Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Ποια εμπιστοσύνη να δείξεις στον άνθρωπο;

[…] Έχει ο άνθρωπος θυσιάσει έναν ολόκληρο νοήμονα πλανήτη, στην σιωπή της εξαπάτησης, προσπαθώντας δήθεν να σταματήσει, ένα ραδιενεργό ολοκαύτωμα που η απληστία και η αμέλειά του ετοιμάζονται να προκαλέσουν. Έχει ικανοποιήσει τις δηλητηριώδεις πολυεθνικές του εγκλήματος των ΓΤΟ {= Γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ή μεταλλαγμένων} καταστρέφοντας την βιοποικιλότητα στην φύση, θεσπίζοντας νόμο υπέρ των αποστειρωμένων και δολοφονικών σπόρων, καταστρέφοντας την Γη. Οι άνθρωποι σκότωσαν τις μέλισσες συνεχίζοντας να μολύνουν τα λουλούδια και τις καλλιέργειες με ισχυρά καρκινικά ζιζανιοκτόνα. Έχουν σκοτώσει τις αξίες της Αρχαίας Ελληνικής Αριστοκρατικής, Δημοκρατικής πολιτικής θέτοντας τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους κάτω από τις μαριονέτες που διευθύνονται από τις μαφιόζικες τράπεζες και την διεθνή μαστροπεία. Έχουν πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία των εθνών τους, σε μερικές ιδιωτικές εταιρείες για μια χούφτα δολάρια.

Οι άνθρωποι σκότωσαν τον Λόγο (Λογική) τον Νόμο (Νέμεσις) και τις Αισθήσεις τους (Πνεύμα) δημιουργώντας μεταρρυθμίσεις χρήσιμες μόνο για να ισοπεδώσουν μια ολόκληρη γενιά στην έκφυλη βαρβαρική ζωή, χωρίς πολιτισμό κι αξίες. Σκότωσαν την Φαντασία και τον Ενθουσιασμό με την τυποποίηση των απολαύσεων της ζωής σε μια έκφυλη τηλεοπτική μορφή. Έχουν παραμορφώσει το Σύνταγμα, την κόρη της θυσίας των προγόνων τους, που θυσιάστηκε γι’ αυτούς στον βωμό της Πατρίδας και της Δημοκρατίας. Έχουν σκοτώσει το δικαίωμα να εργάζονται και να φροντίζουν τους φτωχότερους, εγκαταλείποντας τους σε ένα προκαθορισμένο πεπρωμένο ενώ οι ίδιοι δουλεύουν σαν δούλοι.

Έχουν τυποποιήσει το εμπόριο, τα τρόφιμα, ακόμα και το συναίσθημα, την χαρά και το γέλιο στους Νόμους της Παγκόσμιας Αγοράς (Μαφίας). Κατασκευάζουν μηχανές πολέμου κι εγκαθιστούν γίγαντες κεραίες στα δάση κοντά στα σπίτια τους, θυσιάζοντας τις νεότερες γενιές σε έναν αόρατο, οδυνηρό θάνατο, στο όνομα της «καλύτερης επικοινωνίας». Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται τις μηχανές πολέμου γιατί έπαψαν να επικοινωνούν, μα δεν το ξέρουν, αφού θεωρούν τα ορνιθοσκαλίσματα, τα μουγκανίσματα και τους βρυχηθμούς τους ως επικοινωνία. Κάθε μέρα, τα παιδιά τους αναπνέουν την δική τους δόση αόρατου δηλητηρίου που σηματοδοτεί την ασθένεια, τον πόνο και την ταλαιπωρία στην ζωή τους. Θάψαν τα δηλητηριώδη τους απομεινάρια δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στα τακτοποιημένα τους προάστια ή τα κάψαν δίπλα στον καλλιεργημένο κήπο τους.

Διαστρέψανε την αποστολή του γιατρού, υποβαθμισμένη από το πρωτόκολλο που υπαγορεύει ενδιαφέρον, το οποίο θέλει την χημειοθεραπεία ως το μόνο φάρμακο. Έχουν καταδικάσει ένα πλήθος παιδιών σε χρόνιες ασθένειες εισάγοντάς τους εμβόλια και υποβάλλοντας τα σε ένα δηλητηριώδες κοκτέιλ με βάση τον υδράργυρο, το σκουαλένιο, την φορμαλδεΰδη το αλουμίνιο κι άλλες εξαιρετικά επιβλαβείς χημικές ουσίες και κάνανε το ανοσοποιητικό τους σύστημα σμπαράλια, εξαλείφοντας τις καλές ασθένειες, τα ωφέλιμα μικρόβια, αλλά όχι τις κακές. Οι άνθρωποι τρομοκρατούν τους ανθρώπους στο όνομα των τεράστιων επιδημιών που κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο εργαστήριο και για τις οποίες έχουν ήδη οι Μαφίες ετοιμάσει το αντίδοτο. Δίνουν αγελάδες να τρώνε άλλες αγελάδες που τις ‘κάναν αλεύρι, αντί για φρέσκο σανό και κάθε μέρα προσφέρουν αναβολικά στα πιάτα των παιδιών τους, τα στεροειδή, τα αντιβιοτικά και τις ασπιρίνες που κρύβονται στα κοτόπουλα και τα βόδια. Εχουν γεμίσει τις τσάντες τους με παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη που τα δίνουν στα παιδιά τους και τα καταπίνουν οι ίδιοι, σαν καραμέλες. Πουλάνε δηλητήριο αρουραίων στα σούπερ μάρκετ και το ονομάζουν γλυκαντικό.

Ποια εμπιστοσύνη να δείξεις στον άνθρωπο; Δεν γνωρίζει πλέον αν στις εκλογές ψηφίζει για την νέα κυβέρνηση ή για την ανανέωση της κορυφής του τρούλου της μαφίας, που μοιάζει όλο και περισσότερο με μια μυθοπλασία που αναμιγνύεται με μια ψευδή ψευδαίσθηση για να προκαλεί σύγχυση. Πεθαίνει κι αυτοκτονεί ανάμεσα στις θυσίες που επιβάλλει η τεχνητή οικονομική κρίση που μελετήθηκε στο τραπέζι των Επικυρίαρχων και της Ελίτ, οπλισμένη μέχρι τα δόντια, με τα νέα κι ελαττωματικά F 35. Στην παγκόσμια εξαπάτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη που δήθεν προκαλείται από το Co2 που, ευτυχώς, υπάρχει μόνο στην τηλεόραση, στους φόρους αεροπορικών εισιτηρίων και στην λογική των πολυεθνικών, το μόνο πράγμα που δεν θα καταφέρουν να ελέγξουν για κανέναν σκοπό είναι η Ψυχή των Άψογων Ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, ο ουρανός του σήμερα είναι και θα είναι πάντα πιο μπλε απ’ ό,τι χθες, ακόμα κι αν το σημερινό μπλε δεν είναι πάρα πολύ έντονο, δεν θα το προσέξουμε, όσες ουρές κι όσα UFO κι αν παρατάξουν. […]

[…] Δεν υπάρχει κανένας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη που μπορεί να διδάξει στα παιδιά ότι η Πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπει το μάτι, το αυτί ακούει και το χέρι μπορεί να αγγίξει, αλλά κι αυτό που είναι κρυμμένο από την όραση και την αφή, κρυμμένο απ’ τις ανθρώπινες αισθήσεις κι αποκαλύπτεται κάθε στιγμή, μόνο για μια πολύτιμη στιγμή, μονάχα σ’ εκείνους που την αναζητούν με τα ορθάνοιχτα άλλα μάτια του νου και σ’ εκείνους που ακούν τους ψιθύρους με τ’ αυτιά της ψυχής και την αγγίζουν με τα ακροδάχτυλα της αιθέριας σκέψης. Για να διδάξετε αυτό στα παιδιά σας, πρέπει να είναι δική σας Γνωση και πρέπει να ζείτε μ’ αυτή την Γνώση, πρέπει δηλ. να είστε Α Ψ Ο Γ Ο Ι.

Είναι δυνατόν να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι; Μια σκόπιμη προσπάθεια να ζήσεις, να είσαι ελεύθερος, δεν είναι ζωή, δεν είναι ελευθερία. Πρέπει να συμβεί η ζωή, δεν μπορεί να προκληθεί. Η Ελευθερία δεν είναι παιχνίδι του νου, της επιθυμίας ή της ευχαρίστησης. Όλες οι προσπάθειες να ζήσεις, να είσαι ελευθερος δεν είναι παρά η απόρριψή τους. Κάθε μορφή ελευθερίας αναπόφευκτα οδηγεί σε εξαπάτηση, σε ψευδή ψευδαίσθηση, επειδή επιθυμούν τα ιερατεία τυφλούς. Απλά να γνωρίζεις, ότι Γνωρίζεις τι σκέφτεσαι και τι κάνεις και τίποτ’ άλλο. Η δυνατότητα να Δρας έγκειται στο να βλέπεις, ν’ ακούς, να μυρίζεις, ν’ αγγίζεις, να αισθάνεσαι με ΑΨΟΓΟΣΥΝΗ. […]

@Ηω Αναγνώστου / Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού

Δανεισμένο από ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου