Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

"Υπάρχουν κόσμοι..."Υπάρχουν κάποιοι κόσμοι μυστικοί. Κόσμοι που δεν έχουν φανερωθεί ποτέ, διότι κανείς δεν μίλησε ποτέ γι αυτούς.
Φτιαγμένοι στα βάθη της ψυχής και στα απάτητα του νου.

Θα ήθελα να τους γνωρίσω όλους. Όμως θα έπρεπε να ζω αιώνια. Να είμαι αθάνατη. Ο χρόνος μου να είναι άπειρος... να μην ξεπλένομαι στην λήθη.

Αθάνατη...
Πόσο απαλά βγαίνει αυτή η λέξη! Όταν την λες αργά και με συνείδηση, νιώθεις να γλιστρά ο ήχος προσεχτικά, μην σπάσει καθώς βγαίνει στο φως.
Αθθθθθθθθθθ.... άνεμος απαλός γεννιέται από την ανάσα και παίρνει υπόσταση με την βοήθεια της γλώσσας και της άνω γνάθου.

Και οι θεοί, λέει, ζήλεψαν τον άνθρωπο για την θνητότητα του...
Ποτέ δεν το πίστεψα αυτό.
Ο φθόνος τους κάτι άλλο έκρυβε.
Ποια κληρονομιά του, άραγε, πόθησαν τόσο πολύ που σημάδεψε το αγνό τους και τους έκανε κι αυτούς να διανύουν κύκλους;

Χμ...
Υπάρχουν κάποιοι κόσμοι μυστικοί...
Και είναι όμορφοι, πολύ...
Φτιαγμένοι στης ψυχής τα βάθη και στα απάτητα του νου...

« Μαμά...; Ποιος είναι ο δικός σου θεός;»
Πώς να απαντήσεις σε ένα πλάσμα που κρέμεται από τα χείλη σου;
Πώς να απαντήσεις χωρίς να αγγίξεις το αυθεντικό της ψυχής...
Ευθύνη η κάθε λέξη. Μεγάλη ευθύνη. Βάρος δυσβάσταχτο.

Αναρωτιέμαι πώς το έκανε εκείνη...
« Να είσαι πάντα Εσύ. Μην γίνεις καθρέφτης. Δεν είσαι καθρέφτης... Να μετράς τις χούφτες ξεχωριστά. Άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες. Άλλες κλειστές κι άλλες ανοιχτές σαν να προσεύχονται.»

Τα λόγια της έβρισκαν δρόμο μέσα μου. Ήξεραν πού να πάνε.
Το δύσκολο δεν είναι να τα λες.
Το δύσκολο είναι να βρίσκεις τους σωστούς δρόμους, για να τα αφήσεις ελεύθερα.
Ίσως γι αυτό τόσα κρυμμένα μυστικά.

« Μαμά...; Τι χρειάζεται ο κόσμος για να γίνει καλύτερος;»
«Αγάπη...» λέει η αδελφή...
« Όλοι αγαπάνε. Για δες όμως; Ούτε εσένα σου αρέσει αυτός ο κόσμος! Μαμά; Πες εσύ!»

Υπάρχουν κάποιοι κόσμοι μυστικοί...
Και είναι όμορφοι, πολύ...
Φτιαγμένοι στης ψυχής τα βάθη και στα ανείπωτα του νου...

Αν ειπωθούν... θα εμπνεύσουν άραγε;

Αιθηρόη

το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου