Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Tα ήξερες αυτά; - Είναι ένας πολύ παράξενος κόσμος! ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΟΥ?
Τα γονίδια που είναι πανομοιότυπα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, είναι το 99.9% του συνόλου τους. Αυτό υποδεικνύει πως το είδος μας είναι καινούργιο και πως είμαστε όλοι παραλλαγές ενός βασικού προτύπου που ζει διαμέσου όλων μας.
Το 40% των γονιδίων μας είναι πανομοιότυπο με τα γονίδια του νηματοειδή σκώληκα. Το 60% είναι πανομοιότυπο με αυτά μιας φρουτόμυγας, και το 90% των γονιδίων μας είναι πανομοιότυπα με αυτά των ποντικών, (γι’ αυτό χρησιμοποιούνται τόσο συχνά τα ποντίκια στα πειράματα).
 Τα γονίδια που είναι κοινά στους ανθρώπους και στους χιμπαντζήδες είναι 99% των συνολικών.
(Έχει διαπιστωθεί παρόλα αυτά μια μεγάλη διαφορά: οι άνθρωποι δεν διαθέτουν ένα συγκεκριμένο σάκχαρο στην επιφάνεια των κυττάρων, το οποίο όμως οι χιμπαντζήδες το έχουν).
223 από τα γονίδια μας, μένουν απαράλλαχτα από την εποχή που η Ζωή βρισκόταν στο επίπεδο των βακτηριδίων.
500 γονίδια των προ-ανθρώπων έχουν εξαφανιστεί. Πιθανολογείται πως αυτά τα γονίδια αντικαταστάθηκαν με τα γονίδια των κύριων αισθήσεων μας...
Περίπου το 8 ή 9 % από το DNA σου, προέρχεται από ιούς. Οι ιοί αυτοί εισέβαλλαν στα γονίδια των προγόνων σου και δεν έφυγαν ποτέ. (Πρόκειται για ξένη παρέμβαση στα γονίδια σου).
Κάθε ένα από τα κύτταρά μας, περιέχει σχεδόν δύο μέτρα DNA (!!!) περιτυλιγμένο μέσα του!....
Κάποιος θα έπρεπε να δακτυλογραφεί ασταμάτητα 60 λέξεις το λεπτό, για 8 ώρες την ημέρα, για να χρειαστεί περίπου 50 χρόνια απλώς για να δακτυλογραφήσει τον κώδικα του ανθρώπινου γονιδιόματος. ΤΙΤΑΝΙΕΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ!
Χιλιάδες Ιάπωνες ψαράδες αναφέρουν, ξανά και ξανά κατά τα τελευταία χρόνια, ότι συναντούν έναν όλο και πιο αυξανόμενο αριθμό από «θαλάσσια τέρατα»: γιγάντιες δηλητηριώδεις μέδουσες, μήκους πέντε έως είκοσι μέτρων, βάρους τετρακοσίων κιλών έως δύο τόνων. Ολόκληρα κοπάδια από αυτές, που φαίνεται να έχουν εμφανιστεί από το πουθενά στις Ιαπωνικές ακτές, χωρίς κανένα προηγούμενο...
Στις αινιγματικές αυτές τιτάνιες δηλητηριώδεις μέδουσες, που δηλητηριάζουν τα νερά στα οποία κολυμπούν, έχει δοθεί από τους Ιάπωνες το όνομα «Echizen Kurage».
Υπάρχουν πολλές δεκάδες δημοσιεύματα εφημερίδων κατά την τελευταία δεκαετία για αυτές τις τιτάνιες μέδουσες. Για παράδειγμα, οι Times του Λονδίνου σε δημοσιεύματά τους έχουν τονίσει ότι τα τέρατα αυτά έχουν αρχίσει να επηρεάζουν ανησυχητικά τα αποθέματα τροφής της Ιαπωνίας, που κατά κύριο λόγο είναι τα θαλασσινά είδη, τα οποία δεν μπορούν να ψαρευτούν –ή δηλητηριάζονται– εξαιτίας τους, ενώ τις περισσότερες φορές καταστρέφουν ολοσχερώς όλα τα δίκτυα των ψαράδων, των οποίων το
εισόδημα έχει μειωθεί στο μισό εξαιτίας των συνεχών περιστατικών...
Ο αριθμός αυτών των παράξενων τιτάνιων μεδουσών όλο και αυξάνεται, και σε πολλές περιοχές πρόσφατα έχει ξεπεράσει κατά εκατό φορές τον αναμενόμενο αριθμό εμφάνισης των συνηθισμένων μεδουσών. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εντοπίζονται και στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά και στις δυτικές ακτές της Αμερικής.
‘Ηδη μία μεγάλη Ιαπωνική εταιρία έχει αρχίσει να τις κυνηγά, όχι για να σώσει την χώρα από την καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου της, αλλά γιατί πιστεύεται ότι το κολλαγόνο των μεδουσών είναι ωφέλιμο για το δέρμα και την αντιγήρανση, ελπίζοντας έτσι να τις χρησιμοποιήσουν αναλόγως...Aλιευθέντα από το πολύ ενδιαφέρον και πληθωρικό περιοδικό του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ, το "Strange".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου