Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Καλώς ορίσατε στον θαυμαστό γενναίο κόσμο του 5G


Έρχεται ως το 2020 η νέα εποχή τεχνολογικού παραδείσου για όλη την ανθρωπότητα! Αγαλλίαση! Απογείωση! Εκεί όπου οι πολύ υψηλές συχνότητες παρακολούθησης των πάντων αποκτούν μία εξωφρενικών δυνατοτήτων αναβάθμιση. Η τεχνολογική "επανάσταση" δημιουργίας ενός τεράστιου δικτύου-αράχνης που κανείς και τίποτα δεν ξεφεύγει από τον πανίσχυρο ιστό της, κι ενός επικοινωνιακού και υπολογιστικού πακέτου, εντός κι εκτός σπιτιού, που κανένας -θέλει δεν θέλει- δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Καλωσόρισμα, σου αρέσει δεν σου αρέσει, - οι αποφάσεις από τα "μεγάλα κεφάλια" και κεφάλαια έχουν προ πολλού παρθεί- στον κόσμο του 5G: του υπέρτατου Μεγάλου Αδελφού και  συγχρόνως από το πουθενά μπάτσου ή και εκτελεστή, που καθηλώνει ακόμα και μέσα στην οικία του τον στοχευμένο "ύποπτο", λόγω και των πολύ εξελιγμένων αστυνομο-μιλιταριστικών εφαρμογών του.

Αλλά ας δούμε αρχικά με τι υποσχέσεις και ενθουσιασμό μάς πλασάρεται το 5G, που αρχής γενομένης των "Ηνωμένων Εταιρειών Αμερικής", θα κατακλύσει ολόκληρη τη διαπλανητική, αθεράπευτα καταναλωτική, εικονική πραγματικότητα που αντικατέστησε την ύπαρξη. Με παρενθέσεις και υπογραμμίσεις που αφορούν άμεσα, ποικιλοτρόπως και καταλυτικά  ζητήματα ιδιωτικού απόρρητου και ατομικών δικαιωμάτων ή καλής υγείας του οργανισμού, λόγω κατάστασης π.χ. του ανοσοποιητικού ή ζωτικών οργάνων από διαρκή και πανταχόθεν βομβαρδισμό ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας "απίστευτα υψηλής συχνότητας" . Ζητήματα που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί με την πρώτη ανάγνωση :
"Η νέα εποχή στον κόσμο του διαδικτύου πλησιάζει. Το 5G βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και διαμηνύει πως με τις απίστευτα υψηλές ταχύτητές του σύντομα θα αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα τις ζωές μας προς το καλύτερο.
Το 5G θα αποτελέσει τη κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Αμάξια χωρίς οδηγό, εικονική πραγματικότητα, «έξυπνες» πόλεις, ρομπότ, όλα θα χρειάζονται το δίκτυο 5G για να λειτουργήσουν. Το νέο δίκτυο υπόσχεται να ανοίξει τον δρόμο για καινούργιες χειρουργικές επεμβάσεις, ασφαλέστερη μετακίνηση και πιο άμεση επικοινωνία.

Τι είναι όμως το 5G;

5G ονομάζεται, λοιπόν, η νέας γενιάς τεχνολογία ασύρματου δικτύου, η οποία αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα της  διαδικτυακής σύνδεσής σας κατά δέκα φορές σε σχέση με τον προκάτοχό της, το 4G. Η εν λόγω ταχύτητα θα αρκεί για να βλέπετε ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάσετε μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα,  -αλήθεια, δεν μας έλεγαν τόσα χρόνια ότι είναι παράνομο το κατέβασμα ταινιών και επισύρει κυρώσεις;-  όταν με το 4G, θα χρειαζόσασταν περίπου έξι λεπτά.Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα διαθέτει έξτρα χωρητικότητα, κάτι που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών στο ίδιο δίκτυο.
 Αλλά το 5G προορίζεται για μεγαλύτερα πράγματα από έξυπνα τηλέφωνα. Αισθητήρες, θερμοστάτες, αμάξια, ρομπότ και άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας θα συνδέονται στο 5G. Το παλιότερο δίκτυο 4G δεν έχει το απαιτούμενο εύρος ζώνης για να διαχειριστεί τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που μεταδίδουν οι εν λόγω συσκευές. -Με άλλα λόγια την βάψαμε: έρχεται καταιγίδα εγκατάστασης νέων κεραιών παντού, όπως θα δούμε και παρακάτω!- Επιπρόσθετα, το 5G θα
μηδενίσει τη χρονοκαθυστέρηση μεταξύ των συσκευών και του διακομιστή που επικοινωνεί. Για αμάξια που οδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη, αυτό σημαίνει συνεχή επικοινωνία μεταξύ του οχήματος, των άλλων οχημάτων, των κέντρων δεδομένων και των εξωτερικών αισθητήρων.
Για να τα πετύχει όλα αυτά, το 5G θα μεταδίδεται μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων απίστευτα υψηλής συχνότητας. Μεγαλύτερη συχνότητα ισούται με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κύματα δεν μπορούν να περάσουν από τοίχους, παράθυρα ή οροφές και όσο περισσότερο ταξιδεύουν, τόσο περισσότερο αποδυναμώνονται  -Θα δούμε
αργότερα στο βίντεο πόσο αναγκαίο είναι αυτό το "πέρασμα" για το φακέλωμα ακόμα και των κατοικίδιων- Αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες παροχής ασύρματου διαδίκτυού, θα πρέπει να εγκαταστήσουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, μικρές κεραίες αναμετάδοσης σε κάθε φανάρι, σε κάθε πλευρά κτηρίου και ίσως ακόμα και σε κάθε δωμάτιο. - Ξαναδιαβάστε αυτό το τελευταίο και αν μπορείτε αφήστε την φαντασία σας να στήσει το εύρος της εικόνας της τεχνολογικής δυστοπίας που έρχεται, σε συνάρτηση και με τους παρακάτω συνδέσμους, για την μέχρι τώρα δυστοπική πραγματικότητα και κάποιες άλλες φιλόδοξες επιδιώξεις της -
 οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από την Καθημερινή

Χρήσιμοι σύνδεσμοι ανάλογων προβληματισμών, αν και πιο "ελαφριών" σε σχέση με την άβυσσο που έρχεται για να μας καταπιεί όλους και να μας κάνει το update της ζωής μας, μονίμως διψασμένης για πιο "διευκολυντική" τεχνολογία, που χωρίς αυτήν μας πείθουνε -ή έπεισαν- ότι είμαστε ανήμποροι και.. ανύπαρκτοι σαν οντότητες:
  Και το παρακάτω βίντεο έρχεται για να τα χαλάσει όλα με όσα παραθέτει και με τους προβληματισμούς κόντρα στην "πρόοδο" του ανθρώπινου smartgadgetόπληκτου είδους. Ειδικά πάνω σε ένα τέτοιο θαύμα που μας χαρίζουν απλόχερα οι εταιρικοί μας πατέρες. Σαν τον επικεφαλής της FCC που μιλάει με απίστευτο, όπως θα παρακολουθήσουμε, κυνισμό αλλά και αλαζονία, για μια τεχνολογία που είναι μονόδρομος και θα ισχύσει ή μάλλον θα επιβληθεί, χωρίς να λογαριάζει ενστάσεις, αντιδράσεις, διαφωνίες, επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις. Είναι θέλημα "θεών" και τεχνολογικού τους λόγου, αυτών που μεταχειρίζονται τους λαούς σαν ιδιόκτητα χειραγωγήσιμα κοπάδια ηλίθιων υπηκόων.



  Τι κι αν οι στρατιωτικές -κι εκπληκτικές, να το παραδεχτούμε-  εφαρμογές της νέας τεχνολογίας την καθιστούν ύποπτη στα χέρια των ακόμα πιο ύποπτων μυστικοπαθών υπηρεσιών, "εθνικής αν-ασφαλείας", για πολύ πιθανή προβοκάτσια -βάσει στοιχείων και γελοίων επίσημων εξηγήσεων-  που οδήγησε σε τρομοκρατικά σοκ κι αιματηρές στρατιωτικές επεμβάσεις και κουρέλιασμα δικαιωμάτων κι ελευθεριών, χάριν της παγκόσμιας αστυνομοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών και πολυεθνικών συμφερόντων..Τι κι αν οι "πολύ υψηλές συχνότητες" της super τεχνο-απογείωσης επηρεάζουν τη δομή των κυττάρων ανθρώπων, ζώων και φυτών, διαταράσσοντας, μεταλάσσοντας και ουσιαστικά αποδομώντας ολόκληρα οικοσυστήματα.. Τι και αν ο όρος "ιδιωτικότητα" μεταλάσσεται κι αυτός σε "ξέφραγο αμπέλι" για πολλά μάτια και διάφορες υπηρεσίες κι εταιρείες..
 Τι κι αν τόσα άλλα πέφτουν σαν βροχή προεκτάσεων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων; Εξαρτημένων και νοσούντων από μια τεχνολογία ουσιαστικά σάρωσης των κοινωνιών τους και μετατροπής τους σε μια κολοσσιαία φυλακή. Καλωδιωμένης στον "κεντρικό υπολογιστή" και στα programmes ορθής σκέψης του μετάνθρωπου που κατασκευάζεται, cyborg κουλτούρας κι αισθητικής - λινκ: The Very Bizarre Gucci Fashion Show - και ευφυούς κοινωνικής μηχανικής από τα πολύ πάνω, τοξικής και θανάσιμης διατροφής των από κάτω, αναβαθμισμένης διαστροφής, ασύρματης επικοινωνίας των κρατούμενων, 25ωρης στο 24ωρο παρακολούθησής τους και τσιπαρισμένης υπόστασής τους -Το τέλος της εποχής του ανθρώπου όπως τον ξέραμε, οι παλιότεροι τουλάχιστον..-:

 Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου