Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Για τα τελευταία γεγονότα, με τις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδοτούν, στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας (και συμμάχων της) vs "Συλλογικής Δύσης και ΝΑΤΟ"......


{ΣΥΝΔΕΣΗ με τα όσα απερίγραπτα καταδεικνύονται στο πολύ σκληρό video (18+) στην ροή αυτής της ανάρτησης: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΕΟΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ + Διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια γνωστότατου αμερικανικού συστημικού δικτύου: «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία * » }

Για τα γεγονότα των πρώτων ημερών αυτής της εβδομάδας:

" Η ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία από τις ουκρανικές υπηρεσίες ήταν το «ορόσημο» το ο οποίο σε συνδυασμό με τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς – είτε από πυροβολικό είτε με πυραύλους HIMARS σε θέσεις υπό ρωσικό έλεγχο (ή και εντός ρωσικής επικράτειας) – ώθησε την Μόσχα να αποφασίσει να χτυπήσει ανηλεώς τις ουκρανικές υποδομές ώστε το κράτος αυτό να μην μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά κατά των δυνάμεων της στα ουκρανικά μέτωπα.
 Τα ουκρανικά και επί της ουσίας δυτικά πλήγματα στους αγωγούς Nord Stream και στην γέφυρα της Κριμαίας ήταν πλήγματα πίσω από τις αμυντικές γραμμές και σε μη στρατιωτικούς στόχους, που σημαίνει πως πλέον πρόκειται για «τρομοκρατικά χτυπήματα» και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.
 Καθόλου τυχαία η επικέντρωση σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που ήδη ενισχύονται στα ουκρανικά μέτωπα, θα περάσουν στην επόμενη φάση η οποία είναι η πλήρης απελευθέρωση των εδαφών υπό ουκρανική κατοχή στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουγκάνσγκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας.
 Οι Ρώσοι μετά την ενσωμάτωσή τους στην ρωσική επικράτεια θεωρούν τους Ουκρανούς ως εισβολείς στις περιοχές αυτές και θα κάνουν ότι χρειάζεται για να φύγουν.
 Αυτό σημαίνει Total War και ολική καταστροφή του αντιπάλου μέχρι αυτός να δηλώσει παράδοση.
Επιλεγμένο απόσπασμα από άρθρο ΕΔΩ (Oι Ρώσοι χτυπούν μαζικά σε όλη την ουκρανική επικράτεια – «Κόλαση» στην Οδησσό από ρωσικούς Κalibr & ιρανικά drones ...Η ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς «άλλαξε» την Μόσχα)

Σήμερα το πρωί (10/10/2022η Ρωσία με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις χτύπησε το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις προκαλώντας ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ καταστροφές στις υποδομές, που είχε σαν αποτέλεσμα πολύ μεγάλες διακοπές ρεύματος και νερού. Συγκεκριμένα χτυπήθηκαν 3 τουλάχιστον εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, σιδηροδρομικές υποδομές και βιομηχανικές περιοχές. Επίσης χτυπήθηκε από το ωστικό κύμα και το Γερμανικό προξενείο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία αντίδραση… Οι επιθέσεις ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΣΑΦΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ…

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως στην Ρωσία υπήρχε μεγάλη απορία γιατί τόσο καιρό δεν είχαν χτυπηθεί οι υποδομές της Ουκρανίας για να γονατίσει ο μηχανισμός της μέσα σε μερικές εβδομάδες. Κάτι που έχουν κάνει συνεχώς οι Νατοϊκές δυνάμεις στις πολεμικές επιχειρήσεις σε Σερβία και Ιράκ… μετά μπαίνει ο στρατός για φωτογραφίες σέλφι… Η Ρωσία και προφανώς ο Πούτιν ήθελε η στρατιωτική επιχείρηση να μην καταστρέψει υποδομές και να μην έχει θύματα πολίτες. Ότι άλλο υποστηρίζεται είναι προπαγάνδα. Για αυτό άλλωστε είχε σημαντικό αριθμό απωλειών σε στρατό με τις επιχειρήσεις.

Σε πολλές περιοχές οι στρατιωτικές δυνάμεις (πχ Μαριούπολη) πηγαίναν σπίτι-σπίτι για να καθαρίσουν την περιοχή. Δυστυχώς, οι δυτικοί και η ηγεσία του Ζελένσκι παρερμήνευσαν την πρόθεση του Πούτιν σε μια ήπια επίθεση ΚΑΘΑΡΑ στρατιωτικών δυνάμεων. Μετά τα καραγκιοζιλίκια με τις δηλώσεις Ζελένσκι και του επιτελείου του για την γέφυρα της Κριμαίας, ήρθε η σημερινή απάντηση, και όπως ανέφερε και ο Μεντβέντεφ, αυτό είναι μόνο η αρχή… Στη δύση πρέπει να σκεφτούν από εδώ και στο εξής ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…

Η μόνη εξουδετέρωση θα είναι η δική τους, αν συνεχίσουν να πιστεύουν πως είναι δυνατόν να τα βάλουν με την Ρωσική ισχύ, η οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 10% ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ, ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ… Για την Ουκρανική ηγεσία δεν υπάρχει σωτηρία… θα καταστρέψουν τη χώρα τους και θα ψάχνουν να κρυφτούν…

Eπιλεγμένο απόσπασμα από άρθρο ΕΔΩ

Όσο για αυτά που δεν συμφέρουν τα Δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ για την ακρίβεια...) να βγαίνουν στο φως του ήλιου:


Απόσπασμα: Ο Ουκρανός νεοναζί Zhorin από το Τάγμα Αζόφ έδειξε πλάνα από τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού του Kupyansk/ Κουπιάνσκ που ανέκτησαν πρόσφατα οι καθεστωτικοί Κιέβου στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ομαδική εκτέλεση Ρωσόφωνων πολιτών. Ομαδικός τάφος… Τουλάχιστον 10 άνθρωποι οι περισσότεροι νέοι υπάρχουν και κοπέλες στοιβάζονται νεκροί. Έχουν εκτελεστεί έχουν δεμένα τα χέρια και κάποιοι φέρουν κουκούλες. Πετούν τα άψυχα κορμιά από ύψος στον κρατήρα-ομαδικό τάφο.[...]Όπως και σε άλλες πόλεις που ανακαταλήφθηκαν, οι Ναζί πραγματοποίησαν εκκαθαρίσεις. Υπάρχουν αναφορές ότι οι νεκροί είναι δάσκαλοι …. Οι δάσκαλοι ρώσικης γλώσσας στοχοποιήθηκαν και έπεσαν θύματα υπέρμετρης βίας από Ουκρανούς στα μέρη που ανακατέλαβαν. Αυτός και η μονάδα του σκοτώνουν οποιονδήποτε φιλο-Ρώσο εδώ και αρκετό καιρό. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου