Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Oι εκπληκτικές πυραμίδες της Βοσνίας - δεύτερο μέρος.." μια τεράστια ανακάλυψη που μπορεί να συγκριθεί με την ανακάλυψη τάφων στην Αίγυπτο ή των πυραμίδων των Μάγιας και των Αζτέκων "

Συνέχεια του αφιερώματος, με ένα πολύ ενδιαφέρον, παρμένου αυτή τη φορά από ένα αξιόλογο στο είδος του περιοδικό αναζήτησης και "εξερεύνησης του Παράξενου", μικρό άρθρο.

" OI ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΓΗ;"

"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πυραμίδες της Βοσνίας και οι σήραγγές τους φανερώνουν υπολείμματα ενός άγνωστου αναπτυγμένου πολιτισμού. Η παραμονή σε αυτές τις σήραγγες μπορεί να προκαλέσει πολύ ισχυρές και θετικά μετρήσιμες επιπτώσεις στη συναισθηματική και φυσιολογική υγεία των ανθρώπων. Το επίπεδο της ενεργειακής δραστηριότητας δείχνει ότι πρόκειται για μια θετική ενέργεια", δήλωσε ο Ρώσος καθηγητής Konstantin Korotkov, κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον κόσμο πάνω στην ενέργεια του χώρου και των ζωντανών όντων. Ο Ρώσος καθηγητής μαζί  με έναν πυρηνικό φυσικό από τη Ρωσία, τον Oleg Smirnov, πραγματοποίησαν για αρκετές ημέρες μια έρευνα για τις πυραμίδες της Βοσνίας.
"Αυτή είναι μια τεράστια ανακάλυψη που μπορεί να συγκριθεί με την ανακάλυψη τάφων στην Αίγυπτο ή των πυραμίδων των Μάγιας και των Αζτέκων", σημειώνει ο καθηγητής Korotkov. Πολλοί ειδικοί παγκοσμίως, έπειτα από πολλές επιστημονικές έρευνες, ανακήρυξαν τις πυραμίδες της Βοσνίας ως τον μεγαλύτερο θεραπευτικό χώρο στον κόσμο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι έχουν ηλικία 25.000 ετών -!- και είναι πολύ πιο παλιές από τις αιγυπτιακές πυραμίδες, γεγονός που αλλάζει εντελώς την ιστορία του πολιτισμού μας. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι μυστηριώδεις χώροι μέσα στις πυραμίδες, καθώς και μια λίμνη με καθαρό νερό χωρίς βακτήρια, φύκια, μύκητες , μικροοργανισμούς ή λάσπη.
 Υπάρχουν συνολικά πέντε πυραμίδες που ανακαλύφθηκαν στο Βίσοκο της Βοσνίας και ονομάζονται Ήλιος, Σελήνη, Γη, Δράκος και Αγάπη
Η πυραμίδα του Ήλιου είναι η υψηλότερη στον κόσμο με 220 μέτρα ύψος. Σε σύγκριση, η περίφημη Πυραμίδα του Χέοπα έχει μόλις 145 μέτρα ύψος.
Από πού προέρχεται η θεραπευτική ενέργεια στις σήραγγες των βοσνιακών πυραμίδων;  Ο δρ Osmanagic είπε ότι η έρευνα που διεξήχθη από ντόπιους και ξένους επιστήμονες έδειξε ότι η πηγή ηλεκτρομαγνητικής ενέγειας βρίσκεται σε βάθος 2.440 μέτρων! Ποια μυστηριώδης ενεργειακή πηγή να κρύβεται άραγε εκεί;
 Το καλοκαίρι του 2017 τις πυραμίδες θα επισκεφτούν όχι μόνον και άλλοι ειδικοί, αλλά και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο -κάποιοι από αυτούς έρχονται με περιέργεια να δουν το μυστήριό τους και κάποιοι άλλοι για να αντλήσουν την άφθονη θεραπευτική τους ενέργεια.

(Περισσότερα για τις αινιγματικές πυραμίδες της Βοσνίας μπορείτε να βρείτε στο ομώνυμο κεφάλαιο του βιβλίου "Άγνωστη Σερβία" των Γιώργου Στάμκου και Μίλιτσας Κοτσάνοβιτς)
- άποψη του Ένοικου: πρόκειται για ένα μαγευτικό ταξίδι, γεμάτο εκπλήξεις και συναρπαστικές αφηγήσεις, σε μια πραγματικά θαυμαστή χώρα -

το παραπάνω κείμενο πάρθηκε από το περιοδικό "Strange", τεύχος 167 Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2017 

 Η αποκαλούμενη, εκπληκτική, "Πυραμίδα του Ήλιου" 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου