπινη τεχνο-επιστημονική δυστοπία...

Η πραγματικότητα δεν αντέχεται άλλο να εξελίσσεται σαν  επιτραπέζιο παιχνίδι όπου τα πιόνια είναι οι λαοί. Που τους διαχειρίζονται κατά το δοκούν οι παίκτες και μεταπαίκτες, αλλάζοντας κάθε στιγμή και τους κανόνες...

Everybody knows it's now or never... Για το παρόν αυτής της γενιάς και το μέλλον των επόμενων! Για το Φως που θα εξαλείψει κάθε ρυπαρό, εκφυλιστικό, ασφυχτικό για την ανάσα σκοτάδι....

Ζώσα Πνοή της ανθρωπότητας ανάπνευσε! Ρούφα με βουλιμία καθαρό αγέρι Ελευθερίας!

"Μην προσπαθείς να δώσεις χρόνια στη ζωή σου αλλά ζωή στα χρόνια σου"  ΜΠΛΕΖ ΠΑΣΚΑΛ

(Ή κι αλλιώς: Κάνε τη δική σου "Μεγάλη Επανεκκίνηση" )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου