Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ancient Mass Child Sacrifice May Be World's Largest (...αρχαιολόγοι στο Περού λένε ότι ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο χώρο ταφής τελετουργικών θυσιών παιδιών στην Ιστορία!.)

 

GABRIEL PRIETO/NATIONAL GEOGRAPHIC
photo ("Peru child sacrifice discovery may be largest in history")

ΑΡΘΡΟ του nationalgeographic : Exclusive: Ancient Mass Child Sacrifice May Be World's Largest. "More than 140 children were ritually killed in a single event in Peru more than 500 years ago. What could possibly have been the reason? " ("Περισσότερα από 140 παιδιά σκοτώθηκαν τελετουργικά σε ένα μόνο γεγονός στο Περού πριν από περισσότερα από 500 χρόνια. Ποιος θα μπορούσε να ήταν ο λόγος;")

(Άραγε, τέτοια ή έστω εμπνευσμένα από εκείνα τα αρχαία, παρεμφερή ... "τελετουργικά" είναι ποτέ δυνατόν να...γίνονται και στις μέρες μας;)

Σχετικό κείμενο στο ελληνικό web:

Οι αρχαιολόγοι στο Περού λένε ότι ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο χώρο ταφής θυσιών παιδιών στον κόσμο.

Από το 2016, έχουν βρεθεί τα σκελετικά υπολείμματα τουλάχιστον 227 παιδιών. Τα πτώματα θάφτηκαν πριν από 600 έως 800 χρόνια στην παράκτια έρημο βόρεια της Λίμα κατά την περίοδο Chimú. Η προκολομβιανή κοινωνία άκμασε μεταξύ 914 και 75 μέχρι να κατακτηθεί από την Αυτοκρατορία των Ίνκας. Τα πτώματα, θαμμένα με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρέθηκαν κοντά σε αυτό που τότε ήταν αγαπημένο λιμάνι. Ομαδικός τάφος λέει μια σκοτεινή ιστορία.

Ο μολύβδινος ανασκαφέας λέει ότι ο χώρος μοιάζει με κοντινούς ταφικούς χώρους, όπου θάφτηκαν μεγάλες ομάδες παιδιών αφού οδηγήθηκαν στην ακτή και μαχαιρώθηκαν στο στήθος ένα προς ένα. Τα θύματα εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 4 και 14 ετών όταν σκοτώθηκαν και μερικά από τα πτώματα είχαν ακόμη ίχνη δέρματος και μαλλιών. Λέει επίσης ότι τα παιδιά ήταν πιθανότατα θυσία στους θεούς που έλεγχαν το φαινόμενο Ελ Νίνιο, ελπίζοντας για την αποφυγή καταστροφικών καταιγίδων.

Αυτή η ανασκαφική ομάδα έχει αποκαλύψει 95 πτώματα μόνο φέτος και οι ανασκαφείς δεν έχουν ολοκληρώσει την αναζήτησή τους. Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σκελετοί που περιμένουν να ανακαλυφθούν».  

κείμενο από ΕΔΩ

Σύνδεση: 
" UNITED NATIONS GLOBAL SEX TRAFFICKING EXPOSED BANNED YOUTUBE VIDEO " (Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου