Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»


ΣΥΝΔΕΣΗ: The “Great Zero Carbon” Conspiracy

original article: 1,200 Scientists and Professionals Declare: “There is No Climate Emergency”  (18/8/2022)

Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»

Με επικεφαλής τον Νορβηγό βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής, καθηγητή Iβάρ Τζίβερ

" «Το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, πρασινίζοντας τη Γη. Το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας φυτικής βιομάζας. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, αυξάνοντας την απόδοση των καλλιεργειών παγκοσμίως».
Επιπλέον, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τυφώνες, πλημμύρες, ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή τις κάνει πιο συχνές. «Δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα», συνεχίζει η Διακήρυξη."

Χίλιοι διακόσιοι επιστήμονες και επαγγελματίες σε μια Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα συνυπογράφουν: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα».. Η επιστήμη του κλίματος έχει εκφυλιστεί σε μια συζήτηση που βασίζεται σε πεποιθήσεις, χρήματα και ακραίες ατζέντες, όχι σε υγιή αυτοκριτική επιστήμη..

Η πολιτική μυθοπλασία ότι οι άνθρωποι προκαλούν τις περισσότερες ή όλες τις κλιματικές αλλαγές και ο ισχυρισμός ότι η επιστήμη πίσω από αυτή την έννοια είναι «τακτοποιημένη», δέχτηκε ένα άγριο πλήγμα από τη δημοσίευση μιας «Παγκόσμιας Διακήρυξης για το Κλίμα» (WCD) που υπογράφηκε από περισσότερους από 1.200 επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο.

Δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα, λένε οι συγγραφείς, οι οποίοι προέρχονται από όλο τον κόσμο και με επικεφαλής τον Νορβηγό βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής, καθηγητή Iβάρ Τζίβερ. Λέγεται ότι η επιστήμη του κλίματος έχει εκφυλιστεί σε μια συζήτηση που βασίζεται σε πεποιθήσεις, όχι σε υγιή αυτοκριτική επιστήμη.

WCD-version-06272215121 Λήψη

Ένας άλλος κύριος συγγραφέας της δήλωσης, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Λίντζεν, χαρακτήρισε την τρέχουσα αφήγηση για το κλίμα “παράλογη”, αλλά αναγνώρισε ότι τα τρισεκατομμύρια δολάρια και η αδυσώπητη προπαγάνδα από ακαδημαϊκούς και ατζέντα που εξαρτώνται από επιχορηγήσεις - Οι καθοδηγούμενοι δημοσιογράφοι λένε επί του παρόντος ότι δεν είναι παράλογο.

Ιδιαίτερη οργή στο WCD επιφυλάσσεται για κλιματικά μοντέλα. Το να πιστεύεις στο αποτέλεσμα ενός κλιματικού μοντέλου σημαίνει να πιστεύεις αυτό που έχουν βάλει οι κατασκευαστές μοντέλων. Τα κλιματικά μοντέλα είναι πλέον κεντρικό στη σημερινή συζήτηση για το κλίμα και οι επιστήμονες το βλέπουν ως πρόβλημα. «Θα πρέπει να απελευθερωθούμε από την αφελή πίστη στα ανώριμα κλιματικά μοντέλα», λέει το WCD. «Στο μέλλον, η έρευνα για το κλίμα πρέπει να δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρική επιστήμη».

Από τότε που αναδύθηκε από τη «Μικρή Εποχή των Παγετώνων» γύρω στο 1850, ο κόσμος έχει θερμανθεί σημαντικά λιγότερο από ό,τι είχε προβλέψει η IPCC με βάση τις μοντελοποιημένες ανθρώπινες επιρροές. «Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του μοντελοποιημένου κόσμου μας λέει ότι απέχουμε πολύ από το να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή», σημειώνει το WCD.

Η Διακήρυξη είναι ένα γεγονός τεράστιας σημασίας, αν και θα αγνοηθεί από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν έκκληση για περισσότερο ρεαλισμό στην επιστήμη του κλίματος.

Στην Ιταλία, ο ομότιμος καθηγητής που ανακάλυψε την πυρηνική αντιύλη Αντονινο Ζικίσι οδήγησε πρόσφατα 48 τοπικούς καθηγητές επιστήμης να δηλώσουν από κοινού ότι η ανθρώπινη ευθύνη για την κλιματική αλλαγή είναι «αδικαιολόγητα υπερβολική και οι καταστροφικές προβλέψεις δεν είναι ρεαλιστικές». Κατά την επιστημονική τους άποψη, «η φυσική παραλλαγή εξηγεί ένα σημαντικό μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη που παρατηρείται από το 1850». Ο καθηγητής Ζικίσι έχει υπογράψει το WCD.

Η Διακήρυξη σημειώνει ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει για όσο διάστημα υπάρχει ο πλανήτης, με φυσικές ψυχρές και θερμές περιόδους. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης», συνεχίζει. Τα κλιματικά μοντέλα έχουν πολλές ελλείψεις, λέει, «και δεν είναι καθόλου εύλογα ως εργαλεία παγκόσμιας πολιτικής».

Κατακεραυνώνουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά αγνοούν τυχόν ευεργετικές επιπτώσεις. «Το CO2 δεν είναι ρύπος», λέει. «Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, πρασινίζοντας τη Γη. Το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας φυτικής βιομάζας. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, αυξάνοντας την απόδοση των καλλιεργειών παγκοσμίως».

Επιπλέον, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τυφώνες, πλημμύρες, ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή τις κάνει πιο συχνές. «Δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα», συνεχίζει η Διακήρυξη.

«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι με την επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται για το 2050», αναφέρει, προσθέτοντας ότι στόχος της παγκόσμιας πολιτικής πρέπει να είναι «η ευημερία για όλους» παρέχοντας αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια ανά πάσα στιγμή. «Σε μια ευημερούσα κοινωνία, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι καλά μορφωμένοι, τα ποσοστά γεννήσεων είναι χαμηλά και οι άνθρωποι νοιάζονται για το περιβάλλον τους», καταλήγει.

Το WCD είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η «σταθερή» φαντασίωση γύρω από την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής καταρρέει γρήγορα. Πέρυσι, ο Στίβεν Κόνιν, υφυπουργός Επιστημών στην κυβέρνηση Ομπάμα, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Unsettled στο οποίο σημείωσε ότι, «Η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να κάνει χρήσιμες προβλέψεις σχετικά με το πώς θα αλλάξει το κλίμα τις επόμενες δεκαετίες, πολύ λιγότερο ποιες θα είναι οι ενέργειές μας».

Σημείωσε επίσης ότι η άκαμπτη διάδοση της ιδέας ότι η κλιματική αλλαγή είναι διευθετημένη υποτιμά και παγώνει την επιστημονική επιχείρηση, «καθυστερώντας την πρόοδό της σε αυτά τα σημαντικά θέματα».

Το 2020, ο μακροχρόνιος πράσινος ακτιβιστής Μίκαελ Σέλενμπέργξερ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Αποκάλυψη ποτέ », στην οποία είπε ότι πίστευε ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον τα τελευταία χρόνια είχε «ξεφύγει εκτός ελέγχου». Πολλά από αυτά που λένε στους ανθρώπους για το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, είναι λάθος, έγραψε.

Φυσικά, οι πράσινοι εξτρεμιστές στον ακαδημαϊκό χώρο, την πολιτική και τη δημοσιογραφία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εντολή και τον έλεγχο που επιθυμούν μέσω μιας πολιτικής Net Zero. Στο τέλος, η στρεβλή άποψή τους για την επιστημονική διαδικασία θα εξασθενίσει, αφήνοντας ένα ίχνος από γελοίες προβλέψεις για τον Αρμαγεδδώνα και ακόμη περισσότερα αποτυχημένα πειράματα στον οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο της σκληρής αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου