Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

"UFOs and Nukes"


Σύνδεση
ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ:

 " Τις τελευταίες εβδομάδες το φαινόμενο των UFO παρουσιάζει έξαρση παγκοσμίως. Στην πλειοψηφία τους τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης κοινώς γνωστά ως ΜΜΕ τα οποία είναι κατευθυνόμενα από συγκεκριμένο κέντρο εξουσίας όπως όλοι γνωρίζουν φρόντισαν να λοιδωρίσουν το θέμα από την δεκαετία του 1980 ως σήμερα. Όμως πολλές ήταν οι φωνές που προέβαιναν σε αντίσταση και όσοι δεν είχαν μια καλή βάση με γνωριμίες για να προστατευτούν από τον οποιοδήποτε αφανισμό τους, (απειλές εκβιασμοί και δολοφονίες δημοσιογράφων και ερευνητών) κατάφεραν να επιβιώσουν και να παρουσιάσουν το θέμα σε ανεξάρτητα μπλογκ ευρείας κυκλοφορίας, σε εκπομπές συνήθως διαδικτυακές αλλά και τηλεοπτικές σε πολύ μικρότερα κανάλια πάντα υπό την κατεύθυνση
και καθοδήγηση των επικυριάρχων οι οποίοι φρόντιζαν να εμφανίσουν το θέμα με γνωστά φερέφωνα δημοσιογράφους που δεν είχαν καμία σοβαρότητα. Αντιθέτως οι ίδιοι φρόντιζαν πάντα να αυτογελοιοποιούνται ως μέρος του σχεδίου που εκτελούσαν. (Δεν αναφέρομαι σε δημοσιογράφους που έκαναν την δουλειά τους σωστά) ‘Ολη αυτή η κατάσταση φάνταζε στα μάτια μας ως ύποπτη και πολλοί πανεπιστημιακοί δεν μπορούσαν καν να αναφερθούν στα θέματα αυτά επειδή κινδύνευε άμεσα η καριέρα και η έδρα τους. Τι ήθελαν να κρύψουν άραγε; Τι και ποιούς κάλυπταν; Είχαν έρθει εξωγήϊνοι στην Γη και αν ναι από πού; Αν αυτά τα λεγόμενα ΑΤΙΑ τα οποία εμφανίζονταν κατά εκατοντάδες ήταν φτιαγμένα από τον άνθρωπο στην Γη τότε ο στρατός γιατί δεν τα γνώριζε; Ποιός είναι πίσω από όλα αυτά;
[...]  Περαιτέρω ετοιμάζουν στο Hollywood μιά πολύ μεγάλη παραγωγή που θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα σε ότι αφορά τα UFO και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Η παραγωγή λέγεται THE PHENOMENON και είναι από πολύ σημαντικούς συντελεστές στην οποία εμφανίζονται πολιτικοί στρατιωτικοί πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ και επιστήμονες. Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μαρτυρούν ακόμα και στο τρέηλερ ότι τα UFO κλείδωναν τους πυραύλους με πυρηνικά και σε κάποιες περιπτώσεις τους εξαφάνιζαν. Στο τρέηλερ είναι πολύ έντονη η ερώτηση όχι το αν υπάρχουν εξωγήινοι αλλά τι θέλουν εδω στην Γη. Για ποιό λόγο βρίσκονται εδώ!!! Γιατί ήρθαν; … "
Αποσπάσματα από το Η.Π.Α. – ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ – UFO – ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ – ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ …του Ναυσίνοου (28/4/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου