Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

" το οφείλουμε στην ανθρωπότητα την ίδια.."Άραγε η ανθρώπινη ανάγκη για έρευνα και αποκαλύψεις είναι γενετικό χαρακτηριστικό; Αφορά τη διασφάλιση συνέχισης ύπαρξης του είδους ή μήπως, δευτερευόντως, αποτελεί ατομικό εξελικτικό πλεονέκτημα του φορέα της; Δηλαδή αφορά έμφυτη φυλετική ανάγκη ή είναι προσωπικό χαρακτηριστικό;
 Όπως και να'χει είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να συνοδεύσει το ανθρώπινο είδος ως το κατώφλι της αθανασίας. Ευρύτερα,σημαντικό τμήμα του πληθυσμού ήδη έχει ακούσει τα καμπανάκια κινδύνου που προειδοποιούν για την επισφαλή θέση της ανθρωπότητας στη Γη. Αφορούν επικίνδυνα συμπτώματα βιολογικής διαφοροποίησης, κοινωνικής οπισθοδρόμησης, ανθρωπογενούς περιβαλλοντικής ανισορροπίας και άλλα ποικίλα και δυσοίωνα.
 Ελάχιστοι μπορούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις για την επιβίωσή μας, διότι, εκτός των άλλων, η διαδικασία αυτή εμπεριέχει κβαντικά άλματα.
Όπως ακριβώς και οι ανακαλύψεις!
 Όμως, όσο θεατές και αν είμαστετης όλης πορείας της φυλής, υπάρχουν κάποιες σχετικές κινήσεις τις οποίες μπορούμε να κάνουμε, για τη στήριξη αυτής της υπόθεσης. Συνειδητά και αποφασιστικά:

  •  Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους πρωτοπόρους, όταν εμείς δεν μπορούμε να πρωτοπορήσουμε.
  • Εάν πρωτοπορήσουμε, δεν κλείνουμε το δρόμο στους επόμενους - το αντίθετο.
  • Αν πάλι είμαστε λήπτες των ωφελημάτων τέτοιων διαδικασιών, στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια, πηγαίνοντας κόντρα στην εντροπία που επιζητά τη στασιμότητα.
  • Πηγαίνουμε κόντρα στο σκοταδισμό και στην οπισθοδρόμηση και αφού βεβαιωθούμε αν πράγματι μας ωφελεί ο νεωτερισμός, τον διαδίδουμε διακριτικά έτσι ώστε να μη γίνει στόχος του όχλου.

Το οφείλουμε στους προηγούμενους, στους επόμενους, στην ανθρωπότητα την ίδια. Διότι χωρίς αυτή την τάση, ο αφανισμός της φυλής είναι μονόδρομος. Και ποιος θέλει να είναι συνυπεύθυνος της καταστροφής;


της Χριστίνας Σαββανή (από το εισαγωγικό σημείωμα του "Nimbus" τεύχος 12, καλοκαίρι του 2016) εκδότριας του περιοδικού Nimbus, ενός "μικρού θησαυρού" για όσους επιζητούν την ικανότητα του βλέπειν, αυτού "με άλλα μάτια", και για τους ένθερμους αναζητητές της λεγόμενης αιρετικής ή "μυστικής ροής" πληροφοριών. Αυτών δηλαδή που κάνουν τη διαφορά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας ή πραγματικοτήτων που μας περιβάλλουν, σαν νέφη πιθανοτήτων ή κυματοσυναρτήσεων που περιμένουν την κβαντική τους κατάρρευση..

Ο τίτλος αυτής της ανάρτησης είναι από εμάς.

Χρήσιμες συνδέσεις με τα παραπάνω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου